• Haberler
  • Gündem
  • Emirdağ'lı kadınlar Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakları gördü

Emirdağ'lı kadınlar Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakları gördü

Sabah saatlerine doğru Çanakkale'ye intikal eden Emirdağ'lı kadınlar ve gençler, rehberler eşliğinde bundan 104 yıl önce Çanakkale'de düşmana karşı verilen amansız mücadeleye yerinde tanıklık ettiler. 1461 kişilik kafile Çanakkale'de şehitlikleri, savaş alanlarını, müzeleri, cepheleri, Çanakkale Boğazını, Şehitler Anıtı'nı, tarihi ve önemli mekanları yerinde ziyaret ettiler. Kafile, aynı zamanda Çanakkale'de sadece 18 Mart günü gerçekleştirilen Solo [&hellip]

Sabah saatlerine doğru Çanakkale’ye intikal eden Emirdağ’lı kadınlar ve gençler, rehberler eşliğinde bundan 104 yıl önce Çanakkale’de düşmana karşı verilen amansız mücadeleye yerinde tanıklık ettiler. 1461 kişilik kafile Çanakkale’de şehitlikleri, savaş alanlarını, müzeleri, cepheleri, Çanakkale Boğazını, Şehitler Anıtı’nı, tarihi ve önemli mekanları yerinde ziyaret ettiler. Kafile, aynı zamanda Çanakkale’de sadece 18 Mart günü gerçekleştirilen Solo Türk gösterilerini de izledi.
BAŞKAN KARGIN’A TEŞEKKÜR
Şehitlikleri hayranlıkla ve ilgiyle takip eden Emirdağ’lı kadınlar, Çanakkale Destanı’nın 104. yılında asırlar boyunca unutulmayacak ve tarihin dönülmez noktası özelliğini taşıyan yerleri ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını ifade ederken, kendilerine bu imkanı sağladıkları için Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın ve yetkililere teşekkür ettiler. Emirdağ’lı kafileye ziyaret boyunca Emirdağ Belediyesi’nin görevli personelleri eşlik etti.
”GÖSTERİLEN TEVECCÜH SORUMLULUĞUMUZU
 DAHA DA ARTTIRDI”
Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Çanakkale gezisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, ”Çanakkale Zaferi’nin 104. yılına özel binlerce kişinin atıldığı ‘57. Alay Vefa Yürüyüşü’ etkinliğimizin ardından, Emirdağ’lı kadınlarımızı bu kahramanlığın ve destanın muhteviyatını yerinde yaşamaları için böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçirmeyi uygun gördük. Öncelikle yol boyunca kazasız ve belasız Emirdağ’a ulaştıkları için Cenab-ı Allah’ şükürler olsun. Emirdağ’lı hanımefendilerimizin düzenlemiş olduğumuz organizasyonlara yoğun ilgi göstermesinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Onların ilgisi ve özverisi bizim sorumluluğumuzu daha da artıracaktır.” dedi.

Bakmadan Geçme