Emirdağ'ın tarihi Kültür Evi'nde yaşatılacak

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe de bulunan eski İnkılap İlkokulunun, yakın bir zaman içerisinde Emirdağ Kültür Evi olarak hizmete gireceğini belirterek İlçenin tarihi ve kültürünün burada yaşatılacağını söyledi.     Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Kültür Evinde çalışmalarda sona yaklaşıldığı dile getirerek, 'Eski İnkılap İlkokulumuz artık 'Emirdağ Kültür Evi' olarak hizmet verecektir. İç [&hellip]

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, İlçe de bulunan eski İnkılap İlkokulunun, yakın bir zaman içerisinde Emirdağ Kültür Evi olarak hizmete gireceğini belirterek İlçenin tarihi ve kültürünün burada yaşatılacağını söyledi.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Kültür Evinde çalışmalarda sona yaklaşıldığı dile getirerek, “Eski İnkılap İlkokulumuz artık ‘Emirdağ Kültür Evi’ olarak hizmet verecektir. İç dekorasyon çalışmaları bitmiş dış peyzaj çalışmalarında sona gelinmiştir. İlçemizin tarihi ve kültürünü hep bir arada bulabileceğimiz ve onu yansıtacak odalar düzenlenmektedir. Kültür Evimizde, İki özel döşenmiş bu odalarda bayanlarımız gün, toplantı ve etkinlerde bulunabileceklerdir. Dış bahçe çok yakın zamanda park-bahçe olarak hizmet verecektir. Hatıra sınıfımız İnkılap Okulundan mezun olan vatandaşlarımız için hazırlanmaktadır. Emirdağlı şair ve yazarlarımızın eserlerinin bulunduğu mini kütüphane ve okuma salonu, Atatürk ve Şehitlerimiz İçin özel oda, İlçemize özel eski eşyaların sergilendiği salon, Selman-i Farisi ve Amoriumodası, İlçemizin Kültürünü yansıtan yüklük ve gelin odası, ayrıca yine ilçemize özel iki adet oda düzenlenmektedir.” dedi.

Başkan Koyuncu, “Emirdağ Belediyesi olarak hemşerilerimizi Emirdağ Kültür Evinde adınıza sergilenmek üzere tarihimizi yaşatacak eşya, araç-gereç, yöresel kıyafetler, kilim, yüklük için yorgan, yastık, fotoğraf v.b. materyal bağışlamaya davet ediyoruz. İletişim 0272 4425020 ve 0535 3340003.” diye konuştu.

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme