• Haberler
  • Genel
  • Emniyet 1.5 milyon ödenek istedi, Meclis reddetti

Emniyet 1.5 milyon ödenek istedi, Meclis reddetti

İGM Şubat ayı toplantılarının ilk birleşiminde Şuhut ilçesinin Balçıkhisar köy muhtarlığının İdareye iade kararına rağmen satılan dozerin istenmesi gündeme geldi. Öte yandan 6 Şubat Cuma gününe kadar tüm meclis üyelerinin mal ve aile durumu bildiriminde bulunmaları gerekiyor İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının ilk birleşimi dün başladı. Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okutularak [&hellip]

Emniyet 1.5 milyon ödenek istedi, Meclis reddetti

İGM Şubat ayı toplantılarının ilk birleşiminde Şuhut ilçesinin Balçıkhisar köy muhtarlığının İdareye iade kararına rağmen satılan dozerin istenmesi gündeme geldi. Öte yandan 6 Şubat Cuma gününe kadar tüm meclis üyelerinin mal ve aile durumu bildiriminde bulunmaları gerekiyor

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının ilk birleşimi dün başladı. Toplantıda ilk olarak gündem dışı konular okutularak gündeme alındı.
PLAN KOMİSYONDA İNCELENECEK
Dinar ilçesine bağlı Burunkaya köyünde yer alan tapusunda Pınarbaşı mevkiinde mülkiyeti Özefeler Turizm Seyahat Şirketine ait 6 bin 762 metrekarelik taşınmaza tesis yapılabilmesi için konut dışı kentsel çalışma alanı amaçlı olarak hazırlanan 1 paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli imar planının idarenin İmar Planı İnceleme Komisyonunca incelendiği kaydedildi. İmar planı ve eklerinin incelenip uygun görülmesi halinde onaylanması talebi İmar Bayındırlık komisyonunda görüşülecek.
ÜCRET TARİFESİ
YENİDEN BELİRLENECEK
İl Özel İdaresine ait sosyal tesislerden yararlananların ücret tarifesinin İGM’nin 5 Mart 2014 tarihli kararı ile kişi başına 6 TL gün olarak belirlendiği belirtildi. Sözkonusu sosyal tesislerin ücret tarifesine ilişkin Maliye Bakanlığı tarafından 15 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Sosyal Tesislerine ilişkin tebliğ uyarınca ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi gerektiği bildirildi. Konunun İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe ve İmar Bayındırlık komisyonlarında görüşülüp rapor hazırlanması sonrası meclise gelmesine karar verildi.
YÖNETMELİK HAKKINDA
KARAR VERİLECEK
Çay ilçesinin KHGB yazısı ile idareden kapatılan Belediyelerden gelen bazı araçların devri talebi İdari Hukuk İşleri, Plan Bütçe ve İmar Bayındırlık komisyonlarında görüşülecek. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 134. maddesine göre Bakanlar Kurulunun 17 Eylül 1982 tarihinde aldığı kararla disiplin kurulları, disiplin amirleri hakkındaki yönetmeliğin değişik 16. maddesi gereğince yeniden düzenlenen Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Disiplin Amirleri Yönetmeliği hakkındaki karar talebi ilgili komisyonlarda görüşülecek.
SANDIKLI’DA SERA TALEBİ ARTIYOR
Sandıklı Sanjet A.Ş’nin İl Özel İdaresine ilçede termal sera yapımına yönelik taleplerin gittikçe arttığı, Sandıklı merkezde ısıtılacak ilave konutlar ve bölgede yapılacak termal ısıtmalı seralar için sıcak su temini amaçlı Y1-Y2 olmak üzere iki ayrı noktada jeotermal sondaj için izin isteniyor. Sanjet A.Ş talebinin daha önce meclise iletildiği, meclis kararında sahada bir adet üretim amaçlı kuyu açılması için tek elden rezerv alanı kontrolü sağlandıktan sonra sadece Sanjet A.Ş’ye izin verildiği kaydedildi. Kuyu açmak için istenilen izin ilgili komisyonlarda görüşülecek. Mahalli İdarelerin taşınır kesin cetvelleri ile kesin hesap icmal cetvellerini ilgili kanunun fıkrasına göre karara bağlanması gerektiği bildirildi. Konu Plan Bütçe komisyonunda görüşüldükten sonra mecliste karara bağlanacak.
TALEBİ ÖNCE
KOMİSYONLAR GÖRÜŞECEK
Gündemin ikinci maddesinde bulanan Çay ilçesine bağlı Koçbeyli köyünde, ihtiyaç duyulması üzerine hazırlanan imar plan değişikliği ve eklerinin onayı talebi İmar Bayındırlık komisyonunda görüşülecek. Şuhut ilçesine bağlı Balçıkhisar Köy Muhtarlığının İl Özel İdaresi tarafından bırakılan 955 marka dozerin, iade edilerek yerine kapanan Belediyelerine ait 4×4 hidromek marka lastik tekerlekli kepçenin köy alt yapısı ve çalışmaları tamamlanıncaya kadar muhtarlık emrine tahsis talebi gündeme geldi. Konu komisyonlarda değerlendirilecek.
SÜT YAKTI, YOĞURT
ÜFLENEREK YENİLECEK
İGM Başkanı Salih Sel, çok enteresan bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Balçıkhisar köy muhtarının İl Özel İdareden aldıkları dozeri iade ederek yerine kepçe istemesine karşın dozeri sattığını belirten Salih Sel, konu ile ilgili haklılıklarının birkez daha ortaya çıktığını belirtti. Sel; “Diyelim ki biz Güney Belediyesine iki tane otobüs vermişiz. Onlarda bize bu bizim işimize yaramıyor, bunu alın yerine şunu verin dediler. Gayet güzel birşey tamam. Ama maalesef Balçıkhisar’daki arkadaş dozer onlara veriliyor, yerine başka bir şey istiyor. Ama bu arkadaş dozeri de satıyor. Eğer dozere ihtiyaç yoksa geri ver. Bizim ihtiyacımız var, bizden başka birşey iste. Sütten ağzımız yandı bundan böyle yoğurdu da üfleyerek yiyeceğiz. Tüm arkadaşların bilgisi olsun.” dedi.
İDARE SATILAN
DOZERİNİ İSTEYECEK
İGM Başkanı Salih Sel, Balçıkhisar Köy Muhtarlığının 15 Aralık 2014 tarihinde İl Özel İdaresinden aldıkları dozeri idareye devir etme yönünde karar aldığını kaydetti. Sel toplantı sırasında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Oyur’a dozeri talep etmeleri gerektiğini belirtti. Salih Sel, Balçıkhisar Köy Muhtarlığı’nın aldığı kararda köy muhtarı ve üç azanın imzası bulunduğunu dile getirdi.
EMNİYETİN ÖDENEK TALEBİNE RET
İller Bankası genel kurulunda İl Özel İdaresini temsil etmek üzere temsilci seçilmesi konusu Plan Bütçe komisyonunda görüşülecek. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan Mobese’ye ilaveler yapılması ve mevcut sistemlerin modernizasyonu ile bakım ve onarımınlarında kullanılmak üzere ödenek tahsisi talep ediliyor. İl Emniyet Müdürlüğü’nden İl Özel İdare 2015 mali bütçesinden toplam 1 milyon 531 bin 330 TL ödenek isteniyor. Ödenek talebi bütçede yeterli ödenek olmaması gerekçesiyle ileriki yıllarda değerlendirilmesini uygun gören Plan Bütçe komisyonunun raporu oybirliği ile kabul edildi.
İGM ÜYELERİ MAL BİLDİRİMİ YAPACAK
Gündemin 7. maddesinde bulunan Emirdağ ilçesinin Karacalar köyüne kanalizasyon yapımını isteyen ve istemeyen iki ayrı talep üzerine konunun dairesince yerinde incelenmesine karar verildi. İnceleme sonrası meclise bilgi verilecek. Tüm meclis üyelerinin 6 Şubat Cuma gününe kadar aile durum bildirimi ile mal bildirimlerini yapmaları gerektiği açıklandı. Çıkrık Belediye Başkanı Lokman Çetinaktı toplantıyı misafir olarak izledi. Meclisin Şubat ayı 2. birleşimi bugün gerçekleştirilecek. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme