Emre Altuğ Aslen Nerelidir?

Şarkıcı-şarkı yazarı, oyuncu, sunucu ve müzik prodüktörü olan Niyazi Emre Altuğ'un aslen nereli olduğunu okurlarımız için araştırdık.

Emre Altuğ, 14 Nisan 1970 tarihinde İstanbul’un Levent semtinde ev hanımı bir anne ve diş hekimi bir babanın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi.

SANAT HAYATINA GİTAR ÇALARAK BAŞLADI
Emre Altuğ’un ağabeyi Ahmet Altuğ da kendisi gibi müzisyendir. Lise hayatında babasının işi dolayısıyla Şişli Terakki Lisesi’nde 1 yıl sınıf tekrarı yapan Altuğ, sanat hayatına gitar çalarak başladı. Altuğ, liseden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü’nde okudu. Müzik kariyerine 1990-2007 yılları arasında İbret-i Âlem, Sıcak, Dudak Dudağa & Kişiye Özel, 1990’larda, Sezen Aksu, Nilüfer, Sertab Erener, Levent Yüksel gibi şarkıcılara vokalistlik yaparak başlayan Altuğ, üç sezon boyunca Haldun Dormen Tiyatrosu’nda oyunlarda rol aldı.

MÜZİK VE OYUNCULUĞU BİR ARADA GÖTÜRDÜ
Emre Altuğ, 1999’da çıkardığı ilk albümü İbret-i Âlem’den sonra müzikte de başarıyı yakalayınca ikisini bir arada yürütmeye karar verdi. 2000 sezonunda, başrollerde Perihan Savaş, Selçuk Yöntem, Bülent Kayabaş, Nilgün Belgün’ün yer aldığı Bir Kış Öyküsü adlı müzikalde, Ağaçlar Ayakta Ölür, Halk Çocuğu gibi TV filmlerinde Kolay Para, Eve Giden Yol 1914 adlı sinema filmlerinde, Tatlı Hayat, Lise Defteri ve Sensiz Olmuyor isimli dizilerde rol aldı. 2003 yılında 2. albümü Sıcak’ı piyasa çıkardı. 2004 yılının Haziran ayında 3. albümü Dudak Dudağa’yı piyasaya süren Altuğ’un, “Bişey” isimli yeni şarkısının yeni baskısı Ekim 2004’te yayınlandı. 2005 Yılında oynadığı dizinin jenerik müziği ve bir Selami Şahin parçası olan parçayla çıkardığı Sensiz Olmuyor adlı single albümünün bütün gelirlerini Baba Beni Okula Gönder kampanyasına bağışladı. Kişiye Özel’i 2 Haziran 2007 tarihinde piyasaya sürdü ve bu albümden 3 farklı şarkıya klip çekti. Emre Altuğ’un ailesi Niğde kökenlidir.

Bakmadan Geçme