• Haberler
  • Genel
  • Emniyet kemeri, polisi görünce değil, her zaman takılmalı

Emniyet kemeri, polisi görünce değil, her zaman takılmalı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Proje asistanı Sinem Aydın, Güvenli Trafik Projesi Afyonkarahisar Sorumlusu Doç. Dr. Hüseyin Akbulut ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Proje Sorumlusu Dr. Serap Şener, Afyonkarahisar'daki emniyet kemeri takma oranının yüzde 7'lerden, yüzde 50'lere kadar artmasının en büyük destekçisi olan Vali İrfan Balkanlıoğlu'na Dünya Sağlık Örgütü adına [&hellip]

Emniyet kemeri, polisi görünce değil, her zaman takılmalı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Proje asistanı Sinem Aydın, Güvenli Trafik Projesi Afyonkarahisar Sorumlusu Doç. Dr. Hüseyin Akbulut ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Proje Sorumlusu Dr. Serap Şener, Afyonkarahisar’daki emniyet kemeri takma oranının yüzde 7’lerden, yüzde 50’lere kadar artmasının en büyük destekçisi olan Vali İrfan Balkanlıoğlu’na Dünya Sağlık Örgütü adına teşekkür etti

Güvenli Trafik Projesi’nde pilot bölgeler arasında seçilen Afyonkarahisar’daki Emniyet Kemeri kullanımının, yapılan uygulamalar ve uyarılarla yüksek oranda artması nedeniyle, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Proje Sorumlusu Dr. Serap Şener, Vali Balkanlıoğlu’nu ziyaret ederek, başarılarından dolayı tebrik etti.
Vali Yardımcısı Adem Uslu’nun da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, misafirlerine ‘Afyonkarahisar’a Hoşgeldiniz’ diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
BALKANLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Ziyarette, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) koordinasyonu ile Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Güvenli Trafik Projesi (RS10) kapsamında Afyonkarahisar’da emniyet kemeri kullanımının arttığını ve bunun da tüm dünyaya örnek olduğunu belirten Dr. Serap Şener; “Bu başarının kazanılmasında otoritenin öneminin en belirgin göstergesi olan Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun destekleridir” dedi.
KAMUOYU BİLİNÇLENDİRİLDİ
Güvenli Trafik Projesi’nin en başarılı bir şekilde Afyonkarahisar’da uygulanmış olması tüm Türkiye’ye ve hatta dünyaya örnek olduğunu belirten Şener; “Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun emniyet kemerli fotoğrafı Newyork ve Meksika gibi önemli yerlerde gösterilmektedir. Vali Balkanlıoğlu’nun çıkarmış olduğu genelge ile kamuoyu çok iyi bilinçlendirilmiştir. Afyonkarahisar’da çok büyük bir değişim var. Bu iyi ve olumlu yoldaki gelişimin en büyük destekçisi olan Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını dilerken desteklerinin devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.
HERKES
DUYARLI OLMALI
Ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu ise, emniyet kemeri genelgesi ile tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere bütün Afyonkarahisar genelinde emniyet kemeri takılması oranının arttığını söyledi. Tavizsiz sürdürülen denetimlerin titizlikle devam edeceğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Aracına bindiğinde emniyet kemeri takmayan hiçbir kimse olamayıncaya kadar bu konuya ağırlık vereceğim. Sadece trafik polisini görünce emniyet kemerini takmak için uğraşmak kendini kandırmaktır. Önemli olan polis denetimleri veya ceza uygulaması değil, kişilerin hayati tedbirlerini almalarıdır. Bu sadece emniyet kemeri takmakla değil, tüm trafik kurallarına uygulamakla mümkün olur. Bunun için Afyonkarahisar’lı vatandaşlarımız ile hatta tüm Türkiye’yi trafik kurallarına uymakta daha duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.
PLAKET VERİLDİ
Ziyaretin sonunda; Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Proje Sorumlusu Dr. Serap Şener, Afyonkarahisar’daki Emniyet Kemeri kullanımına yönelik başarılı çalışmalar yapan ve ildeki emniyet kemeri kullanımını yüzde 7’lerden, yüzde 50 gibi oranlara çıkmasını sağlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir teşekkür plaketi takdim etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme