• Haberler
  • Genel
  • EML sertifikasına kavuştu – Kocatepe Gazetesi

EML sertifikasına kavuştu – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin Eğitim ve Öğretim Hizmetleri kapsamında almaya hak kazandığı kalite belgesi sertifikasına düzenlenen tören ile kavuştu Vali Yardımcısı Adem Uslu, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML)'de yapılan törenle ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin Eğitim [&hellip]

EML sertifikasına kavuştu

Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin Eğitim ve Öğretim Hizmetleri kapsamında almaya hak kazandığı kalite belgesi sertifikasına düzenlenen tören ile kavuştu

Vali Yardımcısı Adem Uslu, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML)’de yapılan törenle ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin Eğitim ve Öğretim Hizmetleri sertifikasını aldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende açılış konuşmasını Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Erol Avcıoğlu yaptı. Sertifikayı almak için çok uğraş verdiklerini belirten Avcıoğlu, sertifikanın alınma döneminde yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:
“Zafer Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2013 yılı teknik destek programı kapsamında Afyonkarahisar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan “Mesleki Eğitimde Kalite Sisteminin Geliştirilmesi” isimli proje kabul edilmiş ve desteklenmeye değer bulundu. Proje kapsamında mesleki eğitimde kalite sistemine geçilerek, öğrencilerin daha kaliteli ve daha vasıflı iş ve insan gücü olarak mezun olmasını sağlayacak süreçler ve ortamlar oluşturulması yönünde yönetim sisteminin elden geçirilmesi ve aksayan yönlerinin düzeltilmesi için uzmanlar tarafından tüm personele kalite yönetim sistemi ile ilgili eğitim ve danışmanlık hizmeti verildi. Bu sayede EML “TS EN ISO 9001-2008 BELGESİ” alınması için gerekli alt yapı çalışmaları tamamladı. TURKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) onaylı AVACERT INTERNATIONAL- Anadolu Uluslararası Belgelendirme kuruluşu yetkililerince denetlenen EML ISO 9001:2008 Kalite yönetim sisteminin Eğitim Ve Öğretim Hizmetleri kapsamında belge almaya hak kazandı. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile EML; veli, öğrenci, çalışan ve dış paydaşların ihtiyaçları ve mevzuat şartlarını karşılama yolu ile memnuniyetini artırılmasını ön gören dünyaca kabul görmüş bir kalite yönetim sistemine ulaşacak. ISO 9001 standardı, esas olarak bir kontrol mekanizmasıdır. Bu standardın amacı, hata ve kusurları azaltmak, ortadan kaldırmak ve daha da önemlisi oluşabilecek hata ve kusurları önlemektir. Standart, direk olarak ürün ve hizmet kalitesiyle ilgili değil, yönetim sisteminin kalitesi ile ilgilidir. Buradaki temel varsayım, etkin bir kalite yönetim sistemi oluşturulması ve uygulanması halinde veli, öğrenci, çalışan ve dış paydaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak kalite ürün ve hizmetler üretileceğidir.”
Sertifikanın geçerli olduğu yerlere dikkat çeken Avcıoğlu, “Okulumuz, 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren organizasyonel yapısından veli, öğrenci, çalışan ve dış paydaşlarımızın memnuniyet seviyesine , toplanan verilerin analiz edilmesinden süreçlerin etkin yönetime iç denetimlerde hizmet kalitesine, satın almadan döner sermayeden ürün satışına kadar pek çok noktada kalite yönetim sistemi koşullarını uygulayacaktır. Bundan sonraki aşamamız kalite yönetim sistemi ile ilgili okulumuzun akredite edilmesini sağlayacağız.” dedi.
BU SERTİFİKA İLK VE TEK OLARAK EML’DE
Sertifikanın Afyonkarahisar’da ilk defa EML’ye verildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Afyonkarahisar EML’nin ilk ve tek kalite ödülünü almaya hak kazandığından dolayı tebrik ederim. Bunun diğer okul ve kurumlara örnek olmasını gerektiği düşünüyorum.” ifadesine yer verdi.
“Mesleki Eğitimin Kalite Sisteminin Geliştirilmesi” projesi kapsamında öğretmenlerin katıldıkları kursa ait sertifikaları dağıtıldı. Baş Denetçi Mehmet Eşsiz, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasını Okul Müdürü Erol Avcıoğlu’na teslim etti. Sertifika töreni, davetlilere yapılan ikramla sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme