Emirdağ hemşehrisiyle gurur duyuyor

Hollanda'da Başbakan Rutte liderliğinde oluşturulan 4 partili koalisyon hükümetinde, Türk kökenli 2 kadın bakan olarak görev yapacak. Dilan Yeşilgöz Güvenlik ve Adalet Bakanı, Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi'nden olan Günay Uslu ise Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı oldu   Hollanda’da 17 Mart’ta yapılan genel seçimlerin ardından 271 gün süren pazarlıkların sonrasında kurulmasına karar verilen koalisyon hükümetinde [&hellip]

Hollanda’da Başbakan Rutte liderliğinde oluşturulan 4 partili koalisyon hükümetinde, Türk kökenli
2 kadın bakan olarak görev yapacak. Dilan Yeşilgöz Güvenlik ve Adalet Bakanı, Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’nden olan Günay Uslu ise Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı oldu

Hollanda’da 17 Mart’ta yapılan genel seçimlerin ardından 271 gün süren pazarlıkların sonrasında kurulmasına karar verilen koalisyon hükümetinde yar alacak bakanlar kesinleşti. Mark Rutte’nin 4. kez başbakanlık koltuğuna oturacağı hükümette, 28 bakan yer alacak. Rutte dışında, bakanlar kurulu 14 kadın, 14 erkek üyeden oluşacak. Bakanlar kurulundaki 2 kadın üye ise Türkiye kökenli politikacılar Dilan Yeşilgöz Zegerius ve Günay Uslu.
Mark Rutte’nin lideri olduğu Liberal sağ eğilimli Özgürlük ve Demokrasi Partisi (VVD) Milletvekili olan Dilan Yeşilgöz Zegerius, Hollanda’nın yeni Güvenlik ve Adalet Bakanı olacak.
Günay Uslu ise, sol liberal eğilimli Demokratlar 66 Partisi (D66) tarafından, dışarıdan Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atandı. Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi Yenikapı Köyü’ndeki bir ailenin çocuğu olan Günay Uslu hakkında, Emirdağlılar değerlendirme yaptı.
“GURUR DUYARIZ”
60 yaşında esnaflık yapan İsmail Velioğlu, çok sevindiklerini belirterek, “Oradaki Emirdağlı, Türk işçilerimize haklarını, hukuklarını adaletle sağlayacak, temsil edecek bir kişi. İnşallah başarılı olur, devamlı olur, bir kişiyle olmaz. Arkasında da gelir, 3, 5, 8 derken inşallah orda da bir Türk sistemi kurarız. Bunlarla beraber biz de orada Türkiye’nin adını duyurmuş oluruz. Nasıl Belçika’da bir bakanımız varsa Hollanda’da olsun seviniriz. Bunlarla gurur duyarız.” şeklinde konuştu.
“BAŞARILAR DİLİYORUM”
Belçika’da yaşayan gurbetçi Nuran Potuk, tatilini geçirmek için Emirdağ’a geldiğini ifade ederek, bir Emirdağlı olarak gurur duyduğunu belirtti.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme