'En büyük halk sorunu ekonomi'

SP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Yer, halkın gerçek ve tek gündeminin ekonomi olduğunu söyledi. Yer, 'Kanal İstanbul ve yerli otomobil ile gündem değiştirilmeye çalışılsa da, halkımızın en büyük sorunu ekonomidir' dedi. Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Yer partililerin de hazır bulunduğu basın toplantısı yaptı. 'SIKINTILARIN NEDENİ BATI HAYRANLIĞI' [&hellip]

SP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Yer, halkın gerçek ve tek gündeminin ekonomi olduğunu söyledi. Yer, “Kanal İstanbul ve yerli otomobil ile gündem değiştirilmeye çalışılsa da, halkımızın en büyük sorunu ekonomidir” dedi.

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Yer partililerin de hazır bulunduğu basın toplantısı yaptı.
“SIKINTILARIN NEDENİ BATI HAYRANLIĞI”
SP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mevlüt Yer, miladi takvimi kullanımı nedeniyle biten bir yılla birlikte yeni bir yılın başlayacağını dile getirdi. Başlayan yeni yılın Hristiyanların inançlarına göre çok önemli bir gün olduğunu söyleyen Yer, “Bizim inancımızda bir önemi yok. Kullandığımız takvime bir yıl değişiyor, hepsi bu. Peki, neden bu kadar eğlence? Bir yılın bitmesi ya da yeni bir yılın gelmesi neden bu kadar mutlu ediyor bizleri? Bugün yaşadığımız sıkıntıların pek çoğunun sebebi batıya olan hayranlığımızdır. Batının her yaptığını koşulsuz ve sorgusuz kabul edişimizdir. Onlara benzemekle daha mutlu ve daha müreffeh bir hayat yaşayacağımız düşüncesiyle hareket etmemizdir. Elbette ilim ve fende batının ileri uygulamalarından faydalanabiliriz. Ancak giyimi, yemeği, yaşam tarzları bizi etkilememeli. Unutulmamalıdır ki güzel olan ne varsa İslam’dadır. Bugün batılıların yaşadığı güzel hasletlerin hepsinin kaynağı İslam’dır.” dedi.
“JEST 300 TL’NİN NERESİNDE?”
2020 yılı için asgari ücret rakamının 2 bin 324 TL olarak açıklandığını kaydeden Yer, “Yaklaşık yüzde 15 oranda zam yapılmış oldu. 2019 yılı içerisinde yapılan elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve gıda zamları göz önüne alındığında zaten verilenden daha fazlası alınmış durumda. Yani yapılan zam, daha ele geçmeden alınmış durumda. Dolayışla asgari ücretlinin alım gücü her yıl biraz daha düşüyor. 2002 yılında bir asgari ücret maaşı ile yaklaşık 7 çeyrek altın alınabilirken, bugün 5 çeyrek altın bile alınamıyor. Nerede zam? Öte yandan Cumhurbaşkanımız bir jest yapacağını söylemişti. 300 TL’lik artışın ne kadarı jest? Bir kısmı mı? Tamamı mı? Ya da jest daha sonra mı ilave edilecek? Bu konuda da bir açıklama yapılırsa kamuoyu aydınlanacaktır.” şeklinde konuştu.
“137 MİLYAR TL NEYİN FAİZİ?”
Geçtiğimiz günlerde kabul edilen 2020 bütçesinde yatırımlara ayrılan miktarın 60 milyar iken, faize ayrılan miktarın 137 milyar TL olarak açıklandığını hatırlatan Yer şöyle konuştu:
“IMF’ye borcumuz bitti diye şov yapanlara sormak istiyoruz. Hani bizim dış ülkelere borcumuz bitmişti? Hani IMF bizden borç istemişti de sizde arkadaşlarınıza ‘verin’ demiştiniz? Eğer söylediğiniz gibi borcumuz bittiyse faizi neden veriyoruz? Borcu olmayan faiz öder mi? Buradan sizi uyarıyoruz, milletimizi kandırmayı bırakın. Bir an önce üretim yatırımlarına dönün ve faizi bir dünya gerçeği olarak değil kaldırılması gereken bir mikrop olarak görün.”
“KANAL İSTANBUL ARAŞTIRMALARA GÖRE TARTIŞILMALI”
SP olarak Kanal İstanbul Projesinin doğru bir proje olmadığı görüşlerini açıkladıklarını belirten Yer sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bir proje ortaya konulurken tartışılması gereken kar ya da zarar olmalıdır. Bu projenin maliyeti ne olacak? İş bitiminde ne kadar getirisi olacak? Çevreye faydası ya da zararı ne olacak? Tartışılması gerekenler bunlar, tartışması gerekenler de bilim adamları olması gerekirken, tartışanlar siyasetçiler, tartışılan konular ise beka ve millilik olmaktadır. Sayın Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul’a karşı çıkanları ‘Gayri Milli’ olarak nitelendirmiş. Ancak 2011 yılında MHP’nin Bayrampaşa Seçim Yönetim Merkezinin açılış programında Kanal İstanbul Projesi ile ilgili, ‘Güya yeni bir kanal açıyorlar, adına da ‘İstanbul Kanalı ve bu bir çılgın proje’ diyorlar. ‘Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir.’ demişti. Sayın Bahçeli o yıllarda ‘gayri milli’ miydi? O günlerden sonra ne değişti de bugün projeyi destekler hale geldi?”
“17 YIL OTOMOBİL İMALATI İÇİN UZUN SÜRE”
SP olarak her zaman üretimden ve yerli ve milli olmanın gerekliliğinden söz eden bir parti olduklarını ifade eden Yer, “Yeri olan her üretimi destekleriz. Ancak yerli otomobil tasarımını İtalyanların yaptığı söylenmektedir. Bu söylentiler doğru ise bu araca yüzde 100 yerli diyebilir miyiz? Ayrıca bu yatırımın süresi için 13 yıl süre verildiği, bu sürenin yetmemesi durumunda yarısı kadar süre uzatılabileceği resmi gazetede yayınlamıştır. Bir araç üretilmesi için bu kadar süreye ihtiyaç var mıdır? Yoksa bu da bir gündem değiştirme oyunu mudur? Daha önceden 2015 yılında TÜBİTAK’IN yapacağı söylenen bir araç vardı. 2019 yılı Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileneceği söylenmişti. O araca ne oldu? Atak helikopterlerinin de yüzde 100 yerli ve milli olduğu söylenmişti. Ancak sonradan motorunun dışarıdan alındığı ortaya çıktı. Bütün bunlar göz önüne alındığında biraz temkinli yaklaşmak durumunda kalıyoruz. Her şeye rağmen kendi aracımızı kendimiz üretmemiz için, gerekli çalışmaların başlatılarak bir an önce seri üretime geçilmesini ümit ediyoruz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme