Emirdağ Gazetesi köşe yazarına tehdit iddiası

Emirdağ Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü ve Köşe Yazarı Mustafa Koyuncu'nun engelli araçlarının alımına yönelik haber ve köşe yazısından sonra sosyal medya üzerinden tehdit edildiği iddia edildi   Emirdağ İlçesi'nde 43 yıldır yayın hayatını sürdüren Emirdağ Gazetesi'nde 31 Ocak 2020 tarihinde Emirdağ İlçesi'nde yaşayan engellilerin 'Yurtdışından araç istemiyoruz, araçlar Türkiye'den alınsın' başlığıyla yayınlanan haber sonrası konu [&hellip]

Emirdağ Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürü ve Köşe Yazarı Mustafa Koyuncu’nun engelli araçlarının alımına yönelik haber ve köşe yazısından sonra sosyal medya üzerinden tehdit edildiği iddia edildi

Emirdağ İlçesi’nde 43 yıldır yayın hayatını sürdüren Emirdağ Gazetesi’nde 31 Ocak 2020 tarihinde Emirdağ İlçesi’nde yaşayan engellilerin “Yurtdışından araç istemiyoruz, araçlar Türkiye’den alınsın” başlığıyla yayınlanan haber sonrası konu hakkında köşe yazısı yazan gazetenin Yazı İşleri Müdürü Mustafa Koyuncu’nun sosyal medya üzerinden tehdit edildiği açıklanıldı.
Mustafa Koyuncu’nun köşe yazısında, “Engelliler Belçika’dan araç istemiyor, araçların Türkiye’den alınmasını istiyor” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Hem köşe yazısı hem de konu ile ilgili haberde engellilerin Avrupa’dan getirilen engelli araçlarının lastiğinin ve parçalarının zor bulunduğu tamiri ve bakımı için servis bulunmadığı gerekçeleriyle EYAD tarafından toplanan yardımlarla araçların Türkiye’den alınmasının daha uygun olacağı ifade edildi.
EYAD eski Başkanı Metin Edeer’in konuyu facebook hesabı üzerinden “Yorumları size bırakıyorum EYAD engelli arabaları konusu” paylaşımıyla Mustafa Koyuncu’nun köşe yazısını ve Emirdağ Gazetesi’ni kasıtlı ve bilinçli olarak hedef gösterdiği öne sürülüyor. Öte yandan sosyal medya üzerinden M.D. isimli şahsın yaptığı paylaşımın altına H.K. isimli bir şahısın “Canını sıkanların canını sıkarım, herkes akıllı olsun” ifadeleriyle Mustafa Koyuncu’yu tehdit ettiği de iddialar arasında yer alıyor.
Mustafa Koyuncu konu hakkında yaptığı açıklamada, “Haberin ve köşe yazısının tamamını okumadan kasıtlı ve bilinçli bir şekilde gazetemize saldıran ve gazetemizi hedef gösteren kişi veya kişilere karşı hukuki haklarımızı kanun önünde arayacağız ve hukuki olarak hesap soracağız. Maalesef yaptığımız haberden dolayı birileri tarafından hedef gösteriliyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme