• Haberler
  • Genel
  • Emirdağ Belediyesi yatırım rakamlarını açıkladı

Emirdağ Belediyesi yatırım rakamlarını açıkladı

Yağmur suyu deşarj hattı, su hatlarının yenilenmesi, kanalizasyon ve elektrik hatlarının yapım işini tamamlayan Emirdağ Belediyesi, son 5 yıllık dönem içinde yapılan çalışmalara ilişkin sayısal verileri yayınladı. Son 5 yılda 11 bin 747 metre yağmur suyu deşarj hattı, 11 bin 403 metre kanalizasyon hattı ve 12 bin 630 metre içme suyu hattı döşenen Emirdağ'da bir [&hellip]

Emirdağ Belediyesi yatırım rakamlarını açıkladı

Yağmur suyu deşarj hattı, su hatlarının yenilenmesi, kanalizasyon ve elektrik hatlarının yapım işini tamamlayan Emirdağ Belediyesi, son 5 yıllık dönem içinde yapılan çalışmalara ilişkin sayısal verileri yayınladı. Son 5 yılda 11 bin 747 metre yağmur suyu deşarj hattı, 11 bin 403 metre kanalizasyon hattı ve 12 bin 630 metre içme suyu hattı döşenen Emirdağ’da bir mahalle ve iki cadde de elektrik hatları yer altına alındı

Emirdağ Belediyesi 5 yıllık çalışmalarına ilişkin sayısal verileri açıkladı. Cengiz Pala’nın başkan olarak görev yaptığı 5 yıllık süre içinde 11 bin 747 metre yağmur suyu deşarj hattı gerçekleştiren Emirdağ Belediyesi, 12 farklı bölgeye böldüğü çalışmalarla ilgili detaylı raporunu yayınladı. Eski Kacerli Mahallesi Dere Sokak ve Bayat Caddesi arasının yapıldığı 1 numaralı yağmur suyu deşarj hattında Çay deresinden başlayarak 460 metre boyunca Toprak Mahsulleri Ofisinin yanındaki köprüye kadar tamamlandığı açıklandı. Köprüden yeni çevre yolu kavşağına kadar 1478 metre boyunca 1600’lük beton boru hattının da yapımının tamamlandığı Eski Kacerli Mahallesinde bulunan Yüce Sokak’a da 138 metre 400’lük Beton Boru döşemesi yapılarak yağmur suyuna karşı deşarj önlemlerinin alındığı belirtildi.
Konya Caddesi, Şehit Asb. Yüksel Şahan Caddesi ve Eski kacerli Mahallesindeki Kerman Sokak taki çalışmaların 2 numaralı yağmur suyu hattı tamamlandığı vurgulanan çalışma raporunda, Eski Kacerli Mahallesi Erenoğlu Sokak’taki çalışmaların da bu kapsamda tamamlandığı ifade edildi. Karşıyaka Mahallesi ile Çilli Mahallesindeki 486 metrelik bölümde ise 800’lük ve 600’lük Beton Boru hattı döşemesi yapıldığı kaydedilerek, bu mahallelerde su baskın riskinin ortadan kaldırıldığı kaydedildi. 2012 Yılında yapılan meydan düzenlemesi esnasında Yüksel Yeşildağ, Cumhuriyet Meydanı Şehit.Asb.Yücel Kır Caddesinden geçerek 380 metrelik alanı 1000’lik beton borularla yağmur suyuna karşı güçlendirildiği vurgulanan 4’üncü bölge çalışmalarında ise 1 kilometreden fazla beton boru döşendiği açıklandı.
Yenidoğan Mahallesi, Şehit. Er Yüksel Yeşildağ Caddesi, Mezar Caddesi, Önder Pala Caddesi, Girne Caddesi, Arabacılar Caddesi, Cami Sokak, İnkılâp Mahallesi, Abdullah Oran Caddesi, Postane Caddesi, Eski Hastane Caddesi, Adaçal Sokak, Özge Sokak, Ateş Sokak, Suvermez Caddesi ve Elhan Yolu Caddesi’ndeki çalışmaların da tamamlandığı vurgulanan Emirdağ Belediyesi raporunda, kanalizasyonların ve elektrik hatlarının yer aldığı mahalleler ile çalışmaların yapılacağı mahalleler sıralandı. İçme suyu hattının yenilenmesi kapsamında yağmursuyu hatlarının geçtiği noktalarda bulunan asbestli boruların değiştiği vurgulanarak bu boruların yerine PVC ve HDPE boru takıldığı belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme