• Haberler
  • Genel
  • Emniyet kemerini takın, bakış açısı değişsin

Emniyet kemerini takın, bakış açısı değişsin

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Ali Ünlü, minibüs şoförleri ve servis personelinin hâl ve hareketleri ile örnek olması gerektiğini söyledi. Ünlü, 'Biz Afyon'u temsil ediyoruz. Emniyet kemeri takmanız bile, araca binen yolcuların size bakış açılarını değiştirecektir' dedi Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın minibüs şoförleri ve servis personeline yönelik düzenlediği seminerde İl [&hellip]

Emniyet kemerini takın, bakış açısı değişsin

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Ali Ünlü, minibüs şoförleri ve servis personelinin hâl ve hareketleri ile örnek olması gerektiğini söyledi. Ünlü, “Biz Afyon’u temsil ediyoruz.
Emniyet kemeri takmanız bile, araca binen yolcuların size bakış açılarını değiştirecektir” dedi

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın minibüs şoförleri ve servis personeline yönelik düzenlediği seminerde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Ali Ünlü, hem trafik kuralları, hem de toplumsal duyarlılıklara ilişkin hatırlatmalarda bulundu. Ünlü, “Biz profesyonel sürücüleriz. Afyonkarahisar’ı temsil ediyoruz. Hâl ve hareketlerimiz, örnek olmalı, temsile uygun olmalı” dedi.
ÖRNEK SÜRÜCÜLER OLALIM
Emniyet kemeri takılmasının minibüsü ve servisi kullananların bakış açılarını değiştireceğini söyleyen Ünlü, “Örnek sürücüler olarak emniyet kemerini takalım. Emniyet kemeri, can güvenliğimiz için önemli. Ayrıca size yönelen bakış açısını da değiştirecektir. Minibüs ya da servisinize binen yolcu, emniyet kemerini görünce, bu sizin için olumlu olacaktır” diye konuştu.
DURUŞ MESAFESİNE DİKKAT
Trafikte güvenli sürüş kavramı hakkında da bilgi veren Ünlü, “Aracın her anına hâkim olabildiğiniz zaman güvenli sürüş yapmış oluyorsunuz. Bu doğrultuda yapılan hızın da önem kazandığını söyleyebiliriz. 50 kilometre hızla giderken ani bir durumda frene bassak, duruş mesafemiz 30 metre. 120 kilometre hızla giderken frene bassak, duruş mesafemiz 127 metreyi buluyor” ifadelerini kullandı.
SORUMLULUK
BİLİNCİMİZ GELİŞMELİ
Ünlü, konuşmasına şöyle devam etti:
“En başta sorumluluk bilincimiz gelişmeli. Herkesin biriciğini taşıyoruz. Servis personellerimiz, çocuklarımızın bazılarının uykulu olarak servise bindiğini görüyorlar. O anda sıradan bir ‘Günaydın’ yerine, nefesimizi alarak samimi bir şekilde ‘Günaydıınn’ demeyi başarırsak, çocuğun uykusu açılacak, sizin yol güvenliği ile ilgili uyarılarınızın gereğini daha iyi yapacaktır.”

CEP TELEFONUNA DİKKAT

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri Ali Ünlü, cep telefonu kullanan sürücülerin vücut dirençlerinin düştüğünü, dikkatlerinin dağıldığını belirtti. Ünlü, cep telefonu tutan bir şoförün dışarıdan gelen bir baskıya daha az dayanabildiğini; ay kişinin cep telefonu yerine su şişesi taşıdığında dayanma gücünün arttığını, sahnede uygulamalı olarak gösterdi.

Bakmadan Geçme