• Haberler
  • Genel
  • EMITT 2012 Turizm Fuarında, Afyonkarahisar rüzgarı esti

EMITT 2012 Turizm Fuarında, Afyonkarahisar rüzgarı esti

Afyonkarahisar, bu yıl 16.'sı düzenlenen EMITT Fuarı'na katılarak, fuarın ziyaretçileriyle Frig Vadisi'nden, Afyonkarahisar Mevlevihanesi'ne, Kocatepe'den, Kaplıcalara, mermerinden sucuğuna, lokumuna uzanan zengin tarih, kültür ve turizm birikimini paylaştı. 4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle süren program, fuar açılışı ve standların ziyareti, basın toplantıları, yöresel yemek sunumları, panel ve seminerler, tiyatro gösterileri ve EMİTT 2012 Sponsorlar ve En [&hellip]

EMITT 2012 Turizm Fuarında, Afyonkarahisar rüzgarı esti

Afyonkarahisar, bu yıl 16.’sı düzenlenen EMITT Fuarı’na katılarak, fuarın ziyaretçileriyle Frig Vadisi’nden, Afyonkarahisar Mevlevihanesi’ne, Kocatepe’den, Kaplıcalara, mermerinden sucuğuna, lokumuna uzanan zengin tarih, kültür ve turizm birikimini paylaştı.

4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle süren program, fuar açılışı ve standların ziyareti, basın toplantıları, yöresel yemek sunumları, panel ve seminerler, tiyatro gösterileri ve EMİTT 2012 Sponsorlar ve En İyiler Plaket töreni ile tamamlandı

9-12 Şubat tarihleri arasında TÜYAP’ta Türkiye’den 150’nin üzerinde il ve belde, kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, oteller ve 60’ın üzerinde ülkeden bakanlık ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen 16. EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Afyonkarahisar dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler ile buluştu. Frig, Lidya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarının değerli yapıtlarını barındıran Afyonkarahisar fuar kapsamında açtığı standa gelen ziyaretçilere yörenin lezzetlerinden lokum ve Afyonkarahisar sucuğu ikram edildi. Fuara Afyonkarahisar’ı temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz katıldı.
Turistlerin ilgisini çektik
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’da Emitt 2012 fuarına giderek, Afyonkarahisar’lı firmaları stantlarında ziyaret etti. Tüm stantları gezen ve ziyaretçiler ile tanıtımı yapılan ürünler hakkında bilgi alan Vali Balkanlıoğlu, katılımcı firmalara teşekkür etti.
Emitt 2012 fuarında bulunan diğer illere ait stantlarıda gezen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Bütün yolların kesiştiği Afyonkarahisar, binlerce yıl öncelerine dayanan medeniyetlerin buluştuğu bir coğrafyadır. Hitit, Frig, Lidya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı uygarlıklarının çok değerli yapıtlarının mevcut olduğu kentimiz, tarih sahnesinde önemli rol oynamış medeniyetlerin ender mirasçılarındandır. Kentimizi dünyanın önde gelen turizm fuarlarından EMITT’te tanıtarak turistlerin ilgisini çektik”
Frig Vadisi açık hava müzesi gibi
Afyonkarahisar’ın geçmişten bugüne kalan en köklü miras niteliğindeki Frig Vadisi; Frig Anıtı, Aslankaya, Kybele kabartması, Kapıkaya Anıtları ile adeta bir Açık Hava Müzesi’ni andırdığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu; “Yaklaşık olarak 50.000 eseri barındıran Afyonkarahisar Arkeoloji Müzesi aynı zamanda Türkiye’deki en önemli 5 müzesinden biri olarak da bilinmektedir. İnanç turizminde de önemli bir yere sahip olan Afyonkarahisar, hem Selçuk hem de Osmanlı döneminden izler taşımasının yanı sıra 14. yüzyılın başlarında kurulan, Sultan Divani’nin yetiştiği Afyonkarahisar Mevlevihanesi’yle de ziyaretçi akınına uğramaktadır. Cumhuriyet’in Temellerinin atıldığı, bağımsızlık sembolü olarak da bilinen Kocatepe’de bu ilin sınırları içerisinde bulunmaktadır. Eski Tunç çağından beri varlığı bilinen, Frig döneminde insanlar tarafından kaplıca olarak kullanılmaya başlayan Gazlıgöl ve Hüdai kaplıcalarıyla Türkiye’de kaplıca ve ılıca potansiyeli açısından sayılı iller arasında bulunan Afyonkarahisar termal turizm ve rehabilitasyon merkezi olarak da bilinmektedir. Afyonkarahisar, barındırdığı mermer rezervi ile de ülke ekonomisine katma değer sağlayan lider bir kent olmasının yanında Afyon sucuğu, kaymak ve lokum gibi lezzetleri ile Türk mutfağında özel bir yere sahiptir.”şeklinde konuştu.
20 bin ziyaretçiye yöresel
lezzetler ikram edildi
Fuara Afyonkarahisar’ı temsilen katılan İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz ise konuyla ilgili yaptığı açıklamasında: “Turizm fuarları arasında çok önemli bir prestije sahip olan EMIIT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyehat Fuarı) fuarına Afyonkarahisar bu yıl ikinci kez katıldı. 62 Ülke ve 4 bin 500 katılımcının yer aldığı fuar, İstanbul TUYAP Kongre ve Fuar Merkezinde 8 Şubat 2012 tarihinde yoğun bir katılımla açıl��şı gerçekleşti. 7 ülkenin misafir Turizm bakanlarının da hazır bulunduğu törende, Turizmin önemine vurgu yapıldı. Afyonkarahisarda bulunan Termal Oteller de stantları ile fuara renk kattı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, Fuara ikinci gün katıldı. Termal Otellerin temsicilerinin stantlarının her birini ayrı ayrı ziyaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın Termal Turizmde katettiği mesafenin önemine değindi ve Otelleri başarılarından dolayı tebrik etti.” dedi.
Solmaz, Afyonkarahisar’ı, lokumu, sucuğu, keçesi, mevlevihanesi, maden suyu, Frig Vadisi, Kalesi, Kocatepesi ile fuarda tanıttıklarını ve ziyaretçilere sürekli lokum, sucuk ve maden suyu ikram edildiğini ve bu ikramlardan yaklaşık 20 bin ziyaretçinin faydalandığını bildirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme