Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emniyet’te salgınla mücadele çalışmaları tam gaz

Emniyet’te salgınla mücadele çalışmaları tam gaz

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün salgın hastalıkla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Polis ekipleri çok sayıda vatandaşa yardım ve bilgilendirmede bulunduğu gibi kural ihlali yapanlara ceza da kesiyor

Afyonkarahisar Valiliği’nin talimatları doğrultusunda Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün İl genelinde korona virüsle mücadeleye yönelik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
GEÇİŞ YAPAN 150 BİN ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri salgınla mücadeleye yönelik tedbirler başladığından bu yana şehir giriş ve çıkışlarında yaptıkları uygulamalarda toplam 150 bin aracın kontrolden geçirdi. Yalnızca geçtiğimiz Cuma günü 2 bin 857 aracı kontrol eden Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu araçlarda bulunan toplam 270 bin kişiye salgın hastalık ve mücadeleye yönelik bilgilendirmede bulundu. Ateşli oldukları tespit edilen 9 kişi sağlık birimlerine yönlendirilirken, 118 kişiye de karantina tebligatı gerçekleştirildi.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞIYLA İLGİLİ 5392 İKAZ, 2030 KİŞİYE YARDIM
Sokağa çıkma yasakları kapsamında denetim ve bilgilendirme çalışmalarını da sürdüren Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 20-65 yaş yasaklarıyla ilgili olarak 5 bin 395 kişiye ikazda bulundu. 155 telefon ihbar hattına gelen sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili yaklaşık 1200 ihbarı değerlendiren polis ekipleri 2 bin 303 kişiye yardımda bulunarak ikametlerine ulaşmalarını sağladı.
MAAŞLARI DA DAĞITIYORLAR, CEZA DA KESİYORLAR
7 bin 138 kişinin maaş dağıtımını sağlayan polisler sokağa çıkma yasağı, sosyal mesafe kuralları ve salgına yönelik diğer kuralların ihlali nedeniyle toplamda 1164 kişiye para cezası uyguladı. 13 umuma açık işyeri ile 48 toplu taşıma aracına kurallara uymamaları nedeniyle ceza kesildi.
1186 marketin sosyal mesafe kurallarıyla ilgili denetimlerini gerçekleştiren Emniyet Müdürlüğü ekipleri 4 markete ceza kesti.
EVLERİ KUMARHANEYE ÇEVİRENLERE GEÇİT YOK
Bazı evlerin kumar oynamak amacıyla kullanıldığını tespit eden İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu yöndeki çalışmalarına da devam ediyor. Süleyman Gönçer caddesi üzerindeki bir ikamet içerisinde kumar oynatıldığını tespit eden polisler bu eve yaptıkları baskında içeride 12 kişinin olduğu,ikamet içerisinde farklı iki odada 3 adet kahvehane masası ve masa etrafında sandalyelerinin olduğu, yapılan aramada 45 adet tam deste oyun kağıdı 8 adet yaz-boz 1 adet Not defteri olduğu gördü. 2 kişiye kumar için imkan ve yer sağlamaktan, 12 kişiye ise kumar oynamaktan ve COVİD 19 tedbirlerini ihlal etmekten para cezası uygulandı.
Yine şehir merkezindeki Mecidiye Mahallesi Gökay Sitesi’ndeki bir evde kumar oynanıldığını belirleyen polisler eve yaptıkları baskında içeride 6 kişi bulunduğunu ve 4 adet kahve masası etrafında kumar oynandığını tespit etti. Evde bulunan 6 kişiye hem kumar oynamaktan hem de salgınla mücadele kurallarını ihlal etmekten para cezası kesildi.
Zafer Mahallesi Sakarya caddesi üzerindeki bir başka eve yapılan baskında ise kumar oynadıkları, ayrıca COVİD 19 mücadele kurallarını ihlal ettikleri belirlenen 14 kişiye para cezası uygulandı.
PAZAR YERLERİNİN GİRİŞ ÇIKIŞLARI KONTROL ALTINDA
Pazar yerlerinin giriş çıkışlarında da vatandaşın sağlığına yönelik çalışmalarını sürdüren polisler sosyel mesafe kuralı ile hijyen şartlarına uymayanları uyarmaya devam ediyor. Pazar yerlerinin giriş çıkışlarında vatandaşları yönlendiren Emniyet Müdürlüğü ekipleri Pazar yerine girişleri sırayla yaptırıyor. Pazar yerindeki yoğunluk azaldıkça yeni vatandaşların girişini sağlayan ekiplerin bu çabası vatandaşın da takdirini topluyor. >> Sezer Küçükkurt’un haberi