Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emirdağ’ı karıştıran “KORONA” iddiası

Emirdağ’da hafta sonu sosyal

Emirdağ’da hafta sonu sosyal medyadan yapılan ve isim zikredilerek “şu kişiler Çifteler ve Emirdağ’da korona yayıyor” içerikle yayınlar büyük paniğe yol açtı. Söz konusu iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı

 

Emirdağ ilçesinde haftasonu ortaya atılan “ilçede koronavirüs taşıyanlar var” iddiası ortalığı karıştırdı. Emirdağ ile komşusu Eskişehir’in Çifteler ilçesinde büyük panik yaşanırken, konuyu gündeme getiren kişi hakkında soruşturma başlatıldı
Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesinde bir vatandaş sosyal medya hesabından yaptığı yayında isimler vererek ilçe merkezine Çifteler’den geldiğini belirttiği 4 kişinin koronavirüs taşıdıklarını, bu kişilerin Emirdağ’ da bir çok kişiyle temasta bulunduklarını dile getirdi.
Sosyal medyadan yapılan yayın kısa sürede bir çok kişi tarafından izlenirken, başta Emirdağ olmak üzere çevrede büyük bir panik yaşandı. Emirdağ Kaymakamlığı ve Emirdağ İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulunuldu:
“İlçemizde yurtdışından gelen ve yurt dışından gelen vatandaşlarla temas eden kişi sayısı fazla olması sebebiyle Korona virüs bulaşma riski artmış bulunmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın acil durumlar dışında evden çıkmamaları ve ziyaretçi kabul etmemeleri önemle rica olunur.” denildi.
Bu açıklama ve bundan önce alınan kararlarla Emirdağ’da resmî olmadan sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçildiği yorumlarına neden oldu.
Ayrıca son 14 gün içinde yurtdışından gelenlerin olduğunun tespit edilmesi üzerine 155 ve 156 hatları aracılığıyla kolluk kuvvetlerine bilgi verilmesi istendi.
Emirdağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Emirdağ İlçe Hıfzısıhha Kurulunun aldığı karara göre Koronavirüs salgınından dolayı Emirdağ’da Salı günler kurulan Sebze Pazarı, Yoğurt Pazarı, Bakliyat Pazarı ve Hayvan Pazarının ikinci bir Emre kadar kapatıldığı bildirildi. Emirdağ’da salgınla ilgili daha sert kararlar alınmaya devam edileceği öğrenildi.
Sosyal medya aracılığıyla yapılan yayınlarda yurt dışında yaşayan bir kadının, ailesinin yaşadığı Eskişehir’in Çifteler ilçesine geldiği, kadının kendisi dahil, engelli olan eşi ve bakıcısı ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde test yaptırdığı ve bu testlerde 3 kişinin sonucunun pozitif çıktığı dile getirilmişti. Testleri pozitif çıkan kadının daha önce Emirdağ’a gelerek 9 kişiyle yemek yediklerinin tespit edildiği iddia edilmişti.
Bu iddialar Emirdağ’da olduğu gibi komşusu, Eskişehir’in Çifteler ilçesinde de büyük paniğe neden olmuştu. Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık “Çifteler ilçemizde, ilçe geneli herhangi bir karantina durumu yoktur ayrıca korona virüsten ölen herhangi vatandaşımız da yoktur. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi önlemlerimiz en üst seviyededir ve gerekli tedbirler alınmıştır” açıklamasında bulundu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti