Emniyet kemeri için farkındalık oluşturuluyor

Trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan “Bir Hareketine Bakar Hayat” projesi kapsamında Zafer Kent Meydanı’nda vatandaşlara yönelik bilgilendirme yapıldı   Zafer Kent Meydanı’nda emniyet kemeri kullanımına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında il protokolünün katılımıyla emniyet ekipleriyle birlikte emniyet kemeri uygulaması yapıldı. Uygulamaya [&hellip]

Trafik güvenliğine dikkat çekmek için başlatılan “Bir Hareketine Bakar Hayat” projesi kapsamında Zafer Kent Meydanı’nda vatandaşlara yönelik bilgilendirme yapıldı

Zafer Kent Meydanı’nda emniyet kemeri kullanımına dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında il protokolünün katılımıyla emniyet ekipleriyle birlikte emniyet kemeri uygulaması yapıldı.
Uygulamaya katılan Vali Gökmen Çiçek, durdurulan araçların sürücüleri ve araç içerisinde bulunan yolculara, emniyet kemeri kullanımının önemini hatırlatarak, “Bir Hareketine Bakar Hayat” projesinin bilgilendirme broşürlerinden verdi.
EMNİYET KEMERİ
OLMAZSA OLMAZ
Zafer Meydanı’nda ise emniyet kemerinin önemini vurgulayan simülasyon uygulaması yapıldı. Emniyet kemeri bilincini kazandırmak için emniyet kemeri simülasyon aracı ile yapılan uygulamada vatandaşlar 5 kilometre hızla ilerleyen araca kemer takmadan bindiler. Aracın takla atması üzerine sağa sola savrularak birbirlerinin üzerine düşen vatandaşlar daha sonra kemer takarak bindikleri simülasyon aracının takla atmasına rağmen emniyet kemeri sayesinde savrulmadımalar.
‘Bir Hareketine Bakar Hayat’ uygulamasına Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel ile polis ve jandarma ekipleri katıldı.
Proje kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri ve Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta ekipleri, kentteki toplu taşıma araçlarının bulunduğu otogar ve duraklar de farkındalık oluşturmak amacıyla görsel bilgilendirme afişleri astılar. Ekipler tarafından, ticari araç şoförlerine emniyet kemerinin faydalarını anlatılırken, yolcularında mutlaka emniyet kemerini takması gerektiği ifade edildi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme