• Haberler
  • Genel
  • Emirdağ, yemyeşil olacak – Kocatepe Gazetesi

Emirdağ, yemyeşil olacak – Kocatepe Gazetesi

Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca başkanlığında bir toplantı yapılarak ağaçlandırma çalışmaları ve talepleri değerlendirildi Afyonkarahisar'ın orman açısından yoksun ilçelerinden olan Emirdağ'da ağaçlandırma ve ormancılık çalışmaları üzerine bir toplantı yapıldı. Yurt binasının salonunda yapılan toplantıya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ilçe daire müdürleri, 69 köy ve 10 mahalle muhtarı, okul müdürleri ve cami imamları katıldı.Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, [&hellip]

Emirdağ, yemyeşil olacak

Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca başkanlığında bir toplantı yapılarak ağaçlandırma çalışmaları ve talepleri değerlendirildi

Afyonkarahisar’ın orman açısından yoksun ilçelerinden olan Emirdağ’da ağaçlandırma ve ormancılık çalışmaları üzerine bir toplantı yapıldı. Yurt binasının salonunda yapılan toplantıya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ilçe daire müdürleri, 69 köy ve 10 mahalle muhtarı, okul müdürleri ve cami imamları katıldı.
Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, yarı kurak bir iklime sahip olan Emirdağ ilçesinde ağaçlandırmaya ilginin yetersiz olduğunu belirterek “Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun bayram ziyaretinde de gündeme getirdik. Kendisi her türlü desteği vereceğini söyledi. Bugün burada daha yeşil bir Emirdağ için neler yapabileceğimizi konuşacağız” dedi.
Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu, ildeki ormancılık çalışmalarını anlatan bir sunum yaptı. Katılımcılara özel ağaçlandırma, köy ormanı, gelir getiri türler, okul ve ibadethane bahçelerinin ağaçlandırılması konuları anlatıldı. Orman teşkilatının ve ilçe halkının yapacakları tartışıldı. Özellikle toprak yapısı uygun köylerde ceviz ve badem ormanlarının kurulması kararlaştırıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme