Emniyet'te Afyonlu 2 Genel Müdür Yardımcısı Var

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yeni yapılan görevlendirmelerle 2 Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Emniyet Genel Müdürü oldular. 2 Emniyet Genel Müdürü hemşehrimizin birisi Dinarlı, birisi Emirdağlı

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş'ın imzasıyla yeni görev değişikliği genelgesi yayımlandı.

Yeni genelgeyle aslen Afyonkarahisar Dinarlı olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Bastürk, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı, Siber Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığıyla Hudut Kapılarıyla İlgili Mücadele Daire Başkanlıklarından sorumlu olacak.

Aslen Emirdağlı hemşehrimiz Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Çorumlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'ndan sorumlu iken yeni düzenleme ile Çorumlu'ya Tanık Koruma, Belge Yönetimi ve Koordinasyon, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlıkları bağlandı

Yeni genelgeye göre Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Adem Cakıcı, Destek Hizmetleri, Güvenlik, İnşaat-Emlak ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlıklarından sorumlu.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Çalışkan, Asayiş, Dış İlişkiler ve İnterpol-Europol Daire Başkanlıklarının başında yer alacak.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Caner Tayfur, Trafik, Havacılık ve Kriminal Daire Başkanlıklarını yönetecek. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Urhal, Cumhurbaşkanlığı Koruma, Koruma, Terörle Mücadele ve TBMM Koruma Daire Başkanlıklarından sorumlu olacak.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme, 7068 Sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun'a ilişkin kurullar ve 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığını yürütecek.

SON 50 YILIN İLKİNİ GERÇEKLEŞTİREN AFYONLU BÜROKRAT

2014 yılında Emniyet teşkilatında başlayan kadro değişimi çerçevesinde son 50 yıl içinde ilk kez bir mülki idare amiri Emniyet Genel Müdür yardımcısı olarak görevlendirilmişti. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nda Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapan Afyon-Dinarlı Ali Baştürk, genel müdür yardımcısı olarak göreve başlamıştı. 2014'de boşalan genel müdür yardımcılığı görevine İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talebi doğrultusunda Mülkiye Teftiş Kurulu’nde başmüfettiş olarak görev yapan Ali Baştürk atanmıştı. Daha önce Savur Kaymakamlığı ile Kahramanmaraş Vali yardımcılığı yapan Baştürk’ün atanması, son 50 yıllık bir dönemde emniyet teşkilatında ilk kez görülen bir atama olarak yorumlanmıştı. 1980’den sonra kaymakamlık ve vali yardımcılığı yapan bazı mülki idare amirleri il emniyet müdürü olarak emniyet teşkilatında görev aldı.
Eski bakanlardan Abdülkadir Aksu ve milletvekili Necati Çetinkaya, vali yardımcılığı yaparken il emniyet müdürü, eski vali Hakkı Teke kaymakamlık yaparken emniyet şube müdürlüğü, halen Kırıkkale Valisi olan Ali Kolat ise kaymakamlık yaparken Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanı olarak görev almıştı. Ancak, ilk kez bir mülki idare amiri il emniyet müdürlüğü ve daire başkanlığının üzerinde bir görev olan genel müdür yardımcılığına getirilmişti

ALİ BAŞTÜRK KİMDİR?

1967 yılında Afyonkarahisar Dinar doğumlu olan Ali Baştürk 1988'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu’nda Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yapan hemşehrimiz Ali Baştürk, Emniyet Genel Müdür yardımcısı olarak göreve başlamıştı.

AFYON VE DİNAR HEYETİNDEN BAŞTÜRK'E ZİYARET

2014 yılındaki atamanaın ardından dönemin AK Parti Hukuk Müşaviri Ali Özkaya, Dinar Ak Parti Belediye Başkan adayı Yener Emeksiz, ilçe başkanı Metehan Aydın ve beraberindeki heyet Ali Baştürk’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Baştürk bir kaç gün önce de AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’yı misafir etti. Gerçekleştirilen ziyarette yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Müdür Baştürk, Milletvekili Özkaya ve Kırcalı’ya teşekkür etti.

Bakmadan Geçme