Emirdağ'dan Benfica'ya Bir Yıldızın Hikâyesi

Babası Emirdağ'ın Suvermez köyünden olan Orkun Kökçü, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın değişmez futbolcuları arasında yer alıyor. Kökçü genç yaşına rağmen adından söz ettiriyor

Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından ısrarla takip edilen, Hollanda’da yetişip Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın değişmez oyuncuları arasına girmeyi başaran Milli Futbolcu Orkun Kökçü, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Suvermez köyünden bir aileye mensup. Orkun Kökçü’nün babası Halis Kökçü ile annesi Sibel Kökçü, 1995’te Afyonkarahisar’da tanışıp evlendikten sonra Hollanda’ya gitti. Orkun Kökçü, Hollanda’da dünyaya geldi. Orkun Kökçü, Hollanda’da mahalle futbolu olarak adlandırılan oyunları oynadığı sırada kendinden 2 yaş büyük olan ağabeyi Ozan Can Kökçü’nün Stormvogels takımının altyapısında yer alması üzerine babası Halis Kökçü’ye “Ben de ağabeyimle aynı takımda oynamak istiyorum” dedi. Böylece baba Halis Kökçü, iki kardeşi de Stormvogels takımının altyapısına verdi.

Haber

KOEMAN’IN BABASINDAN TEKLİF

Orkun Kökçü, burada futbolun temellerini öğrendikten sonra bölge takımlarının da ilgisini çekmeye başladı. Orkun Kökçü 10 yaşına geldiğinde, ağabeyi Ozan Can Kökçü FC Groningen altyapısında oynuyordu. Takımın izleme ve değerlendirme ekibinde ise Hollandalı ünlü futbolcu, Hollanda Futbol Takımı’nın şimdiki teknik direktörü Ronald Koeman’ın babası Martin Koeman “Sen de antrenmanımıza katılmak ister misin” deyince Orkun Kökçü’nün hayatında yükseliş dönemi başladı.

Haber

İLK MAÇTA GOL ATINCA DİKKAT ÇEKTİ

Orkun Kökçü, Hollanda’nın ünlü takımı Feyenoord’un altyapısına transfer olduktan sonra 17 yaşında ilk kez Feyenoord A Takımı’nda maça çıktı. Kökçü, çıktığı ilk maçında gol atınca Hollanda basının ilgi odağı oldu. Sıra Milli Takım tercihine geldiğinde Kökçü, “Türkiye” dedi. Bu sefer Hollanda basınında “Bizim tekniğimizi öğrendi, Türkiye’yi seçti” ve benzeri birçok yorum yapıldı. Hollanda’da şampiyonluk yaşamasına rağmen Milli Takım tercihi dolayısıyla yapılan yorumlardan bunalan Orkun Kökçü, Portekiz’ün ünlü takımı Benfica’ya 2023’ün Temmuz ayında, kulüp tarihinin rekor bedeliyle transfer oldu.

Haber

Bakmadan Geçme