Emre Gölü'nde balık tutma festivali

3'üncü Frigyum Doğa ve Su Sporları Festivali İhsaniye Döğer Emre Gölü'nde bugün ve yarın gerçekleştirilecek Afyonkarahisar İhsaniye Döğer Emre Gölü'nde 21-22 Haziran'da 3'üncü Frigyum Doğa ve Su Sporları Festivali düzenlenecek. 2014-2015 Amatör Olta Balıkçılığı Avlanma Sezonu'nun Döğer Emre Gölü'nde yapılacağını belirten ASOBDER Başkanı Mehmet Kundak tüm Türkiye Amatör Olta Balıkçıları'nı doğa ve tarihle iç içe [&hellip]

Emre Gölü’nde balık tutma festivali

3’üncü Frigyum Doğa ve Su Sporları Festivali İhsaniye Döğer Emre Gölü’nde bugün ve yarın gerçekleştirilecek

Afyonkarahisar İhsaniye Döğer Emre Gölü’nde 21-22 Haziran’da 3’üncü Frigyum Doğa ve Su Sporları Festivali düzenlenecek. 2014-2015 Amatör Olta Balıkçılığı Avlanma Sezonu’nun Döğer Emre Gölü’nde yapılacağını belirten ASOBDER Başkanı Mehmet Kundak tüm Türkiye Amatör Olta Balıkçıları’nı doğa ve tarihle iç içe olmaları için bu festivale davet etti.
FESTİVAL İKİ GÜN SÜRECEK
Festival hakkında bilgilendirme açıklaması yapan Afyonkarahisar Sportif Olta Balıkçılığı Dernek (ASOBDER) Başkanı Mehmet Kundak, “ASOBDER üyeleri 21-22 Haziran günlerinde İhsaniye Döğer kasabası yakınlarında bulunan dört doğal gölden biri olan Emre Gölü’nde hünerlerini sergileyecek. Tarihte Frigya medeniyetine ev sahipliği yapan Frig Vadisi adını alan topraklardaki Emre Gölü’nde geçen yıllarda da olduğu gibi, bu yıl da festivalimizin 3’üncüsü gerçekleştirilecek. Çeşitli doğa, su sporları ve balık avcılığı etkinlikleri düzenlenecek. Bu coğrafya da bulunan tarihi kalıntıların tanıtımına büyük katkı sağlayacak festivale, diğer illerden de misafir olarak katılacak sporcular davet edildi.” dedi.
YARIŞMALARIN ÇEKİŞMELİ GEÇMESİ BEKLENİYOR
Yarışmacılarla festivalin oldukça çekişmeli ve neşeli bir şenlik havasında geçmesini beklediklerini söyleyen Kundak, “Göl kenarında piknik havasında birçok ailenin de katılımı olmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda yarışmaların çekişmeli geçeceğini düşünüyoruz. Yarışmamız; erkekler, bayanlar ve 8-12 yaş grubu minikler kategorilerinde olacak, her kategoriden bir, iki ve üçüncülük derecesi elde eden çok değerli sporcularımıza ödüller verilecek. Ayrıca Afyonkarahisarlı amatör olta balıkçılarını da yarışmaya bekliyoruz.” ifadesine yer verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme