En Büyük Van Depremi Ne Zaman Oldu?

En büyük Van depremi ne zaman oldu? Sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, En büyük Van depremi ne zaman oldu? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde…

Van tarihinin en büyük depremi 23 Ekim 2011 tarihinde 7,2 büyüklüğünde meyana geldi. Kent merkezi, Erciş ilçesi ve birçok köyde büyük hasara yola açan depremde 564kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda bina yıkıldı. Tam 16 gün sonra 9 Kasım tarihinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki iki deprem de ardında büyük acılar bıraktı, bu depremde de 40 kişi yaşamını yitirdi. Depremlerin ardından geçen 12 yılda şehrin büyük bir bölümü baştan inşa edildi. İki depremde 644 kişi hayatını kaybederken, 1966 kişi de yaralanmıştı.

Haber

ARDARDA İKİ YIKICI DEPREM AFAD TARAFINDAN BÖYLE AÇIKLANDI

“Başbakanlık AFAD tarafından işletilen Ulusal Sismoloji Gözlem Ağı’nın verilerine göre, deprem sonucu açığa çıkan enerji miktarının oldukça büyük olduğu, 23 Ekim’de ana şokun oluşturduğu enerjinin Hiroşima’ya atılan atom bombasının 33,2 katına, meydana gelen artçılar da hesaba katıldığında, açığa çıkan enerjinin 37 atom bombasına denk olduğu kaydedilmiştir.

Ayrıca, depremin birinci haftasında bölgede büyüklüğü 4,0-4,9 arasında değişen deprem sayısı 187, 5’ten büyük olan deprem sayısı ise 13 olmuş, ilk ay içinde bölgede her gün ortalama 180 artçı deprem meydana gelmiştir. Bugüne kadar 11.000’den fazla artçı deprem olmuştur.”

Haber

Van’da yaşanan iki yıkıcı depremin ardından Edremit, İpekyolu, Tuşba ilçeleri ile Erciş’te TOKİ tarafından yaptırılan 17 bin 489 konut, kırsal mahallelerde ise 8 bin 500 bireysel konut tamamlandı.

Bakmadan Geçme