Emirdağ nihayet yeni otogarına kavuşuyor

2007 yılında ihalesi yapılarak inşaatına başlanılan Emirdağ otogarının 2007 yılındaki ihaleye göre 2008 yılı sonunda teslim edilmesi bekleniyordu. Ancak, yaşanan sorunlar nedeniyle Emirdağ otogarı 2008 yılında teslim edilemedi. 2009 yılında da tamamlanamayan otogarı 2010 yılında da tamamlanamadı Yaşanan bu gelişmelerin ardından tam bir yılan hikâyesine dönen Emirdağ otogarıyla ilgili Haziran ayında tamamlanma ihalesi yapılmış ve [&hellip]

Emirdağ nihayet yeni otogarına kavuşuyor

2007 yılında ihalesi yapılarak inşaatına başlanılan Emirdağ otogarının 2007 yılındaki ihaleye göre 2008 yılı sonunda teslim edilmesi bekleniyordu. Ancak, yaşanan sorunlar nedeniyle Emirdağ otogarı 2008 yılında teslim edilemedi. 2009 yılında da tamamlanamayan otogarı 2010 yılında da tamamlanamadı

Yaşanan bu gelişmelerin ardından tam bir yılan hikâyesine dönen Emirdağ otogarıyla ilgili Haziran ayında tamamlanma ihalesi yapılmış ve ihaleyi Eskişehir Merkezli Müta Yapı kazanmıştı. Müta Yapı’nın aldığı ihaleye göre Emirdağ otogarının 28 Ağustos’a kadar tamamlanarak Emirdağ Belediyesine teslim edilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala şunları kaydetti:
Firmanın Emirdağ otogarını 28 Ağustos’ta Belediye’ye teslim etmesini bekliyoruz. Herhangi bir gecikmenin olabileceğini düşünmüyorum. Böylelikle Emirdağ yeni otogarına kavuşmuş olacak. Ama biz otogarın açılışını belli bir düzene oturttuktan sonra yapacağız. Yani açılışı Bayramdan sonra yapacağız. Bunun yanında Emirdağ otogarında yer alan yürüyen merdiven kaldırıldı, bunun yerine özürlü asansörü konuldu. Emirdağ otogarının bize maliyeti eski parayla 4 trilyon civarında. Elbette ki böyle önemli bir tesisin Emirdağ’a kazandırılması beni çok mutlu ediyor ama ben aslında bu otogarın Emirdağ Dörtyol Mevkiine yapılması gerektiğini düşünüyordum. Bu otogar Dörtyol mevkiine yapılmış olsaydı çok daha güzel olacaktı. Ama bu saatten sonra yapılabilecek pek bir şey yok. Emirdağa “hayırlı-uğurlu” olmasını diliyorum” dedi.
Bu arada 28 Ağustos’ta teslim edilmesi planlanan Emirdağ otogarında çalışmaların son hızıyla sürdüğü ve peronların yapımının tamamlandığı görüldü. Emirdağ otogarının hizmete girmesiyle Emirdağ merkezinde yer alan otobüs firmaları da bürolarını yeni otogara taşıyacaklar. Böylece firmaların otobüslerinin Emirdağ’a gelişinde yaşanan trafik sıkışıklığı da gide-rilmiş olacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme