• Haberler
  • Genel
  • “En az Bayrak kadar Camii ve Ezan'ın da önemi var”

“En az Bayrak kadar Camii ve Ezan'ın da önemi var”

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Başmakçı ilçesine bağlı Aşağı Beltarla köyünde, 2012 yılında yapımına başlanan ve 500 kişi kapasiteli Aşağı Beltarla Camii'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Vali Balkanlıoğlu, en az Bayrak kadar Camii'nin ve Ezan'ın da önemi olduğunu söyledi Açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Başmakçı Kaymakamı Ali Polat, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, [&hellip]

"En az Bayrak kadar Camii ve Ezan’ın da önemi var"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Başmakçı ilçesine bağlı Aşağı Beltarla köyünde, 2012 yılında yapımına başlanan ve 500 kişi kapasiteli Aşağı Beltarla Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde konuşan Vali Balkanlıoğlu, en az Bayrak kadar Camii’nin ve Ezan’ın da önemi olduğunu söyledi

Açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Başmakçı Kaymakamı Ali Polat, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İGM Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, İlçe protokolü ve köy halkı katıldılar.
Açılışta konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Geçtiğimiz sene mesai arkadaşlarımızla birlikte Aşağı Beltarla Köyüne geldiğimizde camii inşaat halindeydi. O zamandan böyle güzel bir eser ortaya çıkacağı belliydi. Başta muhtarımız olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.
“KÖYÜN EN
GÖRKEMLİ ESERİ”
Bütün Aşağı Beltarla Köylülerini ve bütün hayır sahiplerini de kutladığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Çok güzel bir cami yapmışsınız. Köyünüzün en görkemli eseri cami olmuş. Sizleri bu anlamda tebrik ediyorum. Bir yere hayır hasenatta bulunmak ve bir şeyler meydana getirmek için illaki çok mal olması gerekmiyor. Gönülden dileyerek ve isteyerek verilenlerle de neler yapılabileceğini görüyoruz. İşte bu eser de bu şekilde tamamlanmış. Ben bile görünce inanamadım. Bu anlamda emeği geçen ve bu eserin bitmesine gönlünü veren herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.
“EZAN MÜSLÜMANLIĞI
HATIRLATIR”
En az bayrak kadar caminin ve ezanında önemi olduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Camiler bizler için bir ibadet haneden öte anlamlar taşımaktadır. En az bayrak kadar caminin ve ezanın önemi vardır. Hani sık sık söylerler ‘Bayraklar inmeyecek, ezanlar dinmeyecek’ diye. Ezan sesi duyulmadığı zaman orası birçok şeyden mahrum kalmış hissediyor kendisini. Vatandaşlar bize şikayete gelip ‘Köyümüzde ezan okunmuyor sayın Valim, onun rahatsızlığını çekiyoruz, lütfen bizim köye imam ver’ derler. Ezan bizim için çok önemlidir. Vakti gösterir ve Elhamdülillah biz müslümanız onu hatırlatır” ifadelerini kullandı.
“HAYIRA VESİLE OLAN
HAYIR YAPMIŞ GİBİDİR”
Hayır hasenatın en büyüğünü eğitim müesseseleri ve ibadethanelerin meydana getirdiğinin altını çizen Vali Balkanlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Hayır yapmak kadar vesile olmakta önemlidir. Hayra vesile olan hayır yapmış gibidir deniyor. Bu eser burada kaldığı sürece, dünya durdukça sizlerin amel defterine yazılacaktır. Vesile olanları başta muhtarımız olmak üzere tebrik ediyorum. Teşekkür ediyorum ve Aşağı Beltarla Köyüne bir daha gelmekten, ne kadar mutlu olduğumu kelimelerle ifade edemem. Sizleri burada çoluk çocuk görmek, birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma halinde hangi görüşten olursa olsun ortak bir noktada birleşiyor olarak görmek bizi son derece mutlu ediyor. Biz aynen camide birleştiğimiz gibi Afyonkarahisar’da kazanılan kurtuluş savaşımızda olduğu gibi birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece dünya da hiç kimse bizi yıkamaz, bayrağımız ebediyen gökyüzünde kalır. Bu dünya herkese yeter. Fitne ve fesat çıkaranlara asla ve asla müsamaha göstermeyelim. Hepimiz müslümanız Elhamdülillah ve kardeşiz. Bu camilerde bunun göstergesi. Allah tekrar tekrar kabul etsin diyorum bütün hayırseverleri ve muhtarı da tebrik ediyorum. Bu camiyi sizler yaptınız tebrik ediyorum Allah kabul etsin, saygılar sunuyorum.”
Açılış programı Vali İrfan Balkanlıoğlu ve protokol üyelerinin cami açılışını gerçekleştirmelerinin ardından sonra erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme