• Haberler
  • Gündem
  • EMİR Murat Özdilek MTAL Uluslararası Projelerle Dikkat Çekiyor

EMİR Murat Özdilek MTAL Uluslararası Projelerle Dikkat Çekiyor

Emir Murat Özdilek MTAL öğrencileri, öğretmenleri ve idarecilerinin çalışmaları ve çabaları uluslararası platformda başarılı karşılıklar buldu.

Emir Murat Özdilek MTAL öğrencileri İtalya’da gastronomi şehri Afyonkarahisar’ın bazı özel yemeklerini staj yapacakları otelin yönetimi ve otel misafirlerine sunmak üzere İtalya’da ki staj programına katıldılar. Okul Müdürü Sami Solmaz ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Proje Yürütücüsü Nuri Pulcu, yürütülen proje çalışmaları sonucu elde edilen ciddi başarıları, yurt dışı çalışmalarını gazeteniz Kocatepe’ye detaylarıyla anlattılar.

Haber

“TOPLAM 11 ÖĞRENCİ İKİ GRUP OLARAK STAJ YAPIYOR”

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Avrupa Birliği tarafından hibelendirilen Erasmus Mesleki Eğitimde öğrenci hareketliliği K1 kapsamında Emir Murat Özdilek MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğrencileri “Fine Dining Restaurant Stajı” projesi ile dikkat topladılar. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı içerisinde uygulanan Fine Dining Restaurant Stajı” projesinin geçen yıl Temmuz ayında kabul edildiğini aktaran Proje Yürütücüsü Nuri Pulcu, “Bu yıl proje haraketliliğini başlattık. Temmuz ve Ağustos aylarında proje hareketliliğini gerçekleştireceğiz. 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle ilk turda gitti.

Haber

Fine Dining Restaurant Stajı Projemiz için öğrencilerimizi İtalya’ya götürdük. Şahsımın Proje Yürütücülüğünde staja hak kazanan öğrencilerimiz; Mehmet Emin Esedullak Çeliköz, Ahmet Özcan, Kağan Kılbıyık, Bekir Samet Tosun, Âdem Erkan Doğan, Abdullah Talha Akçer, Muhammet Said Yalavaç, Onur Akgül, Abdurrahim Zeybek, Mahmut Kandemir ve Gültekin Akman’dır. Bu öğrencilerimizin beşi ilk turda giderken diğer 6 öğrencimiz ikinci turda 25 Temmuz 2024 tarihinde staj yapacaklar. İlk grupta staj yapan öğrencilerimizin staj süresi 27 gün, ikinci grupta staj yapan öğrencilerimiz ise 29 gün olmak üzere toplamda 56 günü kapsayan bir projeyi yürütüyoruz. İlk grubu 1 Temmuz 2024 tarihinde götürüp otele yerleştirdik. Proje ortağı bir öğretmenimiz çocuklarımızın başında bulunuyor.

Haber 27 Temmuz 2024 tarihinde ilk grup öğrencilerimiz döndükten sonra ikinci grupta staj yapacak olan öğrencilerimizi götüreceğiz. İlk grup öğrencilerimizi Türkiye’ye getirdikten sonra 3 Ağustos 2024 tarihinde tekrar ikinci staj grubu öğrencilerimizin başına gideceğim.” dedi.

Haber

“ÖĞRENCİLER HEM DİL HEM DE YENİ PİŞİRME TEKNİKLERİNİ ÖĞRENECEK”

Proje Yürütücüsü Nuri Pulcu, İtalya’da staj programına katılan öğrencilerin mesleki açıdan İtalyan ve Avrupa mutfaklarını yakından tanıma imkânı bulacaklarını söyledi. Pulcu, “Türk mutfağıyla İtalyan mutfağının yakın özellikleri var. Öğrencilerimiz tüm bunları harmanlayacaklar. Füzyon mutfağı dediğimiz yenilikçi mutfak tarzında yeni pişirme yöntemleri, sunum tekniklerini öğrenecekler.

HaberEn önemli konuda çocuklarımız dil konusunda kendilerini pratik yaparak geliştirme imkânı bulacaklar. Biz projeye başlamadan önce çocuklara okulumuzda İngilizce kursu açtık. Yurt dışı projesi kapsamında staj programına katılacak öğrencilerimizi İngilizce kursunu başarıyla tamamlayanların arasından seçtik. Öğrencilerimiz hem İngilizce hem de İtalyanca konusunda kendilerini geliştirecekler. Ayrıca gittikleri öğrencilerimizin staj için bulundukları otel de İtalya’da o bölge için çok değerli bir otel. Bölgenin 5 yıldızlı sayılı otellerinden butik otel tarzındadır. Orada Tapınaklar Bölgesi olarak adlandırdıkları bir yer var. Bu yer tam turizm merkezinde kalıyor. Bu bölgeye otelden direk geçiş var. Bölgede çok yoğun bir turist akını var. Otel kaliteli hizmet sunan bir oteldir. Tabu bu da hem öğrencilerimiz için, hem de okulumuz için, bir başarıdır.” diye konuştu.

Haber

“SEÇTİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ HAK EDEREK STAJA GİTTİLER”

Emir Murat Özdilek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sami Solmaz, proje kapsamında İtalya’nın turistik bir bölgesinde önemli bir otelde öğrencilerin staj hakkı elde etmesinin okul ve öğrenciler açısından başarı olduğuna dikkat çekti.  Solmaz, “Okulumuz ve öğrencilerimiz için projenin yürütüldüğü otel son derece güzel ve önemli konumda. Tabi bizler için bu durum ciddi bir başarıdır. Başarılı öğrencilerimizi paylaşma noktasında çok güzel sonuçlar aldık. Bizler proje kapsamında staj programına katılacak öğrencilerimizi seçerken oldukça zorlandık. Çocuklarımız bu sürece hazırlanırken pek çok kriterden geçtiler. Hak eden çocuklarımız yurt dışında ki staj programına katılma hakkını elde ettiler. Staj yapacak öğrencilerimiz için kriterlerimiz; Meslek derslerinde başarılı olmaları, alan derslerinde başarılı olmaları, disiplin cezası almamış olmaları, yabancı dil seviyelerinin iyi olmasıdır. Tüm bu özelliklere sahip öğrencilerimizi seçtik. Öğrencilerimiz orada sadece Emir Murat Özdilek Mesleki Teknik Anadolu Lisesini değil Türkiye ve Afyonkarahisar’ı tanıtacaklar.” şeklinde konuştu.

Haber

Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Proje Yürütücüsü Öğretmen Nuri Pulcu, İtalya’da yürütülen projenin öncesinde okul öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte imza attıkları diğer çalışma ve projeler hakkında bilgi verdi. Emir Murat Özdilek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olarak 2020 yılında milli eğitim akreditasyonuna dâhil olduklarını ifade eden Pulcu, “Okul olarak biz yine ilk projemizi son olarak gittiğimiz İtalya’nın Palermo, Agrigento şehrine gitmiştik. Ben 2022 yılında 4 öğrencimle birlikte gitmiştim. Dört öğrencimiz proje kapsamında iki farklı restoranda staj yaptılar. Orada öğrencilerimiz 21 günlük bir staj dönemi geçirdiler. Deniz ürünleri ve İtalyan mutfağı üzerine pratik yapma imkânı buldular. Oradan döndükten sonra 2-4 Ağustos 2022 tarihlerinde Romanya’nın Bükreş şehrine gittik. Orada Beef Master yemek yarışmasında Junior kategoride ekip birinciliği kazandık. Ondan sonra 16 Mayıs-16 Ağustos tarihleri arasında 4 erkek öğrencimizi Prag’da bir otelde mutfak stajına gönderdik. Daha sonra 7-11 Eylül 2023 tarihleri arasında Romanya’nın Köstence şehrinde düzenlenen Black Fish festivaline 3 öğrenciymizle katıldık. Festival yarışmalarında tüm branşlarda altın madalya kazandık.

Haber29 Şubat-3 Mart 2024 tarihleri arasında Fethiye’de düzenlenen Ulusal Şef Mavi Yemek Yarışmasına 8 öğrencimizle katıldık. Yarışma sonucu 2 altın, 5 gümüş, 1 bronz madalya kazandık. Ayrıca lise ekip kategorisinde de ikincilik elde ettik. Milli eğitim akreditasyonuyla gittiğimiz Hırvatistan’ın Brac Adası’nda 18 Mart-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen yemek yarışmasına 8 öğrencimizle katıldık. Bu yarışmadan toplamda 3 altın, 6 gümüş, 7 bronz madalya ile döndük. Ayrıca Genç Şefler klasmanında kategori birincisi olduk. 28 Mart 2024 ile Mayıs ayı içerisinde Çek Cumhuriyetinin Prag şehrine iki öğrencimizi 90 günlük uzun dönem staj için gönderdik. 15 Nisan 2024 tarihinde yapılan Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Gastronomi Bölgesel Yemek Yarışması’na okul olarak ev sahipliği yaptık. Okulumuzda ki yarışmaya Kütahya ve Afyon’dan toplam 13 okulun öğrencileri katıldılar. Ev sahibi olduğumuz bu yarışmada bölge ikincisi olduk. Emir Murat Özdilek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve okul olarak çok ciddi başarılar elde etmenin gurur ve memnuniyetini yaşıyoruz.

Haber

“BAŞARILARIMIZ DESTEKLENİYOR VE TAKDİR EDİLİYOR”

Okul Müdürü Sami Solmaz, Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin tüm çalışmalarında kendilerine gereken desteği verdiğini belirterek bu vesile ile kendisine bir kez daha teşekkür etmek istediğini ifade etti. Solmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Emir Murat Özdilek Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olarak öğrencilerimizin her geçen gün bir yenisini elde ettikleri başarılar bizleri sevindiriyor. Emeklerimizin ve çabalarımızın karşılığını görmek gerçekten önemlidir. Sağ olsun İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Miraç Sünnetci, bizlere bu konuda her türlü destekleri veriyor ve takdir ediyor. Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’da okulumuzun, öğrencilerimizin başarısını bizzat takdir ettiler.”

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme