Emirdağ'lı hayırseverden Anaokulu

Emirdağlı hayırsever Emsal Şahin tarafından 4 derslikli Emsal – Mustafa Şahin Anaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde hayırsever gurbetçi Emsal Şahin kendi adını ve vefat eden eşi Mustafa Şahin’in ismini taşıyan anaokulu yaptırdı. Açılışa, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz, Şube Müdürü Hayati Duman, protokol üyeleri idareciler, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Emirdağlı hayırsever Emsal Şahin ve merhum eşi Mustafa Şahin vefat etmeden önce beraber cami yaptırmayı düşündüklerini Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncuya belirtmişlerdi. Bölgede yapılan inceleme sonrası yeterli sayıda camii olduğu ve bir anaokuluna ihtiyaç duyulduğu tespit edildi. Bunun üzerine Hayırsever Çifte bu durum iletildi. Anaokulu yaptırmak için bir arsanın bedeli karşılandıktan sonra belediyeden, Milli Eğitim Bakanlığına geçirilerek inşaatı başladı. 2022 yılında biten inşaatın  ardından okulda eğitim öğretim dönemi başlamış oldu.

Törende konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi, “Hayırseverimiz Emsal Hanım ve çocuklarına ilçemize böyle bir eğitim yuvası kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Merhum Mustafa Şahin’in adını Anaokulumuz ile birlikte yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmanın ardından Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Hayırsever Gurbetçi Emsal Şahin  ve protokol üyelerini okulun açılışını temsilen kurdele kesti. Program, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın hayırsever aileye Şükran Plaketi takdim etmesi ile son buldu.

Haber

Bakmadan Geçme