Emirdağ'ın 13 milyon lira borcu var

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Emirdağ Belediyesi'nde uygulanan usulsüzlükleri TBMM gündemine taşımıştı. Milletvekili Ahmet Toptaş İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin'e 22 Kasım 2012 tarihinde sorduğu önergeye Yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler 28 Mart 2013 tarihinde cevap verdi CHP'li Ahmet Toptaş'ın önergesi sonrası açıklama yapan Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala 'Dostça ve bir büyük olarak [&hellip]

Emirdağ’ın 13 milyon lira borcu var

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Emirdağ Belediyesi’nde uygulanan usulsüzlükleri TBMM gündemine taşımıştı.

Milletvekili Ahmet Toptaş İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’e 22 Kasım 2012 tarihinde sorduğu önergeye Yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler 28 Mart 2013 tarihinde cevap verdi

CHP’li Ahmet Toptaş’ın önergesi sonrası açıklama yapan Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala; “Dostça ve bir büyük olarak bunları bize sorsaydı geri çevirmezdik. Dolayısıyla yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Zaten tesadüf müdür bilinmez kendisinin merak ettiği tüm soruşturmalardan da aklandık. Tabii teknik hatalarla ve asılsız olaylarla da dolu bir soru önergesi olmuş. Muhtemelen siyasette bu kadar tecrübeli bir hukuk adamı olan sayın vekilimiz bunu kontrol etmemiş. Etse zaten kesin farkederdi. Onu ben yönlendirdim ben yaptırdım diye ortalıkta gezenleri duyuyoruz.Tabii bunlar Ahmet Toptaş Bey’e de çok mahcup olacaklar. Aynı kişiler bizi ömür boyu hapse de mahkum etmişti. Sayın vekilimiz hakkını kullandı cevabı da alır bakanlıktan” açıklaması yapmıştı. Fakat Bakanlık Pala’yı doğrulamadı.
BAKANLIK SORUŞTURMAYA
İZİN VERMEDİ
İçişleri Bakanı Muammer Güler verdiği cevapta; Belediyenin 2009 yılından beri denetlenmediğini, Belediyenin toplam 12 milyon 911 bin 931 lira 20 kuruş borcu olduğunu, 2009-2012 yılları arası basına 15 milyon 451 bin 90 lira ödediğini, Otapark ihalesindeki usulsüzlükler konusunda Bakanlık olarak Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala’nın soruşturulmasına izin verilmediği, diğer davaların devam ettiğini, 2010 ve 2011 yılı denetim raporu hakkında ön araştırmanın devam ettiğini açıkladı. Güler, Emirdağ Belediyesi’nin borçlarının İller Bankası’na 6 milyon 527 bin 869 lira 85 kuruş, Deniz Bank’a 1 milyon 508 bin 400 lira 88 kuruş, kurum ve kuruluşlara 405 bin 441 lira 60 kuruş ve şahıs ve şirketlere 4 milyon 470 bin 281 lira 87 kuruş olduğunu belirtti.
Milletvekili Ahmet Toptaş’ın soru önergesinde sorduğu diğer konular olan; yemekhane meselesinin fakir ve yardıma muhtaçlara yönelik olduğunu, Cengiz Pala’nın aldığı imar ruhsatının 19 Aralık 2008 yılında, Başkan olmadan önce alındığını açıkladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme