• Haberler
  • Genel
  • Emniyet Müdürlüğü'nde yangın söndürme tatbikatı yapıldı

Emniyet Müdürlüğü'nde yangın söndürme tatbikatı yapıldı

İl Emniyet Müdürlüğü'nde iki gün süren eğitimin sonunda yangın söndürme tatbikatı yapıldı İl Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü personeli 2 gün süren bir çalışma ile emniyet mensuplarına hem eğitim verdi hem de eğitimin ardından yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. Merkez karakolları dahil olmak üzere 49 personel, ilçelerden 28 ve İl [&hellip]

Emniyet Müdürlüğü’nde yangın söndürme tatbikatı yapıldı

İl Emniyet Müdürlüğü’nde iki gün süren eğitimin sonunda yangın söndürme tatbikatı yapıldı

İl Emniyet Müdürlüğü’nün talebi üzerine Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü personeli 2 gün süren bir çalışma ile emniyet mensuplarına hem eğitim verdi hem de eğitimin ardından yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.
Merkez karakolları dahil olmak üzere 49 personel, ilçelerden 28 ve İl Emniyet Müdürlüğü Sivil Savunma ekibi olan 39 personelin katıldığı eğitimler iki gün sürdü. AFAD personeli Afyonkarahisar’ın afet durumu, afet bilinci eğitimi, yaralı taşıma teknikleri, yangın söndürme teknikleri ve bina tahliyesi konularında emniyet mensuplarına eğitim verdi. İki gün süren eğitimlerin sonunda 116 personelin katıldığı yangın söndürme tatbikatında 2 yaralı personel kurtarılıp hastaneye sevk edilirken resmi evrak kaybı yaşanmadı.
“TATBİKAT BAŞARILI OLDU”
Verilen eğitim ve yapılan yangın söndürme tatbikatı hakkında bilgi veren AFAD Sivil Savunma Uzmanı Vahit Yıldız, “Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda AFAD’dan yani bizden eğitim talep ettiler. Bizde 2 gün süren eğitimizde Afyonkarahisar’ın afetsellik durumu, afet bilinci eğitimi, yaralı taşıma teknikleri yangın söndürme teknikleri ve bina tahliyesi hakkında onlarla birlikte eğitim ve tatbikat yaptık. Derslerimize ve tatbikatımıza yaklaşık 115 civarında personel katıldı. Oldukça başarılı bir tatbikat gerçekleştirdik. Herkesin aklında bazı şeyler yer etti ve güzel bir çalışma oldu. Bu tür çalışmaları inşallah artıracağız. Kamu kurum ve kuruluşlarına, okullara, sivil toplum kuruluşlarına biz açığız. Bu konuda eğitim talep edildikten sonra her türlü bilgi ve tatbikat konusunda yardımcı oluruz. Arkadaşlar da ilgiliydi bu konulara karşı ve herkes can kulağı ile dinledi. Sonuçta tatbikatımızı yaptık, yaralı 2 şahsı aşağıya indirdik ve hastaneye sevk ettik. Burada yangına hemen hemen arkadaşların çoğu müdahale etti. Yangın söndürme tekniklerini ve yangın söndürme tüplerinin sistemlerini öğrendiler ve tatbiki olarak da uygulama yaptık.” diye konuştu.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme