En büyük müzik müzesi Afyon'da

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, Alman Koleksiyoncu Dr. Wolgfang Ott'un katkısıyla 'Türkiye'deki en büyük müzik müzesi' ünvanını kazandı Alman Koleksiyoncu Dr. Wolgfang Ott'un bağışıyla birlikte Türkiye'nin en büyük müzik müzesi unvanını kazanan 'AKÜ Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi'nde 'Bağış Teslim Töreni' gerçekleştirildi. Törene katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ [&hellip]

En büyük müzik müzesi Afyon’da

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, Alman Koleksiyoncu Dr. Wolgfang Ott’un katkısıyla “Türkiye’deki en büyük müzik müzesi” ünvanını kazandı

Alman Koleksiyoncu Dr. Wolgfang Ott’un bağışıyla birlikte Türkiye’nin en büyük müzik müzesi unvanını kazanan “AKÜ Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi”nde “Bağış Teslim Töreni” gerçekleştirildi. Törene katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile Konservatuvar öğretim elemanı ve öğrencileri, başta İşadamı İbrahim Alimoğlu ve Dr. Wolfgang Ott olmak üzere çok sayıda koleksiyoncunun bağışladığı eserleri yerinde görme fırsatı yakaladılar. Törenin açılışında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İşadamı İbrahim Alimoğlu ve Alman Müzikolog Wolfgang Ott da birer konuşma yaptılar.
KONSER BEĞENİ
TOPLADI
Törenin ardından ise ANS Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda “Kocatepe Akademik Orkes-tra”sınca icra edilen “Oğuzhan Balcı Eserleri Konseri” düzenlendi. Şefliğini Oğuzhan Balcı’nın, solistliğini ise Uğur Erdem Ürer’in yaptığı konsere Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Dr. Wolfgang Ott, İşadamı İbrahim Alimoğlu, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, akademisyenler ve çok sayıda Afyonkarahisarlı sanatsever katıldı.
TEŞEKKÜR BELGESİ
Konser başlangıcında Vali Balkanlıoğlu, Başkan Çoban ve Rektör Solak tarafından “AKÜ Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi”nin oluşum sürecinde katkıda bulunan Dr. Wolfgang Ott, İşadamı İbrahim Alimoğlu ile AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı Burhan Kul’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.
Orkestrada Hicret Çöl (Konzertmeister), Gülen Ege Serter, Şeniz Aybulus, Levent Yüksel I. kemanda; Metin Buzduğu, Zafer Kurtaslan, Ozan Dinç, Şenol Aydın II. kemanda; Lev Krillov, Esengül Karademir, Mehmet Usluer viyolalarda; Joseph Gyröffy, Marzena Kızılay, Sevi Sezgi Kıran viyolonsellerde; kontrbasta ise Anatoly Bodnar yer aldı.
KARAHİSAR KALESİ DE SÖYLENDİ
İsmail Dede Efendi’nin “Yine Bir Gülnihal” adlı eseriyle başlayan konser, Oğuzhan Balcı’nın “Kemençe Konçertinosu”, Santuri Ethem Efendi’nin “Şehnaz Longa”, Kaptanzade Ali Rıza Bey’in “Denizde Akşam”, Astor Piazzola’nın “Oblivion”, Oğuzhan Balcı’nın “Büyüsüz Sözcük” adlı eseriyle devam etti. “Karahisar Kalesi” adlı Afyon türküsü ile son bulan konser bitiminde Şef Oğuzhan Balcı’ya AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından günün anısına çiçek takdim edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Kocatepe Akademik Orkestrası nedir?

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın destekleriyle kurumsallaşma çalışmalarını sonuçlandıran ve kurumlararası işbirliği temelinde Anadolu Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi sanatçılarıyla da desteklenen orkestra, AKÜ, Afyonkarahisar ili ve bölgesine ulusal ve evrensel nitelikte müzikler icra ederek katkıda bulunmaya amaçlıyor. Orkestra, bu amaç doğrultusunda yurt içinde ve dışında düzenli konserler gerçekleştirecek; bu konserler aracılığıyla üniversite öğrencileri, çalışanları ve Afyonkarahisar halkını ulusal ve evrensel çoksesli müziğin önemli eserleriyle buluşturacak; yeni ve özgün eserleri müzik kültürümüze kazandıracak; aynı zamanda ulusal ve uluslararası sanatçılar, topluluklar, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak, seçkin ve önemli festivallerde konserler verecek. AKÜ Devlet Konservatuvarı sanatçıları yanında ülkemizin seçkin müzik kurumlarında görev yapan sanatçılarla güçlenen orkestranın daimi şefliğini dünyaca ünlü keman sanatçımız Prof. Dr. Cihat Aşkın üstleniyor.

Bakmadan Geçme