• Haberler
  • Genel
  • “Emniyet kemeri kullanım oranı çok düşük”

“Emniyet kemeri kullanım oranı çok düşük”

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Afyonkarahisar’ı Güvenli Trafik Projesi dahilinde yapılan araştırmalar sonucu tespit edilen bazı eksikliklerin giderilmesi ve bazı uygulamalar getirilmesi husussundaki toplantı, Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığın da valilik toplantı salonun da gerçekleştirildi Toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Rektör Yardımcısı Prof Dr Hakkı Yazıcı, Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli [&hellip]

"Emniyet kemeri kullanım oranı çok düşük"

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Afyonkarahisar’ı Güvenli Trafik Projesi dahilinde yapılan araştırmalar sonucu tespit edilen bazı eksikliklerin giderilmesi ve bazı uygulamalar getirilmesi husussundaki toplantı, Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığın da valilik toplantı salonun da gerçekleştirildi

Toplantıya, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Rektör Yardımcısı Prof Dr Hakkı Yazıcı, Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Sağlık Müdürü Vekili Dr Deniz Fırat, Müftülük Şube Müdürü Nurettin Utaş, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi AKÜ Teknik Eğitim Fakültesi İnşaat bölümünden Doç Dr Hüseyin Akbulut katıldı.
Afyon’da emniyet
kemeri kullanımı yüzde 7
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu; Afyonkarahisar’ın ana yolların kesiştiği bir noktada bulunduğunu, buna bağlı olarak da Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Afyonkarahisar’ı Güvenli Trafik Projesi’ne dahil ettiğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyada 10 ülkede bu projenin uygulandığını bildiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, DSÖ’nün bu iş için eleman görevlendirip bütçe ayırdığını söyledi. Güvenli Trafik Projesinin yakından takipçisi olacağını ve bu konu üzerinde tüm halkımızı duyarlılığa davet eden Vali Balkanlıoğlu; “Yapılan bu çalışmalar bizler için insan hayatının ne kadar çok önemli olduğunun göstergesidir. Dünya Sağlık Örgütünün yapmış olduğu araştırmada Afyonkarahisar’da, emniyet kemeri kullanımının % 7 olarak tespit edilmiş olması bizim için üzücü bir sonuçtur.” diye konuştu.
Genelgede hiçbir
esneklik olmayacak
Emniyet kemeri kullanımını ve trafik kurallarına uyulması hakkında halkın bilinçlenmesi için yapılan çalışmaların ilki olarak Afyonkarahisar’da resmi araçlar için emniyet kemeri genelgesi yayınladığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Genelgede hiçbir esnekliğin olmayacak. Başta kendimiz olmak üzere bütün resmi kurum amirlerine, resmi taşıt şoförlerine muhakkak emniyet kemeri takmaları ve bu araca binen diğer görevlilerin de muhakkak emniyet kemeri takmaları gerektiği konusunda bir Valilik Genelgesi hazırlayıp tebliğ ettik. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarında bundan sonra Emniyet kemeri takılacak. Bende bu konuda çok hassas davranıyorum. Şoför ve korumama da bu konuda talimat verdim. Her araca bindiğimizde hem kendileri takıyorlar, hem de beni bu konuda uyarıyorlar. Şayet bizi de Emniyet Kemeri takmamış iken yakalarlarsa bize de ceza versinler” şeklinde konuştu.
Sürücüler araç
radyolarından uyarılacak
Ülkemizin sigara yasakları konusunda sınıfı geçtiği gibi Güvenli Trafik Projesi kapsamındaki uygulamalarda da sınıfı geçeceğinden emin olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu; “Afyonkarahisar’da çok kaza oluyor. Çoğu da ölümlü kazalar. Bilinçsiz acil müdahalelerde de çok fazla ölüm meydana geliyor. Bilinç ve eğitim düzeyimiz trafik konusunda yeterli olmalı.” dedi. Vali Balkanlıoğlu, bu konularda da bilinçli olup, güvenli trafik eğitimlerinin verilmesi gerektiğini, bu konuda Emniyet, Jandarma ve Valiliğin bu işin takipçisi olacağını da söyledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Akbulut da projeyle ilgili neler yapılacağını anlattı.
Afyonkarahisar’ın girişlerine levha asarak gelen araçları “Güvenli Trafik Hareketi” projesi konusunda uyaracaklarını ifade eden Doç. Dr. Akbulut, “Gelen araçların radyo frekanslarına girerek güvenli trafik hareketleri konusunda uyaracağız. Belli aralıklarla reklam panolarına reklam vereceğiz. Eğitim konusunda çalışmalar yapacağız. Üniversite bünyesinde güvenli trafik kulübü kurmak istiyoruz” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme