• Haberler
  • Genel
  • Emirdağ’a Gençlik Merkezi kuruluyor – Kocatepe Gazetesi

Emirdağ’a Gençlik Merkezi kuruluyor – Kocatepe Gazetesi

Emirdağlı Prof. Dr. Nijad Bilge, memleketine Gençlik, Spor ve Kültür Merkezi kurulmasına öncülük edecek Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü'nde Emirdağlı İşadamı ve Türkiye'nin ilk onkoloji uzmanlarından Prof. Dr. Nijad Bilge ile Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala arasında Nijad Bilge tarafından yaptırılacak 'Gençlik, Spor ve Kültür Merkezi' inşaatına ilişkin protokol imzalandı.Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde [&hellip]

Emirdağ'a Gençlik Merkezi kuruluyor

Emirdağlı Prof. Dr. Nijad Bilge, memleketine Gençlik, Spor ve Kültür Merkezi kurulmasına öncülük edecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü’nde Emirdağlı İşadamı ve Türkiye’nin ilk onkoloji uzmanlarından Prof. Dr. Nijad Bilge ile Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala arasında Nijad Bilge tarafından yaptırılacak “Gençlik, Spor ve Kültür Merkezi” inşaatına ilişkin protokol imzalandı.
Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Prof. Dr. Nijad Bilge ile oğlu Cem Celal Bilge, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, Emirdağ MYO Müdürü Doç. Dr. Saffet Erdoğan, AKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan, Hukuk Müşaviri Öğr. Grv. Murat Uçur ile Emirdağ MYO Sekreteri Abidin Özgül de hazır bulundu.
AKÜ’YE DEVREDİLECEK
Protokol kapsamında yapılacak tesis tamamlandıktan sonra, tesisin bulunduğu arsa -üniversite öğrencileri ile YÖK ve üniversite mevzuatı dâhilinde ilçe gençlerinin yararlandırılması amacıyla- AKÜ’ye devredilerek, inşaata ait mimari, betonarme, sıhhi tesisat, statik ve elektrik tesisat uygulama projeleri Prof. Dr. Nijad Bilge vasıtasıyla AKÜ tarafından hazırlanacak. Tüm projeler hazırlanıp onaylandıktan sonra ise inşaatın fenni ve teknik uygulama sorumlusu Emirdağ Belediyesi olacak. Bina tamamlanıp, gerekli tüm ruhsatlar alındıktan sonra hazırlanacak ortak bir protokol ile bina ve arsa, Emirdağ Belediye Meclisi kararıyla AKÜ’ye devredilecek.(Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme