En büyük sıkıntı, ara eleman

Öğretmenlerin motivasyonları ve öğrencilerin başarılarının artması için eğitim yuvalarına özel ilgi gösteren Vali İrfan Balkanlıoğlu Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ziyaretine İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı İbrahim Çakal eşlik etti. Okul Müdürü Erol Avcı tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu, Erol Avcı tarafından okul [&hellip]

En büyük sıkıntı, ara eleman

Öğretmenlerin motivasyonları ve öğrencilerin başarılarının artması için eğitim yuvalarına özel ilgi gösteren Vali İrfan Balkanlıoğlu Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun Merkez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ziyaretine İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı İbrahim Çakal eşlik etti. Okul Müdürü Erol Avcı tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu, Erol Avcı tarafından okul hakkında bilgilendirildi. Daha sonra öğretmenler odasına geçerek buradaki öğretmenlerle bir süre sohbet eden ve Vali olarak bu okula gelmesinin sebebinin öğrenciler ve öğretmenler açısından iyi yönde bir değişim oluşturmaktır diyen Vali Balkanlıoğlu; “Bir öğretmen çocuğu olarak eğitim camiasını biliyorum. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Endüstri Meslek Liseleri ülkemiz için çok önemli. Görevim boyunca bize iş talebinde bulunmak için gelenler oluyor. Onlara soruyorduk, ne iş yaparsın hangi işte uzmansın diye, onlar da ‘her işi yaparız’ diyorlar. Tabii bir kişinin her işten anlaması mümkün değildir. Burada Endüstri Meslek Liseleri önem kazanıyor. Buradan mezun olan öğrenciler ‘ben elektrikçiyim, ben tornacıyım, ben mobilyacıyım’ diyebiliyor. Bu da iş sahibi olmada önemli yer teşkil ediyor. Teknolojimiz sürekli değişiyor ve gelişiyor. Mükemmeliyet çizgisini yakalamaya çalışmalıyız” dedi.
İŞ BEĞENMEYEN İNSANLAR VAR
Girişimcilerin ara eleman bulmakta zorlandıklarını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, “Konumumuz gereği girişimcilerle bir araya geliyoruz. Onların sıkıntısı ara eleman, kalifiye işçi ve alanında uzman kişilerin bulunması. Herkes masa başında çalışabileceği işler arıyorlar. Bu yüzden iyi çalışacak, meslek sahibi çalışan bulmak zor oluyor. İşsizlik var ama, iş beğenmeyen insanlar da ve en az bir meslek sahibi olmayan insanlar da çok” diye konuştu.
KATSAYI ENGELİ KALDIRILDI
Türkiye’nin hızla ilerleyen bir ülke olduğunu söyleyen Balkanlıoğlu, “Artık Türkiye’de sürekli ileriye atılan adımlar olmakta. Bunlardan biri Endüstri Meslek Liselerinin üniversite ek puanlarındaki katsayı engelinin kaldırılmasıdır. Eskiden Endüstri Meslek Liselerine sınavla öğrenci alınırdı ve her alanda bu öğrenciler başarılı olurlardı. Buna bir zaman engel olundu, ama daha sonra Endüstri Meslek Liseleri Türkiye’de hak ettiği yeri aldı. Tabii ki geçmişin bazı sorunları devam etmekte, bu anlamda zor bir dönem geçiriyoruz. Ama en kısa zamanda Meslek Liseleri’nde öğrenim gören öğrenciler kazandıkları üniversitelerde çok başarılı olacaklardır. Bunu içindir ki sizler öğrencilerinizin burada, bu okullarda okumanın ne büyük nimet olduğunu anlatır ve onların derslerine olan motivasyonlarını artırırsanız, daha güzel sonuçlar alırsınız. Valilik makamı olarak istek ve sıkıntıların giderilmesini istediğiniz konularda kapımız sizlere açıktır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Öğrencilere “Bol bol kitap okuyun” nasihati

Öğretmenlerle olan sohbetini tamamlayıp sınıflarda ve atölyelerde incelemelerde bulunan Vali Balkanlıoğlu öğrencilerle de bir araya geldi. Balkanlıoğlu, öğrencilere hitaben şöyle konuştu:
“Buralarda hayatınız boyunca unutmayacağınız ve değerini hiçbir zaman yitirmeyen bilgilere sahip olacaksınız. Bugünün büyükleri şuanda sizin oturduğunuz sıralardan geçmişlerdir. Bilgi ve becerilerini buralarda kazanan her birey, çalışma hayatlarında başarılar elde etmişlerdir. Endüstri Meslek Liselerindeki katsayı sorununun çözülmesiyle üniversitelerde hak ettiğiniz yerlere yerleşecek ve aldığınız eğitimi sayesinde kendinizi ve hatta yurt dışına gidenleriniz ülkemizi çok iyi temsil edeceksiniz. Bu sıraların, öğretmenlerinizin ve onların anlattıklarının kıymetini bilin, dersi derste dinleyin ve bol bol kitap okuyun. Böylece ileride çok büyük yerlere gelebilirsiniz.”

Öğretmen teşekkür etti

Ziyarette ilginç bir olay da yaşandı. Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür eden bir öğretmen; “Sizin ziyaretlerinizi ve çalışmalarınızı basından yakından izliyorum. Hatta köy ziyaretlerinde yaşlı bir amcanın ‘bu yaşıma kadar köyümüzde bir Vali görmedim’ sözünü şu an olmuş gibi hatırlıyorum. Devlet ile halk arasındaki mevcut bağı kuvvetlendiren, bugüne kadar uçurum haline gelen açığı yıkan bir anlayış sergilemenizden dolayı size teşekkür ediyor. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.

Bakmadan Geçme