Emniyet ve Jandarma personeline seminer verildi

Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü personeline Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından “Halkla İlişkiler ve İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu seminer verildi AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tunçer Konferans Salonunda iki oturum halinde gerçekleştirilen seminerde Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu konuşmasına iletişimin [&hellip]

Emniyet ve Jandarma personeline seminer verildi

Afyonkarahisar Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü personeline Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından “Halkla İlişkiler ve İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu seminer verildi

AKÜ Atatürk Kültür Merkezi Ahmet Tunçer Konferans Salonunda iki oturum halinde gerçekleştirilen seminerde Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu konuşmasına iletişimin tanımıyla başlayarak, öfke ve stresin kontrol edilmesiyle ilgili bilgiler verdi. Doç. Dr. Nakilcioğlu, iletişimin canlılar arasındaki ilişkiler sistemi olduğunu belirterek, dünyada iletişimsiz bir ortamdan söz edilemeyeceğini söyledi.
Doç. Dr. Nakilcioğlu öfkeyi, hoşa gitmeyen olaylar karşısında gösterilen tepki olarak tanımladığı konuşmasında “Öfke kontrolü, öfkeyi doğru ifade etme beceresini kazanma anlamını taşımaktadır. İnsanların istenmeyen olaylar karşısında öfkelenmesi normaldir ama önemli olan öfkeyi kontrol edebilmeyi öğrenebilmektir. Öfke kontrolünde amaç, saldırganlıktan uzak, şiddet içermeyen, kişinin kendisine ve çevresindekilere zarar vermeyecek şekilde duygusunu ifade etme becerisini kazanmaktır. Bastırılan öfke, kaygı ve depresyon gibi insan sağlığı üzerinde etkilere neden olmaktadır. Öfkenin şiddet içermeyecek şekilde, saldırganlığa dönüşmeden, başkalarını incitmeden deşarj edilmesi gerekir. Bunun için uzmanlar, sakin olmayı ve öfkenin nedenini bulmayı öneriyorlar ve sorunu parçalara ayırarak her bir parçayı kendi içinde çözerek öfkeyle başedilebileceğini belirtiyorlar. Öfkeyle başedebilmek kolay değildir ama öğrenilebilir” dedi.
Stresle başa çıkmanın yolları ile ilgili de bilgiler veren Doç. Dr. Nakilcioğlu, “Stres, bizi zorlayan, kısıtlayan ve engelleyen olaylar, durumlar karşısında verdiğimiz tepkilerin tümüdür. Stresle başa çıkmanın en iyi yolu, kişinin kendisinde strese sebep olan şeyleri fark edip, stresi kontrol etmesidir. Pek çok insan, stresin çevresel nedenlerle oluştuğunu düşünür. Stresin kaynağı, aslında çevre değil, insanın kendisidir” şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Nakilcioğlu, saldırganlıkla ilgili olarak da “Saldırganlık, başkalarına fiziksel veya psikolojik zarar verme niyeti taşıyan tüm davranışlardır. Niyet, saldırganlığın temel öğesidir. Öfkesini uygun şekilde yönlendiremeyen bireylerin kendini önemsiz hissetmesi, saldırganlığı ortaya çıkarabilir” dedi. Doç. Dr. Nakilcioğlu, seminerin öğleden sonraki ikinci oturumunda ise kurumlardaki halkla ilişkiler uygulamaları ve kurum çalışanlarının kurum imajına etkileri ile ilgili bilgiler verdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme