En Çok Film Çeken Oyuncu Kimdir?

Yeşilçam'da hayran kitlesi yüksek oyuncularının başında gelen ve sayısız filme imza atan En çok film çeken oyuncu kimdir? Kendine has oyun kuralları olan bir çok başarıya imza atan annesinin desteği ile oyuncu olmayı başaran usta oyuncu kim? En çok film çeken oyuncu kimdir?  Detayları haberimizde…

Yeşilçam camiasının en başarılı isimleri arasında yer alan sahne performansları ile ağızları açık bırakan  yıllar önce güzelliği ve oyunculuğu ile magazin dünyasında ses yaratan En çok film çeken oyuncu kimdir? Sorusunun yanıtı haberimizde…

 

TÜRKAN ŞORAY KİMDİR?

1945 yılında İstanbul’da doğan Türkan Şoray memur bir ailenin çocuğu olarak Dünya’ya gelmiştir. Şoray’ın baba tarafından Çerkez kökenli olurken anne tarafından ise Selanik göçmenidir. Şoray, Nazan ve Figen adında iki kız kardeşe sahiptir. Eğitiminde Fatih Kız Lisesi orta bölümü mezun olarak tamamlayıp daha sonra annesi Melisa Sav’ın destekleri sonucunda sinema hayatına ilk adımını atmıştır. Türkan Şoray ayrıca Galatasaray’ın eski başkanı olan Rüçhan Adlı ile 20 yıl birlikte olmuştur. 20 yıl içerisinde birkaç kez defa ayrılıp barışan Şoray ve Adlı çifti boşanamadıkları sebebiyle yollarını ayırdı. 1995 yılında rahatsızlanan Rüçhan Adlı’yı, Şoray hastanede son anlarına kadar hep yanında oldu. 1983 yılında Şoray, Cihan Ünal ile dünya evine girmiş ve 1987 yılında ayrılmıştır.  Ünal ve Şoray çiftin bu evliliklerin yağmur adında bir kızları bulunmaktadır.

Haber

EDİZ HUN İLE 20 FİLMDE OYNADI

Türkan Şoray’ın en çok rol aldığı erkek oyuncular arasında Ediz Hun var. Hun ile Şoray 20 filmde birlikte oynadılar. Şoray, Ekrem Bora ile 15 kez birlikte rol aldı. İzzet Günay ile 13’er kez birlikte oynayan Şoray; Murat Soydan’la 12, Tanju Gürsu ile 10 kez kamera karşısına geçti. Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray, sinemaya “Köyde Bir Kız Sevdim” adlı filmle adım attı.

TÜRKAN ŞORAY’IN OYUN KURALLARI VARDIR

Türkan Şoray, kurallarının başında film senaryolarını film çekim tarihinden en az bir ay önce beğenmesi gelir. Türkan Şoray, senaryoyu beğenmediği takdirde yeni senaryo verilmesini talep eder. Şoray’ın oynayacağı filmin senaryosunu beğenmesi mutabakatı zorunludur. Yine çekilecek filmin rejisörü ve baş erkek oyuncusu için Türkan Şoray’ın mutabakatı şarttır.

Bakmadan Geçme