• Haberler
  • Eğitim
  • Emirdağlı Yönetmen Başer'in Otobiyografisi Ele Alındı

Emirdağlı Yönetmen Başer'in Otobiyografisi Ele Alındı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Sinema-Televizyon Anabilim Dalı'nda sürdürülen bir teze konu olan Emirdağlı Yönetmen Tevfik Başer'in otobiyografisi online bir etkinlikte ele alındı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Sinema-Televizyon Anabilim Dalı’nda sürdürülen bir teze katkı amacıyla tez danışmanlığı yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Akkoyun’un himayesinde tez öğrencisi Ece Akça’nın moderatörlüğünde ADÜZEM üzerinden online etkinlik yapıldı. Etkinlikte Emirdağlı Yönetmen Tevfik Başer’denin otobiyografisi ele alındı.

BAŞER ASLEN EMİRDAĞLI YÖRÜK

Prof. Dr. Turan Akkoyun, 1970-1990’lı yılların özgün yönetmenlerinden Tevfik Başer’in, aslen Emirdağlı ve Yörük olduğunu belirtip filmleri ve sanat yaşamı hakkındaki soruları iki saat boyunca cevaplandırdıklarını bildirdi. Akkoyun, “Sadece sinema- televizyon programında sürdürülmekte olan yüksek lisans tezine değil bundan sonrasında da gerçekleştirilmesi muhtemel Türk kültürü, göç, kadının durumu, yurt dışında eğitim, korku, koruma, teknik imkanlar, uyduruk eserlere farkındalıklı alternatifler, sanatçı ile sanat eserinin hikayeleri, konunun üzerine gidilmesi, yanlış değerlendirmeler, canlandırma, kurgu, montaj, ekipman, başarı, mutluluk, estetik gibi hususlara otobiyografik deneyimler ve örneklendirmelerle katkı sağladık.” dedi.

TÜRK SİNEMASINA DAİR ÇALIŞMALAR SÜRECEK

ADÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özgür Seçim ile yüksek lisans öğrencilerinin de iştirak ettiği online toplantıya katıldığı için Emirdağ’ın Yörük bir ailesinden çıkan ve Avrupa’ya eğitim-öğretim amacıyla uzanan hayat hikayesinden klişeden ziyade yaşanmışlıklar üzerinde duran Türk Sinemasının usta yönetmeni ve akademisyeni Tevfik Başer’e teşekkürlerini sunan ADVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Turan Akkoyun Türk sinemasına dair akademik ve sanat çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme