• Haberler
  • Genel
  • Emirdağlılar Arabaşı Gecesi’nde buluştu – Kocatepe Gazetesi

Emirdağlılar Arabaşı Gecesi’nde buluştu – Kocatepe Gazetesi

Hemşehriler arası birlik ve beraberliğin tesisi için düzenlenen Arabaşı Gecesi, Afyonkarahisar Belediyesi yemekhanesinde gerçekleşti. Emirdağ'ın yöresel yiyecekleri arasında bulunan Arabaşı ile Emirdağlılar hasret giderme fırsatı buldular Emirdağlılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Arabaşı Gecesi Afyonkarahisar Belediyesi yemekhanesinde gerçekleşti. Gecede Emirdağ'dan gelen orkestra başta Emirdağ türküleri olmak üzere sevilen türküleri seslendirdi. Emirdağ Aziziye İlköğretim Okulu [&hellip]

Emirdağlılar Arabaşı Gecesi'nde buluştu

Hemşehriler arası birlik ve beraberliğin tesisi için düzenlenen Arabaşı Gecesi, Afyonkarahisar Belediyesi yemekhanesinde gerçekleşti. Emirdağ’ın yöresel yiyecekleri arasında bulunan Arabaşı ile Emirdağlılar hasret giderme fırsatı buldular

Emirdağlılar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Arabaşı Gecesi Afyonkarahisar Belediyesi yemekhanesinde gerçekleşti. Gecede Emirdağ’dan gelen orkestra başta Emirdağ türküleri olmak üzere sevilen türküleri seslendirdi. Emirdağ Aziziye İlköğretim Okulu öğrencileri de halk oyunlarılyla geceye renk kattılar.
Emirdağlılar Dayanışma ve Yaşatma Derneği adına konuşan Cengiz Sezgin, kültürlerin toplumları ayakta tuttuğunu hatırlatarak Emirdağlıların gittikleri her memlekette kendi kültürlerine sahip çıktıklarının altını çizdi. Sezgin, Arabaşı Geceleri’ni düzenlemelerindeki amacın Emirdağlıların kaynaşması ve Emirdağ kültürünün tanıtılması olduğunu kaydetti.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise “2009 yerel seçimlerinden sonra Emirdağ Belediye Başkanı seçilen Cengiz Pala Bey, gerçekten Emirdağ-Afyon dostluğunu pekiştirmek adına çok ciddi gayretler sarf etti. Birlikte sarf ettik” dedi. Arabaşı Gecesi’ne Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök ile çok sayıda Emirdağlı katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme