En büyük Fetih'in yıldönümü kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından AKÜ ANS Kampüsü Atatürk Kültür Merkezi’nde 31 Aralık Perşembe akşamı düzenlenen “Mekke’nin Fetih Yıldönümü” programına yoğun katılım gerçekleşti.GENÇLER ÖZVERİ İLE ÇALIŞTIProgramın açılışı Yeni Camii İmam Hatibi Niyazi Sarı tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile yapıldı. İlk konuşmayı AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. Miladi takvime göre 31 Aralık gecesinde Allah’a isyan, [&hellip]

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından AKÜ ANS Kampüsü Atatürk Kültür Merkezi’nde 31 Aralık Perşembe akşamı düzenlenen “Mekke’nin Fetih Yıldönümü” programına yoğun katılım gerçekleşti.
GENÇLER ÖZVERİ İLE ÇALIŞTI
Programın açılışı Yeni Camii İmam Hatibi Niyazi Sarı tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile yapıldı. İlk konuşmayı AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. Miladi takvime göre 31 Aralık gecesinde Allah’a isyan, küfür ve zinanın had safhaya ulaştığı bir zamanda programa katılımcılarına teşekkür eden Coşkun; “Böylesi güzel bir organizasyonda emeği geçen Anadolu Gençlik Derneği yönetim kurulu üyelerine, final sınavları başlamasına rağmen fedakarlıktan kaçınmayan genç kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. AGD Antalya Şubemizin Fetih Gecesi programına katılan AGD Genel Başkanı Salih Turhan’a da teşekkür ediyoruz.” dedi.
ORTAYA KONULAN İMAN KİMLİĞİ
Asırlar sonrası bulundukları ve benzeri salonlardan; “İnna fetahne leke fethan mübina.” nidaları yükseldiğini söyleyen Şube Başkanı Muharrem Coşkun; “Yani ‘Doğrusu biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik.’ nidaları yükseliyor. Öyle bir fetih ki kalpleri karanlıktan aydınlığa çıkartıyor. Öyle bir fetih ki, ümmetin en çaresiz kaldığı zamanlarda Asr-ı Saadeti müjdeliyor. Bu ve benzeri salonlarda tüm dünya tek bir şeyi ‘Ümmet-i Muhammed’in (SAV) dirilişini haykırıyor. Yine tüm mazlum ve mağdur coğrayalara umut oluyor. Rabbim böylesi çalışmaları hedefine ulaştırsın. Program katılımcılarımızın programımız da bizlerle olmaları bir kimliğin, bir imanın ve şuurun en güzel şekilde ortaya çıkmasıdır.” diye konuştu.
DERT EDİNİLEN SORUMLU GENÇLİK YETİŞMESİ
AGD Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Dumangöz program açılış bölümünün ikinci konuşmasını yaptı. Mekke fethinin çile, özlem ve sevda anlamına geldiğini dile getiren Dumangöz; “Genel Başkanımız Salih Turhan’ın selam ve dualarını ileterek söze başlamak istiyorum. Bu programı düzenleyen şubemiz yönetim kurulu üyelerimize de teşekkür ediyorum. AGD olarak bilgili, inançlı, çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde müstesna bir bir kuruluşuz. Biz tüm gayretimizle evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında bir nesil yetiştirmek derdindeyiz.” şeklinde konuştu.
ADALETİ GÖZETEN NESİL HEDEF
İçselleştirilen değerlerin yeryüzündeki tüm insanların birbirleriyle hem de evrenin var oluş gayesiyle barışık yaşamalarının yegane teminatı olduğuna inançlarının tam olduğunu belirten Y. Selim Dumangöz sözlerine şöyle devam etti: “Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, verdikleri sözde duran her türlü sıkıntılı durumda bile direnip, sabreden, kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşaası için çalışıyoruz. Programımıza katılarak AGD’nin çalışmalarına destek olan tüm katılımcılara bu salonda bulunarak önemli tavrı en güzel şekilde ifade ettikleri için teşekkür ediyorum.” Sinevizyon gösteriminin ardından Afyonkarahisar Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu.
ÜMMET BİLİNCİ DİRİ TUTUYOR
Yazar Ali Haydar Haksal, Mekke’nin Fethi’nin tarihsel sürecini anlattı. İki cihan güneşi yaratılış sebebimiz Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) komutanlığında fetih edilen Mekke’nin sadece bir toprak ya da beldenin kurtuluşu olmadığına değinen Haksal şöyle konuştu: “Fetihin insanların ruhlarına çöreklenmiş olan şu zamanda, pozitivizmin bizleri etkisine aldığı şu zamanda öfkenin, kibirin, nefretin, insanları aşağılamanın, dünya malına tamahın arttığı şu zamanda bu seçici topluluğa selam olsun. Mekke’nin fethi yeryüzünün Efendisi Peygamber Efendimizin (SAV) dünyaya getirdiği yeni bir başlangıçtır. Ne yazık ki bizim coğrafyamız çok parçalı bir hale gelmiş durumdadır. Dört bir yanda parçalı olduğumuz bu zamanda bu acıyı yüreklerde duyarak buraya gelenler gelecek açısından umut veriyor. Biz İslam ümmetindeyiz. Biz büyük İslam medeniyetinin son temsilcileriyiz diyebiliriz.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme