• Haberler
  • Genel
  • Emniyet ve basın kardeştir – Kocatepe Gazetesi

Emniyet ve basın kardeştir – Kocatepe Gazetesi

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında emniyet teşkilatı ile Afyonkarahisar basın mensupları arasında dostluk maçı yapıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Okçin Akşit, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müjdat Karagöz'ün de forma giydiği maç sonrası basın mensuplarına konuşan Vali Balkanlıoğlu, emniyet ve basının işbirliği içinde çalışan kardeş kuruluşlar olduğunu söyledi. [&hellip]

Emniyet ve basın kardeştir

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında emniyet teşkilatı ile Afyonkarahisar basın mensupları arasında dostluk maçı yapıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Okçin Akşit, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Müjdat Karagöz’ün de forma giydiği maç sonrası basın mensuplarına konuşan Vali Balkanlıoğlu, emniyet ve basının işbirliği içinde çalışan kardeş kuruluşlar olduğunu söyledi. Sahaların her zaman dostça müsabakaları sahne olması gerektiğini ifade eden Balkanlıoğlu, futbolun birleştirici bir unsur olduğunu vurguladı

Emniyet teşkilatının kuruluşunun 168’üncü yıldönümü nedeniyle Emniyet Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Basın mensupları arasında FSM Halı Sahası’nda oynanan maç öncesi, formalara sponsorluk eden Yayla Termal ile Batu Mühendislik’e plaket verildi. Batu Mühendislik adına plaketi işletme Sahibi Ömer Coşkun alırken, Yayla Termal’in plaketini ise Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yıldırım adına basın mensubu Gökhan Yılmaz aldı. İki takım oyuncuları bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirdiği maç renkli görüntülere sahne oldu. Protokolün katılımıyla gerçekleşen yarım devrelik maç 2-2’lik eşitle sona erdi. Maçta sağ kanatta oynayan Emniyet Müdürü Uçkan performansıyla göz kamaştırırken, Vali Balkanlıoğlu defansta görev almayı tercih etti. Basın takımının ataklarına geçit vermeyen Balkanlıoğlu, zaman zaman ataklara da destek verdi. Maça geç katılan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Okçin Akşit ise hem ilk maçta hem de basın ile emniyet arasında yapılan ikinci maçta görev aldı. Basın takımında da forma giyen Albay Akşit, hareketleriyle profesyonel futbolculara taş çıkardı.
EMNİYET VE BASIN KARDEŞTİR
Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, emniyet teşkilatının vatandaşların huzur içerisinde yaşaması, can ve mal emniyetimiz için kendi canlarını ortaya koyduğunu hatırlattı. Bu nedenle emniyet mensuplarının her türlü övgüyü hak ettiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, “Hatta senede bir hafta değil de bütün yıl polisle işbirliği halinde olmamız, onların bizim emniyetimiz, rahatımız huzurumuz için çalıştığını bilmemiz ve sabahlara kadar nöbet tuttuğu bilincinde olmamız gerekiyor. Bu yıl dönümü münasebetiyle burada bugün basın mensuplarıyla dostluk maçı yapıldı. Biliyorsunuz basın polisin en fazla birlikte olduğu iç içe olduğu sektör, basın kuruluşları polisiye olayları her gün gazetelerinde veriyorlar veya polisin belki haberdar olmadığı bir çok şeyi basın mensupları her tarafta muhabirlerin marifetiyle öğreniyorlar ve polisle işbirliği halinde çalışıyorlar. Dolayısıyla polis ve basın kardeş kuruluşlar diyelim. Bu dostluğu kardeşliği de bir maçla perçinlemek istemişler” dedi.
FUTBOL BİRLEŞTİRİCİ BİR SPOR
Sporun insan sağlığı için önemine değinen Vali İrfan Balkanlıoğlu, futbolun birleştiriciliğinden söz etti. Spor her yaşta yapılması gerektiğini kaydeden Balkanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, “Sadece gençlere mahsus değil herkesin yapabileceği sporlar ve spor türleri var. Herkesin sergileyeceği performans var. Herkes yaşına vücut kondisyonuna göre spor yapmalı hatta kondisyonu düşük olanlarda yapmalı kondisyonu artırmak için spor bir çok zararlı alışkanlıklardan insanları koruyan gençliğin faydalı bir uğraşı. Sporun en böyle maksimum oynandığı ve sevildiği oyun dalı da futbol. Türkiye’de büyük takımlardan birini tutmayan hemen hemen kimse yoktur. Hatta kadın erkek herkes bir takım tutar. Şimdi bakıyorsun birbirleriyle kanlı bıçaklı olan farklı fraksiyonlardaki siyasi düşünceye sahip insanlar aynı takımı tutuyorlar. Takımla ilgili sohbet muhabbet yapabiliyorlar. Nasıl bizi aynı bayrak altında toplayan güzel bir ülkemiz var ülkemiz deyince milli marşımız bayrağımız deyince ortak paydamızsa futbol. Futbol deyince; sağcısı, solcusu, PKK’lısı, hacısı, hocası, dinsizi, ateisti hepsi ortak bir paydada buluşup ortak sohbet muhabbet yapabiliyorlar. Futbol önemli futbolun gençlere sevdirilmesi tabi futbolda bir takım zararlı sloganlar küfürler var onlardan da uzak kalınması artık bayanlarda futbola itibar ediyor bayanların geldiği maçlarda da biraz daha insanlar kibar oluyorlar.”
BASIN TAKIMINA VALİ DESTEĞİ
Kendisinin emniyet takımında oynaması ve emniyet teşkilatıyla birlikte olmaması sebebiyle basın takımını desteklediğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, emniyet karması ile basın takımı arasında yapılan ikinci maçı da izledi. Basının emniyetle olan ilişkileri ile Afyonkarahisar basınının Polis Haftası’na gösterdiği ilgiye teşekkür eden Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ise, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Emniyet teşkilatının 168. yıl dönümü münasebetiyle emniyetle basın arasında maç sergilemek. Bu dostluğu göstermek bizim için önemliydi.” diye konuştu. Vali Balkanlıoğlu ve emniyet müdürü Uçkan’ın röportajı sırasında formalarıyla kamera ya da fotoğraf çeken basın mensupları ise izleyenlere, “gazeteci her yer ve her zaman gazeteci” dedirttirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme