• Haberler
  • Genel
  • En büyük patates fabrikasının temeli Afyon’da atıldı

En büyük patates fabrikasının temeli Afyon’da atıldı

Türkiye’nin en büyük donmuş patates üretim fabrikası olacak Atakey Patates Üretim Tesisi’nin temeli Afyonkarahisar’da atıldı. Yıl sonunda faaliyete geçmesi beklenen tesiste Türkiye’nin bir yıllık donmuş patates üretimi kadar patates üretilecek. Afyonkarahisar çiftçisinden yıllık 200 bin ton patates satın alacak Atakey, yıllık 200 milyon TL ciro hedefliyor Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Susuz Beldesi’nde temeli atılan Atakey Patates [&hellip]

En büyük patates fabrikasının temeli Afyon'da atıldı

Türkiye’nin en büyük donmuş patates üretim fabrikası olacak Atakey Patates Üretim Tesisi’nin temeli Afyonkarahisar’da atıldı. Yıl sonunda faaliyete geçmesi beklenen tesiste Türkiye’nin bir yıllık donmuş patates üretimi kadar patates üretilecek. Afyonkarahisar çiftçisinden yıllık 200 bin ton patates satın alacak Atakey, yıllık 200 milyon TL ciro hedefliyor

Afyonkarahisar’ın merkeze bağlı Susuz Beldesi’nde temeli atılan Atakey Patates Üretim Tesisi, Ata Şirketler Grubu’nun sahibi Kurdoğlu Ailesi ile Özgörkey Gıda’nın sahibi Özgörkey Ailesi’nin ortak yatırımıyla kurulacak. 75 Bin metrekare üzerine kurulan tesisin Afyonkarahisar çiftçisi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını anlatan TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erhan Kurdoğlu, son teknolojinin kullanılacağı tesiste tüketicilere hem uygun fiyatlı hem de kaliteli ürünler sunmayı hedeflediklerini belirtti. Kurdoğlu, tesisin ekonomi ve çiftçiye katkı sağlamasının yanı sıra istihdamı da sağlayacağını vurguladı.
Tesisin yıllık 200 bin ton patates satın alacağını ifade eden Özgörkey Gıda Murahhas Üyesi Murat Özgörkey, Atakey Patates Üretim Tesisi’nin bir yılda yapacağı üretimin Türkiye’deki tüm donmuş patates üretim fabrikalarının toplam üretimi kadar olacağını açıkladı. Yıllık yaklaşık 120 bin ton donmuş patates üretimi yapmayı planladıklarını belirten Özgörkey, 50 milyon Euro’ya mal olacak Atakey’in yıllık yaklaşık 200 Milyon TL ciro yapmasını hedeflediklerini söyledi.
Patates tedariklerini yapacakları Afyonkarahisar çiftçisine her türlü desteği de vereceklerini açıklayan Murat Özgörkey, “Çiftçiyle birlikte on binlerce dekar ekim faaliyetleri yapacaklarını da söyledi. Tesisin üreticiden tüketiciye tüm zinciri entegre etme amacında olduğunu vurgulayan Özgörkey, “Ziraat faaliyetleri kapsamında tohumundan gübresine, ilacından hasatına kadar her konuda çiftçinin yanında olacağız. Bir çok sektöre özellikle de tarıma ve dolayısıyla Afyon ekonomisine katkıda bulunacak yatırımla sadece iç pazarla sınırlı kalmayacağız. Donmuş patates üretiminde komşu ülkelerde söz sahibi olma hedefindeyiz” dedi.
Tesisin temel atma törenine katılarak yatırımı yapan Kurdoğlu ve Özgörkey ailelerine teşekkür eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, talepleri üzerine iki ailenin tesis için Afyonkarahisar’da Atakey Patates Gıda adında bir şirket kurduğunu açıkladı. Çoban, Afyonkarahisar’da kurulan tesisin vergi yoluyla da Afyonkarahisar’a katkı sağlayacağını belirtti.
Yatırımı gerçekleştiren Kurdoğlu ve Özgörkey ailelerinin temsilcileri ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, Susuz Belediye Başkanı İbrahim Işılak’ın butona basarak gerçekleştirdiği temel atma töreninin ardandan bir termal otelde yatırım galası düzenlendi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme