'Emre Gölü ve Ayazini'yi dünya tanıyacak'

Emre Gölü çevresi ve Ayazini'ndeki çalışmaları anlatan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 'Atlı sporlar, Balon turları ve kano yarışları Emre Gölü'ne bambaşka bir görünüm kazandıracak. Emre Gölü'ndeki sosyal tesisleri Afyonkarahisar Belediyesi çalıştıracak. Ayazini ziyaretçi akınına uğrayacak. Sırada Merkez'deki konaklar, Bolvadin Kırkgöz Köprüsü ve İhsaniye Üçlerkayası var' dedi   Vali Çiçek, Mayıs ayı başında Emre Gölü çevresinde [&hellip]

Emre Gölü çevresi ve Ayazini’ndeki çalışmaları anlatan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, “Atlı sporlar, Balon turları ve kano yarışları Emre Gölü’ne bambaşka bir görünüm kazandıracak. Emre Gölü’ndeki sosyal tesisleri Afyonkarahisar Belediyesi çalıştıracak. Ayazini ziyaretçi akınına uğrayacak. Sırada Merkez’deki konaklar, Bolvadin Kırkgöz Köprüsü ve İhsaniye Üçlerkayası var” dedi

Haber

Vali Çiçek, Mayıs ayı başında Emre Gölü çevresinde çalışmaların tamamlanacağını, burada Atlıspor Kulübü ve Kano spor merkezi hizmet verirken sıcak hava balonları ile havadan turlar düzenleneceğini söyledi. Emre Gölü çevresindeki sosyal tesislerin işletmesini Afyonkarahisar Belediyesi’nin yapacağını belirten Vali Gökmen Çiçek, “Balonlar buraya ayrı bir güzellik katacak. Burası Kapadokya’dan çok daha güzel olacak” dedi. Ayazini Köyü’ne ilk görüşte aşık olduğunu anlatan Vali Gökmen Çiçek, “Bu yaz Ayazini’ni uçuracağız. 7-8 yılda yapılacak çalışmaları 7-8 ayda tamamladık” dedi

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Ayazini köyü ile Emre Gölü’nde yürütülen tarih, kültür, doğa turizmi çalışmalarını Kocatepe Gazetesi ve Kocatepe TV Haber Merkezi’nden Sezer Küçükkurt ve Burak Aydın’a yerinde değerlendirdi. Vali Gökmen Çiçek’le Emre Gölü ve Ayazini’nde yapılan röportajların tamamını Kocatepe Gazetesi’nin sosyal medya hesaplarından izleyebilirsiniz. Gazeteniz Kocatepe’nin Vali Gökmen Çiçek’e yönelttiği sorular ve Vali Çiçek’in açıklamaları şöyle:
“AYAZİNİ’Nİ GÖRÜR GÖRMEZ
BURAYA AŞIK OLDUM”
Sezer Küçükkurt: Sayın Valim Ayazini köyünde birlikteyiz. Bu köyde yaklaşık 7 aydır süre gelen olağanüstü bir çaba ve çalışma var. Burada petrol bulunsa belki bu köy bu kadar değer kazanmazdı. Neler yapıldığından bahseder misiniz?
Gökmen Çiçek: Bilindiği üzere Afyonkarahisar Valiliği görevine 9 ay önce atandım. Göreve atanmamın 2. gününde Ayazini köyünde Vali Yardımcılarımızla birlikte bizi muhtarımız karşılamıştı. Ayazini köyünü gördüğümde ilk görüşte aşk misali Ayazini’ye âşık oldum. Ayazini’nin sokaklarına, gizemine o mistik havasına adeta tutuldum. O zaman kendi kendime bir düşünce gelişmişti. Burayı kesinlikle olabilecek en kısa süre içerisinde zamana yaymadan bir an önce turizme kazandırmak ve burayı turizm destinasyonu haline getirmemiz gerektiğini düşünmüştüm. Hemen göreve başladığım 3. gün o zaman Kültür İşlerinden sorumlu Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Boztepe ile oturup birlikte bir strateji belirledik. Buradaki tüm evlerin bir taraftan restorasyonu yanı sıra, ziyaretçilerin buraya geldiklerinde rahatça ibadetlerini yapabilecekleri bir mescidin olması, bir lavabonun olması ve dinlenip çay içebilecekleri bir Karşılama Merkezine ihtiyacımız olduğunu düşündük. Çünkü bunlar yoktu. Bir Karşılama Merkezi Projesi çizdirdik. Arkasından Karşılama Merkezi ödeneği için Ankara’da görüşmelerimizi yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bu vesile ile teşekkür ediyorum. Bize ciddi bir ödenek verdi ve biz de hemen Karşılama Merkezi yapım işine başladık. Zaten yapacağımız şeyleri planlamıştık. İller Bankası’ndan çıkardığımız ödenekle evlerin restorasyonu ihalesine girdik. Dedik ki bu bize yetmez hemen Kalkınma Ajansı’ndan da proje yapmalıyız. Ajans projemizi yaptık ve projemizin kabulüyle o parayı da hemen restorasyon çalışması için kullanmaya başladık.
BİZE ALLAH YARDIM ETTİ. AYAZİNİ İŞLERİN KOLAY GÖTÜRÜLDÜĞÜ BİR KÖY
Sezer Küçükkurt: Efendim bunlar bir nefeste anlatılsa da uzun zaman gerektiren, bürokratik işlemlerin yapılmasını gerektiren işler. Nasıl oldu?
Gökmen Çiçek: Cenab-ı Allah burada bize yardım etti. Ben öyle diyorum; Allah tarafından Ayazini gerçekten işlerin kolay götürüldüğü bir köy. Elimizi nereye atsak Ayazini’nde hemen işlerimiz rast gitti. Gerçekten zor görünen o bürokratik yazışmalar v.d bunların hepsi iki gün sürdü. Kolay oldu, Anıtlar Yüksek Kurulu işimizi kolaylaştırdı. Arkasından diğer işleri yaptık. Sizin bize çok katkınız oldu. Hem Kocatepe Gazetesi hem yerel medyanın katkısı büyük oldu. Ayazini çok ciddi gündem yapıldı. Biz görüşmelere yanımızda gazetelerle gittik. Kamuoyunda şöyle bir beklenti var diye durumu anlattık. Gerçekten bir anda çok büyük bir akım başladı. Çünkü insanlarımız artık kültür turizmi istiyorlardı. İnsanlar deniz turizmini tercih etseler de böylesi yerlere özlem duyuyorlar. Pandemi nedeniyle evlerinde çok kalmak zorunda olan insanlarımız bir an önce kendini bu alanlara atmak istiyordu.
MESAİ MEFHUMU TANIMADAN AYAZİNİ’NDE GÜZEL BİR EKİP, GÜZEL İŞLERE İMZA ATTI
Sezer Küçükkurt: Yoğun çalışma ve faaliyetler sonucu Ayazini köyünde çalışmalarda son noktaya gelindi mi Sayın Valim?
Gökmen Çiçek: Aslında burada birkaç kırılma noktası var. Uzatmadan onu söylemek isterim. Birisi şu; Biz bunları yapsak da biz hep şunu dedik. Buraya kim gelecek? Burada ne yapacaksınız? Mesela yaptık evleri restore ettik. Bunun birçok örneği var. Türkiye’de sayısız örneği var. Vali Yardımcımız Mehmez Boztepe ile de Ayazini köyümüzün muhtarı ile de bunu konuştuk. Sayısız örnek var dedik. Her yer restore edilmiş. İşte taş evlerden tutun da pek çok şey yapılmış. Ama içerisinde bir tane kafeterya bir tane lokanta, bir tane restaurant, bir tane el sanatları, bir tane work shop, bir tane yöresel ürünlerin satıldığı alanlar yok. İnsanlar gelmiyor. Böyle bir şey olduğu zaman da insan üzülüyor. Biz restorasyon çalışmasına girerken aynı zamanda Afyonkarahisar’ın bu önemli değerlerini, mağazalarını, restaurantlarını buraya çekmemiz gerekiyordu. En önemli kırılma noktalarından birisi şehrimizin önemli markalarından birisi olan İkbal’in sahibi Salim Pancar ile konuştuk. Onu buraya çağırıp ikna etmemiz önemli bir gelişme oldu. O zaman Ayazhan’ı yeni bitirmiştik. Salim Pancar beyle görüşüp kendisine Ayazhan’ı kiraladık. Zaten başka kimse gelmedi. Sağ olsun Salim Pancar Bey ‘Ben gelirim.’ dedi. Onun gelmesinin arkasından bizim çok önemli değerlerimizden Haşhaşella, Kolaylı, Cumhuriyet Sucukları tamam dediler. Yöre halkı da birden bu işi sahiplendi. Yöre halkından da birlikte gördüğümüz üzere kafeterya açmak için çalışanlar, yöresel ürün imalatı için çalışanlar var. Muazzam bir sinerji oluştu. Köy muhtarının gece gündüz demeden çok büyük emeği oldu. Yoğun şekilde burada çalıştı. Zaten Vali Yardımcımız Mehmet Boztepe, sabah Ayazini köyüne gelip akşama kadar burada çalıştıktan sonra akşamdan sonra da diğer işlere koşturuyor. Ben de her iş yüzünden suçu olsun olmasın ona sitem ediyordum. O da sağ olsun çoğu zaman arada kalsa da köy muhtarı ile birlikte süreci çok güzel bir şekilde götürdüler. Müteaahidimiz çok güzel işler yaptı. Gerçekten gece gündüz demeden çalışıp bu kadar kısa sürede yapılamayacak işleri yaptı. Burada hep güzel ekipler yer aldı. Biz burada bu işlerle uğraşırken diğer Vali Yardımcımız Nurullah Kaya burayı her gördüğünde ‘Ben buraya bir Kadın Kültür Evi yapayım mı?’ diyordu. Herkes kendi yerine bakıyor. Diğer Vali Yardımcımız Mehmet Keklik Bey ‘Ben buraya bir Aile Merkezi yapayım.’ diyordu. Vali Yardımcımız Mehmet Boztepe çok cömert bir adam. ‘Tamam, şurayı size verelim, diğer yeri size verelim.’ diyordu. Ama gerçekten güzel işler yapıldı. Gerçekten güzel işler yapıldı. Bu köylü herşeyin iyisine layıktır.
“ATMA SAYIN VALİM” DİYENLER
8 AYDA ATMADIĞIMIZI GÖRDÜ
Sezer Küçükkurt: Ayazini köyümüzün insanları da ciddi anlamda çalışıyorlar değil mi?
Gökmen Çiçek: Ayazini köyümüzün insanları da çok çalıştılar. Dua ettiler, canla başla çalıştılar. Gece gündüz demediler. Bazen birbirimizle tartıştık Çünkü bu iş kolay değildi. Hep birlikte bir işe girdik. Bazen hak helalliği aldık, bazen birbirimizi üzdük. Ama sonunda böyle güzel şeyleri görünce mutlu olmaya başladık. Ben buna inanarak ve iddialı şekilde söylüyorum; Bu iş bitince defalarca Kocatepe Gazetesi’nde ifade ettim. Sezer Küçükkurt bey ile Burak Aydın beye söyledim. Ayazini’yi uçaracağız. Bunu iddiayla söylüyorum. Burası, Ayazini köyü Türkiye’de herkesin bildiği bir yer olacak. Hatta bu da yetmez, uluslar arası alanda bir destinasyon haline getireceğiz. Çünkü ilk başta ben böyle söylediğimde içlerinden ‘Atma Sayın Valim’ diyenler çıkıyordu. Atmadığımı 7-8 aylık zaman diliminde gösterdim. Biz sadece pandemi sürecinin bitmesini istiyoruz. O nedenle şu an için biz konuklarımızın gelmelerini istemiyoruz. Biz Ayazini köyünü uçuracağımıza inanıyoruz. Çünkü biz Ayazini köylülerine inanıyoruz. Bu işte kendimizin samimi olduğuna inanıyoruz. Gerçekten Allah rızası için bu güzel köyü daha da güzelleştirmek istiyoruz. Burayı turizmin merkezi haline getirmek istiyoruz. Buna inanıyoruz. Sizlerden de medya olarak bugün olduğu gibi bize hep destek vermenizi bekliyoruz.
5 BİN YILLIK TARİHİN ÜZERİNE İLAN-I AŞK YAZILARI YAZDIRMAYACAĞIZ
Sezer Küçükkurt: Sayın Valim burada yapılan çalışmaların değerini bilmek için önceki halini bilmek gerekiyor. Bizler haberci olarak defalarca buraya geldiğimizde binlerce yıllık mağaraların hayvancılık için kullanıldığını, tarihi kiliselere ilanı aşk yazılarının kazındığı yönünde haberler yapmak için gelirdik. Günümüzde yürütülen hummalı çalışmalar günlerdeki manzaraları gölgede geride bırakıyor. Bahsettiğiniz üzere önceki çalışmaları bildiğimizden bugünkü çalışmaların kıymetini bilebiliyoruz. Ayazini köyümüzde bu işin başlangıcı tam manasıyla ne zaman olacak?
Gökmen Çiçek: Sizi dinlerken aklıma bir şey geldi. Ben ilk geldiğimde bölgeyi gezerken duvarda ‘Hakan Fadime’yi seviyor.’ yazıyordu. Bu Hakan’ı bulun dedim. Hakan bu duvara sevgini niye yazıyorsun. Git onu sevdiğini Fadime’ye söyle. Allah rızası içinde söyleyemiyorsan da buraya yazma. Sonrasında jandarmamız Hakan’ı gerçekten buldu. Ağır bir cezası var, uygulandı. Şu anda kamera sistemiyle kim yazı yazarsa yakalayabilecek bir sistem kurduk. Şakası bir yana kesinlikle ve kesinlikle bunlara izin vermeyeceğiz. Buna Ayazinliler izin vermeyecekler. Ben Ayazinli gençlerimiz bunu niye yapar diye düşünürdüm. Fakat hiçbirisi bizim köyden çıkmadı. Tekrar söylüyorum; Buna Ayazinliler sahip çıkacaklar, bırakmayacaklar. Kamera sistemine bile gerek kalmaması lazım. 5 bin yıl önceki tarihi kültürel değerlerin üzerine buraya gelip yazı yazılamaz. Geçtiğimiz günlerde de söyledim, kalbindekini muhatabına söyle diye. Böylesi yazılar yazdırmayacağız.
Sezer Küçükkurt: Tam anlamıyla burası ne zaman hizmete girecek?
Gökmen Çiçek: Burası yani Ayazini köyü son bir ihale yaptıktan sonra inşallah bir aksilik olmaması halinde burası Temmuz ayı gibi gün yüzüne çıkacak. Bizi bambaşka farklı bir Ayazini bekliyor. Hatta işin rengi Mayıs ayından sonra farklılaşacak. Ama inşallah Temmuz ayında artık burası oldu deriz. Şu an biz tanıtım yapmaya korkuyoruz. Sosyal medyada tanıtım yoğunluğu sonrası benim Vali Yardımcım Mehmet Boztepe ‘Aman efendim ne olur tanıtıma ara verelim.’ diyor. Çünkü gelen giden trafiği işi aksatıyor. Müteahhitimiz de ‘Millet geliyor yer göstermekten ben çalışamıyorum.’ diyor. Muhtarımız burada o kadar çok ekibi gezdirdi ki. Bunun yanında turlar da bölgemize geliyor. Sürekli turlar ve gelen çok sayıda insanlar var. İnanın ben Ankara ve İstanbul’da gittiğim yerlerde birçok kişi ‘Ayazini köyüne geleceğiz. Bu Ayazini köyünde ne var?’ diye soruyorlar. Ayazini’nin ismini çok güzel duyduklarından söz ediyorlar. Gerçekten şunu açık yüreklilikle söyleyeyim. Burada rast gele iş yapmadık. Stratejimizi baştan koyduk. Vali Yardımcımız yardımcılarımız hatırlar, birincisi; Restorasyona, inşaata başladığımız anda aynı zamanda tanıtıma da geçeceğiz. Tanıtımı yaparken daha inşaatlar bitmeden buraya hangi firmaları getireceğimizi belirleyip sona bırakmayacağız. Karar verip onları buraya getireceğiz. Özel yatırımları başlatıp aynı anda tur operatörlerini getireceğiz. Normalde bunlar aşama aşama ilerler ama nereden bakılsa bir 7-8 yıl sürer. Sonra birileri gelir sonra tanıtılır. Bizim o kadar vaktimiz yoktu. Hepsini 7-8 aylık sürede yaptık. On yıllık zaman kazanmaya çalıştık. Sonuç ortada inşallah güzel olmuştur.
AYAZİNİ KÖYÜNE HARCANAN
PARA BU KÖYE ÖZEL GELDİ
Sezer Küçükkurt: Emre Gölü ve Ayazini’nde yapılan çalışmalar diğer beldelere yapılacak paydan kesinti yapılarak mı gerçekleştirildi?
Gökmen Çiçek: Allah sizden razı olsun Sezer bey güzel bir soru sordunuz. Bunu özellikle söyleşimizi gerçekleştirdiğimiz Ayazini köylülerinin önünde söylemek istiyorum. Ayazini hiçbir başka ilçenin, Emre Gölü gibi hiç başka bir yerin hakkını yemiş değil. Ayazini köyüne getirdiğimiz paraların tamamı Bakanlıklarımızın bizzat Ayazini köyü için gönderdiği paralardır. Dolayısıyla bazıları Ayazini köyüne bu kadar yatırım yapılıyor. Bir köye bu kadar yatırım yapılmasına gerek var mı diyor. Değer mi, değer onu da söyleyeyim. Ayazini için herşeye değer. Afyon’a bu kadar yakın mesafede başka böylesi bir tarih yok. Ama Ayazini’de harcadığımız para İl Özel İdaresi bünyesinde diğer köylerin hakkı olan para değildir. Bu para yüzde 98 oranda Ankara’dan sadece Ayazini köyüne gelen paradır. Dolayısıyla bu para da Ayazini köyüne anasının ak sütü gibi helal bir paradır. Ayazini için Afyonkarahisar’a ekstra gelen bir ödenektir. Bazen muhtarımızı da sıkıştırıyorlar ‘Sizin köye çok para harcanıyor.’ şeklinde. Paralar Ayazini için geldi. Turizmle ilgili ilk Ayazin köyümüz ama ikinci düşündüğümüz bir yer daha var. Kafamızda başkaca planlarımız da var. İnşallah peş peşe yapacağız. Sadece şu kadarını söyleyeyim Üçler Kayası hazırlansın.

PANDEMİ KISITLAMASI OLMAZSA
BAYRAMIN 2. GÜNÜ BALON UÇACAK
Sezer Küçükkurt: Bugün sizinle Emre Gölü’nde buluştuk Sayın Valim, burada yürütülen çalışmalardan bahseder misiniz?
Gökmen Çiçek: İlginize çok teşekkür ediyorum. Kocatepe Gazetesi her yerde. Emre Gölü konusunu hem Sezer beyle hem de Burak beyle birlikte Kocatepe Gazetesi ziyaretimizde konuşmuştuk. Yaklaşık olarak bu işi Mayıs gibi bitireceğimizi size söylemiştim. Gördüğünüz gibi sözümde duruyorum. Artık sonlardayız. İnşallah Ramazan Bayramının 2. gününde ya da 5-6 Mayıs tarihlerinde tam söz verdiğimiz gibi burası bitmiş olacak. Eğer pandemi nedenli bir yasaklama söz konusu olmazsa Ramazan Bayramının 2. günü Balonumuz da uçmaya başlayacak. Burası Emre Gölü çok özel bir alandır. Birlikte gördüğümüz üzere pelikanlar, alan içerisinde ki balıkların çeşitliliği söz konusu.
ATLI SPOR TESİSİ FRİGYA’NIN
KALBİNE YAKIŞACAK
Sezer Küçükkurt: Atlı Sporla ilgili galiba bir düşünce var efendim. Konunun detayı nedir? Atla tur yapma imkânı olacak mı yoksa sadece düzenlenen tesisi mi kapsayacak?
Gökmen Çiçek: İyi hatırlattınız Sezer bey. Emre Gölü ilerisinde içerisinde kafeteryası olan, özellikle tribünleri olan, dışarıdan insanların çekilebileceği şampiyonaların yapılabileceği çok güzel bir atlı spor merkezi yapacağız. Atla çevrede tur atılması kısmını ilerleyen zamanda düşünmeliyiz. Aslında çok zevkli olabilir. Bir yandan da endişem var kalabalıkta kontrolü zor olur mu diye. Allah korusun olası bir kazaya mahal vermemek için. Ancak tesis atlı spor tesisi büyük bir tesis olacağından Frigya’nın kalbine yakışır bir tesis olacak.
BALONLAR BU BÖLGEYE
AYRI BİR HAVA KATACAK.
TEMMUZ’DA ÇOK BÜYÜK BİR
BALON FESTİVALİ PLANLANIYOR
Sezer Küçükkurt: Balon turları güzergâhları netleşti mi? Biz biliyoruz ki Ayazini’ye kadar uzanmayacak ama sanırım Demirli köyü ve Emre gölü çevresinde mi olacak?
Gökmen Çiçek: Evet şöyle, bölgede balonlarımız hem fotoğraf çektirmek isteyenler için hem görüntü vermek isteyenler için olacak. Onun dışında balonlarımız en güzel şekilde işin doğrusu Üçler Kayası’nda görülecek. Üçler Kayası Tepesi’nden ve Demirli köyünden bakıldığında balonları gökyüzündeyken net bir şekilde izleme imkânı olacak. Ayazini bölgesinden de görülebilir. Ama tabii Ayazini çok yakın değil. Daha çok Emre Gölü bölgesinde olacak. Burası balonlarla özel olacak. Balonlarla bambaşka güzel bir güzellik katacak. Bir de bizim göl noktasında şehre bu kadar yakın mesafede çok gölümüz yok.
Kapadokya’dan da özel balon uçurucuları gelecek. Ama işin en güzel kısmı Temmuz ayı içerisinde çok büyük bir Balon Festivali yapacağız. Yüzlerce belki de 500-600 balon gökyüzünde muhteşem bir görsel şölen olacak. İnşallah Balon Festivalinden sonra biz Türkiye’de balon kısmında çok farklı olacağız. Bilindiği üzere birkaç kişi ruhsat aldı. Ben Kapadokya’dan buraya gelen balonculara da söyledim. Niçin Emre Gölü diye sordum. Kapadokya, Pamukkale v.d yerlerde var. Altında göl manzarası olan ve yine hemen altınızda olacak Friglerden kalma binlerce yıllık tarih olan başka bir yer yok denildi. Tamam, Kapadokya da bir manzara var. Tarihi eserler de var. Ama göl yok. İnsanların suya hasret kaldığı ifade edildi.
EMRE GÖLÜ HEM BALON TURİZMİNDE
HEM DURGUN SU ARAYAN KANO
YARIŞÇILARI İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ
Sezer Küçükkurt: Karşımıza şöyle bir manzara çıkıyor; Bir tarafta balonlar uçacak, gölde kanolar yüzecek, bir tarafta atlar koşacak. Su sporları olacak. Siz ne söylersiniz?
Gökmen Çiçek: Bundan daha güzel bir ortam olabilir mi? O yönden çok güzel. Suyun bir gölün burada oluşu buraya gelişe çok büyük katkı sağladı. Çok istediler ve Kapadokya’dan balon turizminin burada çok daha iyi olacağını söylediler. Merak ve heyecanla bekliyoruz. İfade ettiğim gibi Kapadokya’ya göre bizim ciddi bir göl avantajımız var. Biz Emre Gölü avantajımızı sonuna kadar kullanacağız. Balonda uçanların aşağıda yüzen tekneleri izlediği bir manzara olacak. Uluslar arası ölçekte kano spor yarışmaları düzenleyeceğiz. Çünkü durgun su arıyorlar şimdiden talep almaya başladık. Emre Gölü’ndeki gibi bir su arıyorlar. Buraya geldiler ve Emre Gölü’ne bayıldılar. Bilindiği üzere şehir merkezine bir Kano Merkezi yapıyoruz. Bu şehrimizin merkezine yapacağımız Kano Merkezi şehir merkezine Türkiye’de yapılan ilk Kano Merkezi. İnşallah burası, yani Emre Gölü’nde uluslar arası yarışmaların yapılacağı bir merkez olacak. Her spor dalında olmasa da inşallah Afyonkarahisar’da kano dalında ses getireceğiz. Yani bu alanda yürüyeceğiz diyerek hedefler seçmemiz gerekiyor.
Burak Aydın: Sayın Valim ifadeleriniz ışığında Afyonkarahisar pandemi sürecini avantaja çeviren bir il oldu diyebilir miyiz?
Gökmen Çiçek: Şu anda sporla kano ile ilgili biraz çalışalım diyoruz. Gerçekten pandemi sürecini hep beraber avantaja çevirdik. Mesela bulunduğumuz şu alan tıklım tıklım dolu olsaydı rahat bir çalışma imkânı olmazdı. Bu pandemi sürecinde biz hiç boş durmadık. Sürekli çalıştık. Birlikte incelemelerde bulunduğumuz Ayazini köyünde de durumu bizzat gördünüz. Pandeminin hiçbir şekilde olumlu etkisi olamaz. Ama dediğiniz gibi biz bu günleri çalışarak değerlendirdik süreci avantajlı biçimde kullandık.
İNŞALLAH YÜNTAŞ A.Ş EMRE
GÖLÜ’NDE HARİKA HİZMETLER YAPACAK
Sezer Küçükkurt: Sayın Valim buranın resmi işletmesiyle ilgili düşünceniz nedir?
Gökmen Çiçek: Güzel bir soru daha sordunuz. Bizim her yerde birlik ve beraberlik içerisinde çalıştığımız her konuyu birlikte istişare ettiğimiz Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’le oturup konuştuk. Biz büyükşehir olmaya aday bir iliz. Burasını bundan sonra inşallah Afyonkarahisar Belediyesi işletecek. Afyonkarahisar Belediyesi yönetecek buraları. Sağ olsun Mehmet Zeybek Başkanım kırmadı. Kendisi de hemen çalışmalara başladı. Yüntaş A.Ş tarafından işletilecek. Bunu ilk defa sizlerin Kocatepe Gazetesi aracılığıyla açıklıyorum. Yüntaş A.Ş inşallah Emre Gölü’nde harikalar yapacak. Eğer ihale yaparak açmış olsaydık ister istemez yüklenici para kazanabilmek için girişleri ücretli yapacaktı. Ama sosyal amaçla hizmet eden bir Belediyemizin olması bizim için avantaj oldu. Alan geniş, buraların kontrolü önemlidir. Dediğim gibi Afyonkarahisar büyükşehir olmaya aday bir ildir. Bu işler Belediyecilerin iyi yapacakları işlerdir. Park bahçelerinden tutun da Belediyemizin işletmesi NO O3 Kafe-Fırın’da çok iyi yetişmiş elemanlarımız var. Orada kalifiye personelimiz var. Personel alınacaksa bile nasıl personel çalıştırılacağı iyi biliniyor. O yüzden Afyonkarahisar Belediyemiz tarafından burasının işletilmesinin değer katacağını düşünüyorum.
BU BÖLGE GERÇEKTEN BİR CAZİBE
MERKEZİ VE ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ
Sezer Küçükkurt: Sayın Valim biz buraların önceki hallerini bildiğimizden yapılan çalışmaların önemini ve değerini anlayabiliyoruz. İnşallah hemşehrilerimiz de buraları ziyaret ettiklerinde yapılan çalışmaları daha iyi anlayacaklardır diye düşünüyoruz. Siz bu konuda ne demek istersiniz?
Gökmen Çiçek: Ben de şimdi sık sık buraya geldikçe sanki hiçbir şey yapmamışız gibi geliyor. Niye derseniz çünkü eski halini unuttum. Ama gerçekten buralar çok değişti ve güzelleşti. Bu bölge herşeyin en iyisine layıktır. Sadece su bentleriyle buraların su almasını engelleyen alt yapı çalışmaları bile hani görünmeyen çalışmalar bile çok büyük işlerdir aslında. Ama bu bölge gerçekten cazibe bölgesidir. Artık Emre Gölünü Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Antalya, Denizli o dörtgende bilmeyen kalmadı. Yani çok şey değişti.
HEMŞEHRİLERİMİZ RAHAT
OLSUN. HİÇBİR İLÇENİN HAKKINI
BAŞKA BİR İLÇEYE VERMİYORUZ
Sezer Küçükkurt: Bir de dikkatimizi çeken bir nokta Sayın Valim buralarda yapılan çalışmalar örneğin Emirdağ ilçemizin bir köyünden veya Sultandağı ilçesinin bir beldesinden kesilen bir payla yapılan çalışmalar değil. Neler söylersiniz? Birde biz sizin ikili ilişkileriniz sayesinde kaynak elde ettiğinizi biliyoruz.
Gökmen Çiçek: Bu soruyu sormanız da çok iyi oldu. Çok teşekkür ediyorum. Bu hususta zaman zaman hemşehrilerimiz de diğer ilçelerin parası Emre Gölü’ne ve Ayazini köyüne, İhsaniye ilçesine aktarıldığı şeklinde konuşmalar olabiliyor. Tüm samimiyetimle söylüyorum buralara harcanan paraların yüzde 95’i Ankara’dan özel bütçe ile gelmiş yatırımlardır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, İller Bankası’ndan gelen kaynaklardır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yatırımlardır. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığımızın çok büyük desteği var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, İller Bankamızın çok büyük desteği var. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da çok büyük desteği vardır. Tüm paraların tamamı Ayazine köyü ve Emre Gölü için Ankara’dan geldi. Dolayısıyla hemşehrilerimiz rahat olsunlar. Hiçbir ilçenin hakkını hiçbir ilçeye vermiyoruz. Bunlar ifade ettiğim şekilde özel bütçeler, artı değerlerdir. Hükümetimizin, devletimizin Afyonkarahisar’a ekstradan yolladığı şeylerdir. Soruyu sorarken güzel bir örnekleme yaptınız. Emirdağımızın bir köyünün veya Sultandağı ilçemizin, Sandıklı ilçemizin parası kendi yerlerinde kullanılıyor. Dışarıdan gelen ekstra para var. Bu soruyu sorduğunuz için bir kez daha çok teşekkür ederim. Çünkü bu sıkça sorulan bir soru, merak edilen bir konuydu. Birebir pek çok kez cevaplandırdığım bu sorunun cevabını toplumumuza bir kere de aktarma imkânı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Böylece bu konuyu Afyon halkına duyurma şansım oldu. Rahat olsunlar. Biz Afyonkarahisar’da hiçbir ilçenin hakkını bir diğerine hiçbir köyün hakkını bir diğerine harcamayız. Adaletle aynı şekilde götürürüz. İnşallah diğer yerlere de Ankara’dan bakanlıklarımızı ziyaret ederek yatırımlarımızı alacağız. Zaten almaya da başladık.
SIRADA KIRKGÖZ KÖPRÜSÜ, ÜÇLERKAYASI VE KENT MERKEZİNDEKİ KONAKLAR VAR
Burak Aydın: Sayın Valim bu bölgede bacasız bir fabrika inşa ediliyor değil mi?
Gökmen Çiçek: Aynen öyle. Mesela Bolvadin ilçesinde Kırkgöz Köprüsü var. Oranın da Kocatepe Gazetesi ve Kocatepe TV gibi bölgenin önemli bir basın kuruluşu tarafından tanıtılmasını çok isterim. Ben bildiğiniz üzere Bolvadin ilçemizdeki Kırkgöz Köprüsü’ne de çok âşık bir adamım. Orası için de çok çalışmalarımız oldu. Şu anda Kırkgöz Köprüsü’nde proje ihalesi yapılıyor. Orası için de çok büyük bir bütçe ayrıldı. Seneye de inşallah işimiz o olacak. Orada da muazzam bir destinasyon oluşturacağız. Buraları bitirdikten sonra da daha işimiz bitmedi. Daha burada yani Ayazini köyü ve Emre Gölü bölgesinde çalışmalarımız olacak. Üçler Kayası öylece duruyor. Bize sizlerin şehir merkezinde Konakların bulunduğu bölgeyi canlandırın öneriniz var. Orası içinde Mehmet Zeybek Başkanımızla güzel projelerimiz var.
KONAKLAR BÖLGESİNDE CİDDİ
BİR HAREKETLENME OLUŞACAK
Sezer Küçükkurt: Kent merkezinde konaklara yönelik çalışmanız nasıl olacak Sayın Valim?
Gökmen Çiçek: Bundan sonraki ağırlığımızı kent merkezindeki konaklarımıza vereceğiz. Bu vesile ile Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e çok teşekkür ediyorum. Ben de heyecanla bekliyorum Millet Hamamı’nın bir kahvaltı salonuna dönüşmesini. Yine burada akşamları oturulabilecek, bahçesinde çay içilebilecek aynı zamanda küçük kulis toplantıları yapılabilecek bir alana çeviriyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra Millet Hamamı kahvaltı salonuna dönüşecek. İnşallah orada sizlerle bir kahvaltılı basın toplantısı da yaparak sohbet ederiz. O bölgede Belediye Başkanımız iki tane konak alarak bize hediye etti. Kadın Kültür Evleri yapımı için. Orada iki tane satış mağazası yapmayı planlıyoruz. Daha sonra işadamlarıyla beraber oraya geçeceğiz. Nasıl Ankara Hamamönü’nde iş insanlarını ofisleri, şirketlerinin merkezi varsa OSB’ye gidip Şirket Müdürlerimizin bir ofis merkezinde, konaklarda olmasını isteyeceğiz. Konaklarda olunca ister istemez o bölgede çalışacak olanlar için çay ve kahve tüketiminden hediyelik eşya satışına kadar o bölgede bir hareket oluşturacağız. Buna mecburuz. Türkiye’de bu kadar güzel bir yer yok.
Sezer Küçükkurt: Tek engelimiz pandemi süreci mi Sayın Valim?
Gökmen Çiçek: Aynen öyle. İnşallah pandemi sürecinden sonra gümbür gümbür geliyoruz Sezer bey.
Sezer Küçükkurt: Sabırsızlıkla bekliyoruz. Hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Sağ olun Sayın Valim.
Gökmen Çiçek: Ben çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme