Emniyetten e-uyarı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Emniyeti, internet aracılığıyla internet bankacılığı alış verişi, bilişim suçları ve cep telefonu üzerinden dolandırıcılık gibi çeşitli konularda vatandaşları uyarıyor. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, interneti ve cep telefonlarını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı, internet üzerinden atağa geçti. Emniyet'in www.afyonkarahisar.pol.tr adresli web sitesinde internet bankacılığı alış verişi, bilişim suçları ve cep telefonu üzerinden dolandırıcılık gibi çeşitli konularda [&hellip]

Emniyetten e-uyarı

Afyonkarahisar Emniyeti, internet aracılığıyla internet bankacılığı alış verişi, bilişim suçları ve cep telefonu üzerinden dolandırıcılık gibi çeşitli konularda vatandaşları uyarıyor.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, interneti ve cep telefonlarını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı, internet üzerinden atağa geçti. Emniyet’in www.afyonkarahisar.pol.tr adresli web sitesinde internet bankacılığı alış verişi, bilişim suçları ve cep telefonu üzerinden dolandırıcılık gibi çeşitli konularda vatandaşlar uyarılıyor. Cep telefonu üzerinden dolandırıcılıkla ilgili olarak hiçbir kamu görevlisinin telefon üzerinden kontör talebinde bulunmayacağı vurgulanırken, ayrıca banka ve özel bilgilerinde verilmemesi gerektiğinin altı çizildi. İnternet bankacılığı alış verişiyle ilgili uyarıda ise, “İnternet üzerinden kredi kartınızla alış veriş yaparken alışveriş yaptığınız sitenin bilinen ve güvenli bir site olmasına özen gösteriniz. Zorunlu olmadıkça kredi limiti yüksek kartlarınızı İnternet alışverişlerinde kullanmayınız. Bankaların sanal klavye özelliklerini mutlaka kullanınız. Bilgisayarınızda virüs koruma ve spam koruma programları bulundurun ve mutlaka güncel tutun. Aldığınız hizmet veya malı taşıyıcı firma elemanının huzurunda açıp kontrol edin” denildi.

Bakmadan Geçme