• Haberler
  • Genel
  • En çok başvuru Afyon’dan – Kocatepe Gazetesi

En çok başvuru Afyon’dan – Kocatepe Gazetesi

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından 9 Aralık 2011 tarihinde başlatılan Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP) için başvurular sona erdi ZEKA'dan yapılan açıklamaya göre, ajansın hibe desteklerini içeren Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Altyapı proje teklif çağrısında rakamlar netleşti. 5.9 milyon TL bütçeli SÜKAP'a Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinden toplam 91 proje [&hellip]

En çok başvuru Afyon'dan

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından 9 Aralık 2011 tarihinde başlatılan Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı (SÜKAP) için başvurular sona erdi

ZEKA’dan yapılan açıklamaya göre, ajansın hibe desteklerini içeren Sürdürülebilir Kırsal ve Kentsel Altyapı proje teklif çağrısında rakamlar netleşti. 5.9 milyon TL bütçeli SÜKAP’a Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinden toplam 91 proje başvurusu yapıldı. Başvuruların 31’i Afyonkarahisar’dan, 23’ü Kütahya’dan, 27’si Manisa’dan ve 10’u Uşak’tan geldi.
Hibe desteği sağlanacak
SÜKAP ile bölgedeki hava, su ve toprak kirliliklerinin önlenmesi, doğal kaynakların etkin, rasyonel şekilde kullanılması ve sürdürülebilir çevre için yeni altyapı veya altyapı iyileştirmeleri, ayrıca bölgenin rekabet gücünü artırıcı müşterek altyapıların oluşturulması ile ilgili projelerin desteklenmesi amaçlanı-yor. Başarılı olarak değerlendirilen projelere Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 100 bin ile 750 bin TL arasında hibe desteği sağlanacak.
Yüzde 37’si merkezlerden
Programa Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve birlikler başvuruda bulundu. Projelerin yüzde 45’i belediye-ler, yüzde 23’ü mahalli idare birlikleri, yüzde 9’u meslek kuruluşları, yüzde 8’i bakanlıkların taşra teşkilatları, yüzde 6’sı OSB’ler, yüzde 3’ü il özel idareleri, yüzde 6’sı ise diğer kurum ve kuruluşlar tarafından sunuldu. Projelerin yüzde 37’si il merkezleri, yüzde 63’ü ise ilçeler ile ilgili projeleri teşkil etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme