• Haberler
  • Genel
  • Emirdağ İlçesi’ne en fazla yatırım Orman Bakanlığı’ndan

Emirdağ İlçesi’ne en fazla yatırım Orman Bakanlığı’ndan

2003-2011 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve diğer kurumlar tarafından Emirdağ'ına yapılan yatırımlar açıklandı. Tarım, ormancılık, çevre, eğitim, sağlık, altyapı ve diğer konularda pek çok tesis inşa edilen Emirdağ'da en fazla yatırımın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiği bildirildi Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, [&hellip]

Emirdağ İlçesi'ne en fazla yatırım Orman Bakanlığı'ndan

2003-2011 yılları arasında Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve diğer kurumlar tarafından Emirdağ’ına yapılan yatırımlar açıklandı. Tarım, ormancılık, çevre, eğitim, sağlık, altyapı ve diğer konularda pek çok tesis inşa edilen Emirdağ’da en fazla yatırımın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiği bildirildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Emirdağlıların beklediği Yedikapı Barajı ve Sulamasının temeli Nisan ayı sonunda atılacak. Bin Günde Bin Gölet Projesi muhtevasında olan Yedikapı Barajı ile 5 bin 350 dekar arazi suya kavuşacak. Emirdağ’ın bereketli topraklarını sulayacak olan Türkmenakören 1. ve 2. Kısım YAS Sulama Şebekesi ise proje hazırlığında yer alıyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı DSİ tarafından yürütülen, 23 bin 500 dekarlık Çıldırım Sulaması İkmal Yenilemesi ile 70 dekarlık Çıldırım Depolaması Rekreasyon Tesisi tamamlanarak hizmete girdi.
Emirdağ taşkın zararlarından korundu
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Emirdağ İlçe Merkezi 2. ve 3. Kısım, Çaykışla Köyü Dandin Deresi, Çatallı Köyü, Gömü Kasabası, Karacalar Köyü, Ekizce, Suvermez, Yavuz, Dağılgan ve Ağılcık Köyü taşkın koruma tesislerini inşa ederek Emirdağ’ı taşkın zararlarından korudu. Ayrıca Başkonak Köyü, Elhan Köyü, Karacalar Köyü taşkın koruma tesisleri ise bu yıl içinde açılacak. 5 yıllık Ağaçlandırma Seferberliğinde Emirdağ’da da önemli ağaçlandırma faaliyetleri gerçekleştirildi. Son 9 yılda ilçede 40 bin 240 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapılarak 409 bin 200 adet fidan dikildi. 2012’de ise bin 500 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılacak.
Orman köylülerine 30 bin 762 TL kredi verildi
Sözleşmeli fidan üretimi çerçevesinde 10 bin adet fidan üretimi yapılarak vatandaşlara ek gelir sağlandı. İlçeye 7 adet Şehitler Ormanı, 8 adet Köy Ormanı, 1 adet piknik ve mesire yeri ve Emirdağ kent ormanı tesis edildi. Orman köylerinde yaşayan vatandaşlara güneş enerjisi, süt koyunculuğu, süt sığırcılığı konularında 30 bin 762 TL kredi verildi. Hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Emirdağ’a 1 adet meteorolojik gözlem istasyonu kuruldu. Çevre ve altyapı projeleri için toplam 6 milyon 864 bin 302 TL maddi destekte bulunuldu. Emirdağ ile Gömü Belediyelerine birer adet çöp toplama aracı kazandırıldı. İlçedeki atıksu arıtma tesisinin hizmete girmesiyle arıtılmış su, sulamada kullanılabilecek. Ayrıca atık sudan dolayı mağdur olan köylerin de çevre kirliliği önlenmiş olacak.
Emirdağ MYO’ya ilave ek bölümler açıldı
TOKİ vasıtasıyla alt ve orta gelir grubuna yönelik 230 adet konut, ticaret merkezi ve cami inşa edildi. Gömü kasabasında 55 konutun inşaat çalışmaları devam ediyor. 254 konutluk 2. etap için proje çalışmaları tamamlandı. Emirdağ Besi Merkezinin proje çalışmaları tamamlanarak Belediye ile görüşmeler devam ediyor. Emirdağ İlçe stadı tribün üstü kapatması ise tamamlandı. Eğitim alanında çalışmaların hızla devam ettiği Emirdağ’da askeriyeden boşalan yere binaların tadilatı yapılarak, Meslek Yüksek Okulu ilave ek bölümleriyle öğretime açıldı. Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için Anadolu Öğretmen Lisesine yurt binası kazandırıldı.
153 kilometre bölünmüş
yol tamamlandı
Vatandaşların resmi işlemlerini rahat yapmaları için Emirdağ Adalet Sarayı inşa edilerek hizmete açıldı. İlçe modern bir otogara kavuşturuldu, Kültür park ve sosyal tesisler ilçeye yakışır hale getirilerek gerekli düzenlemeler yapıldı. Yaşlı vatandaşlar için huzurevi hizmete alındı. Hayırsever vasıtasıyla yaptırılan Devlet Hastanesi Diyaliz merkezi hizmete açıldı. Ulaşım noktasında kavşak konumunda olan Emirdağ’dan önemli yollar geçmektedir. 171 kilometrelik Afyonkarahisar-Emirdağ-Çifteler-Eskişehir yolunun 153 kilometresinde bölünmüş yol tamamlanarak trafiğe açıldı. Kalan 18 kilometresinde ise çalışmalar devam ediyor. 68 kilometrelik Emirdağ-Afyonkarahisar arası ve 49 kilometrelik Emirdağ-Sivrihisar arası bölünmüş yol tamamlanarak hizmete açıldı. 53 kilometrelik Çay-Bolvadin-Emirdağ yolu tamamlanarak ulaşıma açıldı, daha sonra bölünmüş yol çalışmalarına başlandı.
Emirdağ köylerine 109 bin
914 metrekare parke taşı döşendi
Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için Emirdağ’lı çiftçilerine yeni istihdam sahaları geliştirildi. 2003-2011 yılları arasında çiftçilere 118 milyon 104 bin 36 TL zirai destek verildi. İl Özel İdaresi tarafından köylerin altyapısını güçlendirmek için 109 bin 914 metrekare parke taşı, 501 kilometre yol, 38 adet içmesuyu tesisi, 13 adet yer altı sulama tesisi ve 69 köye çocuk oyun alanı kazandırıldı. Yine İl Özel İdaresi tarafından ilçeye 1 adet ambulans ve itfaiye aracı alındı. Yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Emirdağ’a yapılan bu yatırımların ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme