Emniyet ve asayiş olmazsa olmaz unsur

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emniyet ve asayişin insan yaşantısında olmazsa olmaz unsur olduğunu söyledi Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye genelinde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezi ve Polis Meslek Yüksek Okulu müdürlerinin bir araya geldiği yılsonu değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun yanı sıra Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Polis Meslek Eğitim [&hellip]

Emniyet ve asayiş olmazsa olmaz unsur

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emniyet ve asayişin insan yaşantısında olmazsa olmaz unsur olduğunu söyledi

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye genelinde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezi ve Polis Meslek Yüksek Okulu müdürlerinin bir araya geldiği yılsonu değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıda Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı, Polis Meslek Eğitim Merkezi ve Polis Meslek Yüksek Okulu müdürleri katıldı.
“VERİMLİ ÇALIŞMALARDA
BULUNDUK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Remzi Fındıklı; “Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının yaptığı çalışmalar ve faaliyetler kapsamında Afyonkarahisar’da bulunmaktayız. Afyonkarahisar, bizlerin bu tür çalışmalarımıza ev sahipliği yapmaktadır. Burada birçok verimli çalışmalarda bulunduk. Daha öncede olduğu gibi bugün de Sayın Valimiz bizleri yalnız bırakmadı. Her zaman olduğu gibi şimdide desteğini üzerimizden çekmeyerek engin bilgi ve tecrübeleriyle ve ayrıca ülkemizde büyük bir eksiklik olan sıcak esprileri ile bizleri şereflendirdi. Kendisine çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
“AFYON KONGRE
MERKEZİ HALİNE GELDİ”
Daha sonra toplantıda söz alan ve Afyonkarahisar’ın adeta kongre merkezi haline geldiğini ve bununla birlikte birçok Bakanlığın, kurum ve kuruluşların ilimizde toplantılar düzenlediğine değinen Vali Balkanlıoğlu; “Emniyet Genel Müdürlüğü çalışmaları kapsamında siz değerli katılımcıları ilimizde görmekten ve sizlere ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Ben İstanbul Hukuk mezunuyum, yaklaşık 25 yıldır kaymakamlık, 6 yılı da aşkın vali olarak görev yapmaktayım. Ben emniyet mensuplarını kendimizle özdeş bir kurum olarak görüyorum. Emniyet ve asayiş devletin ilk görevleri arasındadır. Emniyet ve asayişin olmadığı ülkeden ülke olarak bahsedemeyiz. Zaten devlet kurumu oluşumuna bakıldığında devlet kurulmasındaki sebeplerden önde gelenleri emniyet ve asayiştir. Bu nedenle emniyet ve asayiş yaşantımızda olmazsa olmaz unsurlardan biridir. Hatta geçmişte güvenlik için Afyonkarahisar Kalesi gibi yapılar oluşmuştur. Buna bir örnekte Ürgüp’te olduğu gibi yer altı şehirleri yapılmıştır. Bu nedenle medeniyeti yakalamış, gelişmiş, demokrat ve insan haklarına değer veren, güvenlik sorunu yaşamayan ülkelerdir. Dolayısıyla hem iç, hem de dış güvenlik son derece önemlidir. Bu önemli görevde de insan unsurunun rolü çok büyüktür. Nerede bir başarı varsa orada iyi yetişmiş, konusunda uzman, gerekli bilgi ve beceriye sahip kişiler vardır. Sizler bu bakımdan önemli görevler ifa ediyorsunuz. Yani ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyümesine, gelişmesine ve huzur içinde ilerlemesine katkıda bulunacak kişiler yetiştiriyorsunuz. Ülkemiz son zamanlar da baş döndürücü bir hızla büyüyor. Bunda sürekli kendini yenileyen, bilgi ve becerisine sürekli ilaveler getiren ve ayrıca teknolojiyi de yakından takip eden sizlere borçluyuz. Bu anlamda sizleri tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme