'En büyük destek başkanımızdan geldi'

Gebeceler Belediyespor'un 2015-16 sezonunda nasıl şampiyon olduğunu, kimlerin destek verdiğini, gelecek yıl ki hedeflerini Gazeteniz Kocatepe'ye anlatan Gebeceler Belediyespor Başkan Yardımcısı Şevki Yıltayın, sponsor HMF Beton Muhasebe Müdürü Hüdayi Kazak, Kaptan Şükrü Tan, Kaleci Ramazan Tangül, başarılı oyuncular ofansif orta saha Savaş Tınas, Hamit Can Öztürk, Balotelli lakaplı Forvet Cihan Küçük, Yedek Kaleci Abdullah Kaya, [&hellip]

Gebeceler Belediyespor’un 2015-16 sezonunda nasıl şampiyon olduğunu, kimlerin destek verdiğini, gelecek yıl ki hedeflerini Gazeteniz Kocatepe’ye anlatan Gebeceler Belediyespor Başkan Yardımcısı Şevki Yıltayın, sponsor HMF Beton Muhasebe Müdürü Hüdayi Kazak, Kaptan Şükrü Tan, Kaleci Ramazan Tangül, başarılı oyuncular ofansif orta saha Savaş Tınas, Hamit Can Öztürk, Balotelli lakaplı Forvet Cihan Küçük, Yedek Kaleci Abdullah Kaya, Orta Saha Osman Toğulluk, Kadir Tan, Defans Burak Sevinç, Hasan Tanık, yeni transferler İsa Sezi ve Mevlüt Ol, Sosyal Medya Sorumlusu ve Sosyal Etkinlik Koordinatörü Soner Karagül ve vefakar taraftar İbrahim Kılınç’la özel röportajımız sizlerle.
Kocatepe: Sezon öncesinde takımla ilgili alınan önemli kararlarınız oldu mu?
Başkan Yardımcısı Yıltayın: Sezon başlamadan önce takım kurma aşamasında kalecimiz Ramazan’la birlikte nasıl bir takım kuracağımızın istişaresini yaptık. Önceki sezon takımımız iyiydi fakat şampiyonluk için yetersizdi. Bu takıma sezon başlamadan önce güzel takviyeyi nasıl yaparız diye konuştuk. Hamit Can Öztürk ismiyle arkadaşlarımız bana geldi. Halı sahada performansı beğenildiği için antrenmanda görelim dedik. Antrenman günümüzde belirlenen saatte çağırdık. Sağolsun bizi kırmadı ve geldi. Antrenmana katıldı ve performansını gördük. AFJET Afyonspor’un alt yapısında forma giyiyordu. 2 sene boşta olduğu için boştaydı ve kadromuza aldık. Yine sezon başlamadan önce oyuncumuz Cihan’ın tavsiyesi ile Savaş’la tanıştık ve onu da idmanda gördük. Performansını beğendiğimiz için takıma katma kararımızı ona da ilettik. Oda Hamit gibi 2 yıl takımından uzak olduğu için lisansı boştaydı. Onun da aktarmasını yaparak kattık. Hamit’in bir tavsiyesi oldu. Mahalleden arkadaşı olan Mahmut Başpınar’ı da izleme şansını bulduk. Filiz lisans olarak onu da takıma katma kararı aldık. Yani kısacası takıma istediğimiz takviyeleri yapmayı başardık. Kafamıza yatan, olması gereken takviyelerde gerçekleşmiş oldu. lig başlamadan önce 45 gün kadar önce idmanlara başlamıştık. İdmanlarda yaptığımız takviyeleri izleme şansımız arttı. Yeni gelen arkadaşlarımızın uyum sürecini tamamlamak için hazırlık maçı yapma kararı aldık. Yaylabağıspor’la Salar Belediyespor’un sahasında hazırlık maçı yapalım dedik.
Kocatepe: Neden Salar Belediyespor’un sahasında oynadınız, çünkü hem Gebeceler Belediyespor’a hem de Yaylabağıspor’a uzak bir konumda?
Başkan Yardımcısı Yıltayın: Onu da anlatayım. Merkez’de bulanan sahaların o zaman doluluğu söz konusuydu. Bu nedenle bizde alternatif Merkeze yakın alternatif sahaları araştırdık. Salar Belediyespor’un sahası daha uygun geldi. Bizde irtibat kurduk, onlara da teşekkür ederiz çok yardımcı oldular ve bize bu imkanı sağladılar. Gittik ve maçımızı yaptık, maçın skorunun bir önemi yok çünkü biz eksiklerimizi görmek istedik. Amacımız yeni oyuncuların yeşil sahada performansını görmek veya bir değişle test etmekti. Onlarda bu maçta sergiledikleri performansla giydikleri formayı sezon sonuna kadar çıkarmadılar. İkinci bir hazırlık maçı ayarlamak için girişimlerde bulunurken Gazlıgöl Gençlikspor’la kararlaştırdık. İhsaniye’de bir hazırlık maçı daha yaptık. İlk hazırlık maçında yaptığımız hataları yapmadan oynadığımız bir maç oldu. Yani bu maçta istediğimiz performansı yakalamayı başardığımız verimli bir hazırlık maçı oldu. Sezon öncesinde istediğimiz düzeyde idmanları ve hazırlık maçlarını yapmayı başardık.
“SEZONA KÖTÜ BAŞLADIK”
Kocatepe: Sezonun ilk maç��nı anlatır mısınız?
Yıltayın: Sezonun ilk maçında fikstür gereği Bayatspor’la deplasmanda karşı karşıya geldik. Bu maçta deplasman fobisiyle Bayat’la 1-1 berabere kaldık. Yani bu skora göre ilk maçımızı 1 puanla tamamladık. İkinci maçta Adilspor’la karşılaştık. Maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı. İkinci yarıya büyük bir heyecanla başladık. Heyecan hatayı getirdi ve 75. dakikada Şevket’in gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldık. Bu dakikadan sonra 1 kişi olmamıza rağmen ataklarımızı artırdık. 87. dakikada da Savaş’ın ceza sahasında yerde kalmasından penaltı kazandık. Rakibin Adilspor olması bizde büyük bir etki yarattı. Penaltıyı Halil İbrahim gole çevirdi. 1-0 öne geçmeyi başardık. Maçı da skorla kazandık. İkinci maçımızda kazandığımız 3 puanla grupta puanımızı 4’e yükseltmeyi başardık. Burada dikkat çekmek istediğim konu şudur ki; köklü bir kulüp olan Adilspor’a karşı 3 puan almamız teknik ekip olarak bizim elimizi güçlendirdi. Adilspor’u mağlup etmemiz sonrasında dikkatleri üzerimize çektik. Hatta bir takımın yöneticisi tarafından ‘Bu çocuklarda mı şampiyonluğa oynuyor’ diye küçümsendik. O maçtan sonra da oyuncuların özgüveni arttı. Hatta özgüven patlamasıyla Sinanpaşa ekibi Ayvalıspor’a mağlup olduk. ardında da toparlanma sürecini çabuk atlattık. İlk gelen haftada Balçıkhisar’a karşı çok farklı bir galibiyet almayı başardık. 12 maçta 2 hükmen olmak üzere, 10 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyetle şampiyon olduk. Hatta 40 gol atarken 9 gol yedik. 4 grupta bulanan 21 takım arasından en gol yiyen takım unvanını aldık.
YILTAYIN DESTEK VERENLERE TEŞEKÜR ETTİ
Kocatepe: Peki şampiyon olmanızdaki en büyük destek kime aitti?
Yıltayın: Bugün biz şampiyon olduysak Belediye Başkanımız Hüseyin Toğulluk’un verdiği desteklerle kendi kasabamıza 280 bin liralık halı ve çim saha yaptırdı. Bu destek ise Gebeceler Belediyespor tarihinde alınan en büyük destek olarak tarihe geçti. Burada yaptığımız idmanlar kasabamıza şampiyonluk olarak geri döndü. Belediye Başkanımız Hüseyin Toğulluk’a yaptığı bu tesisten ve yatırımdan dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu yatırımların gelirleri de hem belediyemize hem de takımımıza katkı olarak geri dönüyor. Halı sahamıza çevre köylerden bile gelenler oluyor. Ayrıca bize maddi ve manevi destek sağlayan Erdoğan Deniz’e Cengiz Yaşar’a, İsa Kılınçarslan’a Hüdayi Kazan’a, Ali Osman Mengü’ye bu desteklerinden dolayı çok minnettarız. Maddi açıdan bir sıkıntı çekmeden bir sezonu daha geride bıraktık. Formalarımızı, atkılarımızı ve bayraklarımızı sıkıntı çekmeden yaptırmamıza yardımcı olan kasaba halkımıza teşekkür ederiz. Ayrıca her maçta destek veren kasaba esnafımıza ve taraftarlarımıza şükranlarımızı borç biliriz. Onlara bir tek şampiyon olarak karşılık verebilirdik. Şampiyonluğu da başarılı bir şekilde tamamlamayı bildik. (Kocatepe Haber Merkezi Özel Röportaj)

Bakmadan Geçme