• Haberler
  • Genel
  • EminEvim’den emin alış imkanları – Kocatepe Gazetesi

EminEvim’den emin alış imkanları – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’da şube olarak bir yılı aşkın süredir faaliyet gösteren EminEvim ve EminOtomotiv Firmasında faizsiz, gelire göre ödeme tasarrufu çerçevesinde ev, arsa ve araç satışları yapılıyor EminEvim ve EminOtomotiv Firmasında 7 aydır Satış Danışmanı olarak görev yapan Ali Sarıkaya, faizsiz şekilde kişinin ödeme durumuna göre nasıl konut, arsa ve araç sahibi olabileceği Emin Evim Sistemini anlattı. [&hellip]

EminEvim'den emin alış imkanları

Afyonkarahisar’da şube olarak bir yılı aşkın süredir faaliyet gösteren EminEvim ve EminOtomotiv Firmasında faizsiz, gelire göre ödeme tasarrufu çerçevesinde ev, arsa ve araç satışları yapılıyor

EminEvim ve EminOtomotiv Firmasında 7 aydır Satış Danışmanı olarak görev yapan Ali Sarıkaya, faizsiz şekilde kişinin ödeme durumuna göre nasıl konut, arsa ve araç sahibi olabileceği Emin Evim Sistemini anlattı. Sarıkaya, Afyonkarahisar’da bu hizmeti veren dört kişiden biri olduğunu söyledi.
AFYON’DA KABUK KIRILDI
Karaman mahallesi Gazlıgöl caddesi No:8/A adresinde bulunan irtibat bürosunda hizmet veren EminEvim EminOtomotiv Afyonkarahisar Şubesi çalışanlarından Ali Sarıkaya, Şube olarak Konya Bölge Müdürlüğüne bağlı olduklarını belirtti. Kayıt olan müşteriler ve bunda sonra sisteme kayıt olarak ev ya da araç sahibi olacak müşterilere sistem hakkında detaylı bilgilendirmeler yaptıklarını kaydeden Sarıkaya; “Afyon’da da çok şükür her ay en az bir müşterimizin isminin kuradan çıkması bizleri çok sevindiriyor. Talepler ilimizde de iyi. Maşallah Afyon’da da kabuğumuzu kırmış durumdayız. Gerek yörede ki insanlarımız gerekse kayıtlı müşterilerimizin referansları ile işlerimiz yolunda. EminEvim kurumsal ve güzel bir firma.” dedi.
MANTIK DAYANIŞMA EL BİRLİĞİ
Ali Sarıkaya, Anadolu’da eskiden kullanılan bir model olan imece usulünün günümüz teknolojisi ile birleştirilip daha modern bir halde disipline edilerek faiz ödemesiz, vade farkı yansıtmadan, kişisel bütçeye göre konut ve araç sahibi olunmasına destek verdiklerini açıkladı. Müşteri tarafından ihtiyacına göre bir belirleme ve ödeme takvimi oluşturulduğunu aktaran Sarıkaya; “Örneğin ev almak isteyen bir kişinin aylık bütçesinden ne kadar tasarrufta bulunabileceği ve peşinat ödeme durumlarına göre müşterilerimizin karşısına bir vade çıkıyor. Biz diyoruz ki bu vadenin tamamında borcunuz var. Ama bu vadenin tamamını beklemiyoruz. Örneğin yüz bin TL’lik bir ev almak istiyorsa müşterimiz aylık bin TL ödeme gücü var ise toplamda müşterimiz bunu 8,5 yıl gibi bir zamanda gerçekleştirecekken EminEvim Sistemini kullanarak Anadolu’daki imece, el birliği ve dayanışma mantığını kullanarak müşterimize bunu 50 ay ödediğinde yüz bin TL’ni teslim ediyoruz. İşin bir diğer tarafı da teslimin para olarak yapılmasıdır.” diye konuştu.
İKİ TÜRLÜ YÖNTEM VAR
Müteahhit ya da yap satçı firmalar gibi çalışmadıklarını belirten Ali Sarıkaya, kendilerinin işin finansman boyutunu takip ederek müşterinin ülkenin istediği coğrafyasından arsasını ya da konutunu alabildiğini söyledi. Müşterilerin sıkça istedikleri yerde buldukları konutu alma noktasında soru yönelttiğini belirten Sarıkaya; “Bizim sistemimizde bu soruya evet cevabı yok. Çünkü bizler oluşturulmuş olan grubun o ayki parasını müşterimize veriyoruz. Bizde nakit bir para olmuyor. Topladığımz kişi sayısınca kişilerin ödeme güçlerine göre toparlanan para ile sıralamaya göre ev, arsa, araç alımı yapılıyor. Çekilişli kura ve vade ortası dediğimiz bir sistem var. Bunda maliyetler değişmez. Ödenecek aylık mali miktar ve konutun bedeli değişmiyor. Çekilişli modelde ise örneğin şu anki tarihten Kasım 2018’e kadar ki tarihe kadar o ayların arasına bir tane altın koyduğumuzu varsayalım. O altın kişiye hangi ay rast gelirse o para onun oluyor. Çekiliş yöntemi budur. Evin tamamına değil sadece borçlu kısmına satılamaz haczi konuluyor. Gruptaki imeceler bize sorduklarında o ayki paranın adresini gösteriyoruz. Vade ortası modelde bir, çekişli yöntemde müşterimizden iki kefil istiyoruz.” şeklinde konuştu.
SADECE HİZMET BEDELİ ALINIYOR
Müşteri paralarının her türlü garanti ve güvence altına alındığını belirten Ali Sarıkaya, kazandıkları para ile ticaret yapmadıklarını, kar-zarar ortaklığı yapmadıklarının altını çizdi. Sarıkaya, toplanan paraların sadece teslimatlarda kullanıdığını dile getirdi. Araç alımında da modelin vade ortası, peşinatlı ve peşinatsız olmak üzere aynı şekilde işlediğini aktaran Ali Sarıkaya şöyle konuştu: “Sadece arsa alımlarında çekilişimiz yok. EminEvim’de alınan sadece bir hizmet bedeli var. Bu da bizim ticare kazancımızdır. Bu işin nevine göre değişiklik arz ediyor. Risk durumuna göre 5.5-6.7 veya 6.8 arasında değişen bir hizmet kazancı var. Kampanyalarımız oluyor. Referans olup yeni müşteri kazandıran müşterilerimize çeyrek altın hediye ediyoruz. Geçen ay gram altın kampanyamız vardı.”
AFYON’DA ÜÇ EV TESLİM EDİLDİ
Afyon’un Konya Bölge Müdürlüğüne bağlı olduğunu Genel Merkezin İstanbul Üsküdar Altunuzade’de olduğunu aktaran Ali Sarıkaya yurt genelinde 52 şubeye ulaşıldığını hedefin 81 vilayette şube olduğunu açıkladı. Afyon’un 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren faaliyet gösterdiğini kaydeden Sarıkaya şunları söyledi: “1 Nisan 2013 Afyon’da şube açılış tarihidir. Öncesinde Isparta’daki arkadaşlarımız Afyon’a bu hizmeti sunuyorlardı. Afyon’da şu anda kayıtlı 475 müşterimiz var. 20 Temmuz- 10 Ağustos tarihleri arasında Bolvadin, Şuhut ve Afyon’da üç tane ev teslimatı yaptık. 22 Ağustos tarihi itibariyle bir memur aracını alacak. Yine önümüzdeki günlerde başka bir memur aracını alacak. Afyon halkının talebi bizleri memnun ederken bu talepleri en iyi şekilde karşılamak üzere çalışmayı sürdürüyoruz. Para kolay kazanılmıyor. Bizler önce gönülleri bağlarken sonra ki esas güven işi.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme