• Haberler
  • Genel
  • Emirdağlı aydınlar Emirdağ dergisi için toplandı

Emirdağlı aydınlar Emirdağ dergisi için toplandı

Emirdağlı şair ve yazarlar Eskişehir’deki Emirdağlılar Vakfı’nda toplanarak bir ilke imza attı Emirdağ’ın sesinini, gelenek ve göreneklerini duyurmak için yapacakları çalışmaları ve yaşanılan sorunları vakıfta toplanarak gözden geçiren yazar ve şairler yılda iki defa çıkan Emirdağ dergisinin içeriği konusunda ortak karar alına-bilmesi için bir komisyon oluşturdular. Özcan Türkmen, Ahmet Urfalı, Sibel Erenoğlu ve Ayşe Yılmaz’ın [&hellip]

Emirdağlı aydınlar Emirdağ dergisi için toplandı

Emirdağlı şair ve yazarlar Eskişehir’deki Emirdağlılar Vakfı’nda toplanarak bir ilke imza attı

Emirdağ’ın sesinini, gelenek ve göreneklerini duyurmak için yapacakları çalışmaları ve yaşanılan sorunları vakıfta toplanarak gözden geçiren yazar ve şairler yılda iki defa çıkan Emirdağ dergisinin içeriği konusunda ortak karar alına-bilmesi için bir komisyon oluşturdular. Özcan Türkmen, Ahmet Urfalı, Sibel Erenoğlu ve Ayşe Yılmaz’ın seçildiği komisyon belli aralıklarla bir araya gelerek Emirdağ Dergisi, Eskişehir Odunpazarı’nda vakıfa bağışlanan tarihi evin Emirdağlıların hizmetine açılabilmesi ve Emirdağ yöresinin tanıtılması için çalışmalar yapacak.
Toplantıda konuşan Özcan Türkmen “Eğitimle ilgili ekip çalışmaları oluşturalım. Vakfın üyelere mesaj gönderme işi yerine oturdu. Bu mesaj sayesinde Emirdağlı kimin vefat ettiğini, acil kan ihtiyaçlarını ve açılışlar hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Çok güzel bir yardımlaşma örneğidir. Bu vakıf çalışması gönüllülük işidir.” derken Davut Şahin “İki ayda bir eli kalem tutanlar vakıfta toplanırsa, ben de çalışmalara katılırım. Odunpazarı’ndaki Kültür Evi hayal gibiydi; ama şimdi gerçekleşti. Emirdağlıların bu kültür evine kavuşmasından gurur duydum. Çalıştığım yerlerde Emirdağ Topak Evi’ni makamımda devamlı asılı bulundurdum. Hatıralar bizim tarihimizdir” dedi.Araştırmacı yazar Sibel Erenoğlu ise “Daha önceleri Aziziye Dergisi çıkarıyorduk. Şimdi ise onun devamı Emirdağ Dergisi’nin daha geniş kapsamlı olması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu vakfın güçlü olması gerekiyor” dedi. Bir diğer araştırmacı yazar Muharrem Kubat şunları söyledi: “Ben Emirdağ’dan Eskişehir’e geleli 42 sene oldu. Emirdağlı, 60 yıl önceki Emirdağlı değil. Şimdiki Emirdağlı fikir üreten fertlerden oluşmaktadır. Emirdağ Dergisi mahalli bir dergidir. Hep birlikte bu dergiyi yaşatalım ve Kültür Evi2mize gereken önemi verelim” ifadelerini kullandı. Yazar – şair Ahmet Urfalı ise şunları söyledi: “Emirdağlı şair ve yazarlarla ilk defa böyle bir toplantı yapıyoruz. Bu yazar arkadaşlarımızla bu toplantıda birbirimizle kaynaştık, hem de yöremizin tanıtılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Yeni açılacak olan Kültür Evimiz çok güzel oldu ve orada konfe-ranslar vermeyi düşünüyoruz” dedi. Vakıf başkanı Op. Dr. Orhan Özkır ise şu açıklamayı yaptı:
“Çok güzel bir toplantı yaptık ve çok yararlı oldu. Hepinize çok teşekkür ederim. Yeni açılacak Kültür Evi’nde Emirdağ’ın gelenek ve görenekleri yaşatılacaktır. Burada herkes birbirleriyle kaynaşarak sohbet edecektir.”Orhan Özkır, Muharrem Kubat, Halil Erenoğlu, Özcan Türkmen, Ahmet Urfalı, Rabia Barış, Fikret Akın, Sibel Erenoğlu, Ayşe Yılmaz, Erol Okutan, Davut Şahin, Elif Bağcı, Ahmet Mavilioğlu, Gazi Durusu, Yusuf Tanış, Ömer İyigün, Ertuğrul Altınel, Ceylan Keskin, Uğur Özdemir ve Fikret Fıçıcı’nın katıldığı toplantıda davetlilere Emirdağ sarması ve bükmesi ikram edildi.

Bakmadan Geçme