• Haberler
  • Genel
  • 'Emniyet, bizim gözbebeğimiz' – Kocatepe Gazetesi

'Emniyet, bizim gözbebeğimiz' – Kocatepe Gazetesi

Emniyet Teşkilatı’nın ilk kademelerindeki amir ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan kanuni düzenlemeler neticesinde Afyonkarahisar’da 43 polis memuru, başpolislik rütbesine terfi etti. Rütbe töreninde konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Emniyet teşkilatımız bizim göz bebeğimizdir, onlar için ne yapılsa azdır”http://m.kocatepegazetesi.com/” dediİl Emniyet Müdürlüğü’nde başpolis rütbesine yükselen 43 polis memurunun rütbe alması ile Özel Harekât Şube Müdürlüğü [&hellip]

“Emniyet, bizim gözbebeğimiz”

Emniyet Teşkilatı’nın ilk kademelerindeki amir ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan kanuni düzenlemeler neticesinde Afyonkarahisar’da 43 polis memuru, başpolislik rütbesine terfi etti.

Rütbe töreninde konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Emniyet teşkilatımız bizim göz bebeğimizdir, onlar için ne yapılsa azdır”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi
İl Emniyet Müdürlüğü’nde başpolis rütbesine yükselen 43 polis memurunun rütbe alması ile Özel Harekât Şube Müdürlüğü personelinden yakın alan operasyonları konusunda başaralı olanlara sertifika verilmesi amacıyla Polis Meslek Yüksek Okulu’nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Biz bütün güvenlik teşkilatlarımızla gurur duyuyoruz. Polisimiz, jandarmamız ve kahraman ordumuz hakikaten bilhassa son yıllarda çok muazzam bir gelişme gösterdi” dedi.
Birçok ülkede eğitim veriliyor
Bakan Eroğlu, Emniyet Teşkilatı’nın büyük bir gelişme gösterdiğini kaydederek “Geçmişte polisimiz eğitim almak için yurt dışına giderken şu anda artık Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Balkanlarda, Orta Asya’da, Kafkaslarda, Orta Doğu’da hatta Afrika’da pek çok ülkeye eğitim verir hatta onları Türkiye’de eğitir hale geldi ki bu Türkiye’nin nereden nereye geldiğini çok açık ve seçik göstergesidir” diye konuştu.
21’inci asır Türk asrı olacak
Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:
“Emniyet teşkilatımız bizim göz bebeğimizdir, onlar için ne yapılsa azdır. Dünyadaki küresel yarışta biz varız, olmak durumundayız. Çünkü büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var. İnşallah dünyadaki ekonomik sıralamada 26’ncı sıradan 16’ncı sıraya yükseldik. Ama bu büyük bir millet için tatmin edici bir gelişme değil. İnşallah 2023 yılından önce hedefimiz dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına ülkemizi yükseltmektir. Önümüzdeki asır kesinlikle Türk asrı olacaktır.”
Polis, mahallenin dert dinleyeni
Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da polisin, mahallelinin dert dinleyeni haline geldiğini söyledi. Balkanlıoğlu, “Suç işleyenler, karşılarında dimdik, kararlı, kaya gibi polisimizi görüyor. Bunun yanında acizler, yardım isteyenler, yolda kalanlar, yardım çağrılarına cevap veren, onlara şefkat ve merhametle kendilerine el uzatan bir teşkilat var artık. Polisler artık o mahallenin eskiden bir dizi vardı Perihan Ablası gibi” diye konuştu. Balkanlıoğlu, polisten sadece suç işleyenlerin korktuğunu hatırlattı.
24 saat hizmet veriliyor
İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ise teknoloji vurgusu yaptı. Türkmenli, “Teşkilatımız, ülke genelinde, sorumluluk bölgemizde, vatandaşlarımızın can, mal ve namus başta olmak üzere, genel asayiş ve güvenlik hizmetlerini yerine getirme görevi ve sorumluluğu içerisinde, günün 24 saati, her türlü şart altında hizmet vermektedir. Son yıllarda, teşkilatımız, aldığı eğitimler, kullandığı son model ve modern teknoloji, temin ettiği çağdaş donanım, mekân ve araçlar ile muhtemel tüm olayları oluşmadan önce istihbar edip, önleme, şayet olay meydana gelmiş ise de olayla ilgili tüm ayrıntıları, iz, emare ve tarafları tespit ederek adalet önüne çıkarma hususunda göstermiş olduğu performans ve başarı ile, tüm dünya polis teşkilatları ve hizmetinde bulunduğumuz aziz milletimizin takdir ve teşekkürleri ile alkışlanmaktadır. Bu başarının arkasında, yüzde 85’ e varan yüksek okul mezunu, milli ve manevi değerlere bağlılığı, profesyonel güvenlik hizmeti verme anlayışına sahip yaklaşık 200 bin personel vardır. Bu kadar üstün niteliklere sahip, çok önemli görevleri icra eden koca bir teşkilatı yönetmek elbette kolay olmamaktadır” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından rütbe alan ve başarı gösteren polislere rütbeleri ve sertifikaları verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme