En büyük pay eğitimde

Afyonkarahisar genelindeki yatırımlar ile devam eden iş ve işlemlerin koordineli bir şekilde sürdürülebilmesi için kamu kurum ve kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlenen 2023 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlığında gerçekleştirildi

Valilik B Blok toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın yanı sıra Kaymakamlar, Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

“YATIRIMLARDA FİZİKİ GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 50”

Toplantıda konuşan Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “2023 yılının 4. Toplantısında bir aradayız. Bu yıl yatırım programımızda 975 proje yer almaktadır. İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) verilerine göre; yatırımlarımızın toplam proje bedeli yaklaşık 20 milyar 200 milyon TL’dir. Önceki yıllar harcaması 4 milyar 250 milyon TL, 2023 yılı ödeneği 4 milyar 987 milyon TL, dönem sonu harcaması ise 2 milyar 675 milyon TL’dir. Projelerimizin 2023 yılı nakdi gerçekleşme oranı yüzde 35, fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 50’dir.” dedi.

“EN FAZLA PAY MİLLİ EĞİTİMDE”

2023 yılı itibariyle yatırım projelerinin 325’inin tamamlandığını söyleyen Vali Yiğitbaşı, 436’sının devam ettiğini, 194’ünün ihale aşamasında olduğunu, 20 adet projeye ise henüz başlanılmadığını ifade etti. 2023 yılı ödeneğinden en fazla pay alan kuruluşları da açıklayan Vali Yiğitbaşı, 616 milyon TL ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilk sırada yer aldığını kaydetti. Vali Yiğitbaşı, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzü 615 milyon TL ödenekle DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, 534 milyon TL ödenekle TCDD 7. Bölge Müdürlüğü takip etmektedir. Kamu yatırımlarımızın sektörel dağılımına bakıldığında ise 346 proje ise diğer kamu hizmetleri, sosyal projeler ilk sırada yer almaktadır. 290 proje ile ulaştırma ve haberleşme projeleri ikinci sırada, 122 proje ile tarım sektörü üçüncü sırada yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.

Vali Yiğitbaşı konuşmasının son bölümünde tüm yatırımcı kuruluşlara teşekkür etti.

Vali Yiğitbaşı’nın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların Bölge Müdürleri devam eden ve planlanan projeler ile yatırımlar hakkında ayrıntılı sunumlar yaptılar.

Talep ve isteklerin alınması ve görüş alışverişinde bulunulması ile toplantı sona erdi.

Bakmadan Geçme