Emirdağ boşalıyor – Kocatepe Gazetesi

Yurt dışında 100 bine yakın gurbetçisi bulunan Emirdağ ilçesindeki gurbetçiler, geri dönüş yolculuğuna başladı AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, her yıl yaz tatillerini Emirdağ ilçesinde geçirmek için gelen gurbetçiler, özellikle temmuz ve ağustos aylarında ilçeyi doldurarak nüfusunu üçe katlıyor. Yurt dışında çalışmalarının ardından emekli olan gurbetçilerin bir aylık izinleri sona ererken, izinlerini geçirdikleri süre içerisinde [&hellip]

Emirdağ boşalıyor

Yurt dışında 100 bine yakın gurbetçisi bulunan Emirdağ ilçesindeki gurbetçiler, geri dönüş yolculuğuna başladı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, her yıl yaz tatillerini Emirdağ ilçesinde geçirmek için gelen gurbetçiler, özellikle temmuz ve ağustos aylarında ilçeyi doldurarak nüfusunu üçe katlıyor.
Yurt dışında çalışmalarının ardından emekli olan gurbetçilerin bir aylık izinleri sona ererken, izinlerini geçirdikleri süre içerisinde ilçeye de önemli ekonomik katkı sağlıyorlar. Ulaşım aracı olarak daha çok tercih edilen otomobillerle bölgeye gelen gurbetçilerin tatillerini geçirdikleri süre içinde sünnet ve evlilik düğünlerini yapıyor, emlak alımı gerçekleştiriyor, tarihi ve turistik mekanları ziyaret ediyorlar. Böylece gurbetçiler, bölge ekonomine önemli katkı sağlıyorlar. (AA)

Bakmadan Geçme