Emin Evim'in termal oteli için toplantı yapıldı
Emin Termal Otel Convention projesi hakkında Saraydüzü köy muhtarlığında düzenlenen bilgilendirme toplatısında konuşan Proje Temsilcisi İbrahim Aktaş, son derece iddialı bir termel otel projesine sahip olduklarını belirtti. Aktaş “Ümit ediyorum bizim projemiz Afyon’un tanıtım projesi olacak. İddialı bir projemiz var. Afyon’da bundan sonra bunun üzerine termal otel yapan olmaz.” dedi Emin Evim Emin Otomotiv İletişim [&hellip]
Emin Termal Otel Convention projesi hakkında Saraydüzü köy muhtarlığında düzenlenen bilgilendirme toplatısında konuşan Proje Temsilcisi İbrahim Aktaş, son derece iddialı bir termel otel projesine sahip olduklarını belirtti. Aktaş; “Ümit ediyorum bizim projemiz Afyon’un tanıtım projesi olacak. İddialı bir projemiz var. Afyon’da bundan sonra bunun üzerine termal otel yapan olmaz.” dedi
Emin Evim Emin Otomotiv İletişim A.Ş. tarafından Saraydüzü köyü 112 ada, 1 parsel mevkiinde, Emin Termal Otel Convention projesi için Çevresel Etki Değerledirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince dün Saraydüzü Köy Muhtarlığında halk katılım toplantısı düzenlendi.
HALK TOPLANTISI ÇED’İN İLK BASAMAĞI
Toplantının açılış konuşmasını Çevre Şube Müdürü Birnur Karabay yaptı. Emin Evim yatırımcı firması tarafından termal otel projesi hazırladığını söyleyen Karabay; “Emin Evim yatırımcı firması ile Öncü Madencilik tarafından hazırlanan termal otel projesi bir dosya halinde Bakanlığa sunuldu. ÇED Toplantısının ilk basamağı olan halkın katılım toplantısını yaptık. Bu toplantıda termal tesisin çevre yoluna etkileri, alınacak önlemler yapılacak faaliyetler hakkıda bilgi verilecek. Toplantı sonunda katılımcıların görüşleri, önerileri, fikirleri hep beraber paylaşılacaktır. Bu toplantıdan sonra Bakanlıkta çeşitli toplantılar yapılacak.” dedi.
TESİS 1300 ODALI OLACAK
Koordinatör Erdoğan Saran tarafından katılımcılara proje hakkında bilgiler verildi. Saran, Emin Evim firması tarafıdan Saraydüzü köyü sınırlarında 92 bin 210 kilometrekarelik alanda turizm termal tesisi kurmanın planlandığını kaydetti. ÇED yönetmeliği ile ilgili olarak 48. madde kapsamında ÇED raporu alınması gerektiğini belirten Saran; “Bunun için Öncü Eskişehir firması olarak rapor hazırladık ve Bakanlığa sunuldu. Bu proje 92 bin 210 kilometrekarelik bir alanda kurulu, 5 katlı olacak. Zemin katı 44 bin 651 metrekare olacak. Bu tesiste bin 300 oda olacak. Birinci katta 171 ünite, ikinci katta 171 ünite, 3. katta 160 ünite, dördüncü katta 148 ünite, beşinci katta 135 adet ünite olmak üzere toplam 1003 adet oda olacak. 2420 Yatak kapasiteli bir tesis olacaktır. Bu gibi tesislerin çevre ile ilgili zararının olmaması veya asgariye inmesi gerekiyor.” diye konuştu.
SU ŞEBEKESİNE TEDBİR UYARISI
Yapımı planlanan termal tesiste arıtma tesisine ihtiyaç duyulmayacağını dile getiren Erdoğan Saran, Afyonkarahisar kanalizasyonu ile bağlantı kurulacağını kaydetti. Saran, ısınma ile ilgili olarak ihtiyacın AFJET A.Ş’den karşılanacağını belirtti. Saraydüzü Köy Muhtarı Ahmet Çelik, otel inşaası planlanan arazi içerisinde köyün içme suyu hattının kaldığını söyledi. Çelik, yapılacak kazılarda hattın zarar görme kaygısını taşıdıklarını belirterek su şebekesinin zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
PROJE SON DERECE İDDİALI
Proje Temsilcisi İbrahim Aktaş, başlangıç itibariyle inşaat çalışmasının yaklaşık 2 yıl süreceğini kaydetti. Aktaş; “ÇED raporunu aldıktan sonra inşallah çalışmalara başlayacağız. Süreç itibariyle raporu aldıktan sonra ruhsatı alacağız. Bakanlıktan fazlaca bir sorun çıkacağını düşünmüyoruz. Çünkü problem oluşturacak bir durum yok. İnşallah buradan 450 kişi ekmek yiyecek. Dışarıdan işçi getirip götürmek yerine bölge halkından insanlarımız olursa çok daha iyi olur. Mesela 800 inşaat işçisi olacak. Biz size öyle bir proje sunacağız ki ümit ediyorum Afyon’un tanıtım projesi olacak. İddialı bir projemiz var. Afyon’da bundan sonra bunun üzerine termal otel yapan olmaz.” şeklinde konuştu.
TOPLANTI MUHTARLIKTA YAPILDI
Köy muhtarlığında yapılan toplantıya; Çevre ve Şehircilik Bakanlığ��’ndan Gökçe Ertürk, Emriye Mollasadioğlu, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Çevre Şube Müdürü Birnur Karabay, Özlem Öztürk, Doğa Koruma Milli Park Müdürlüğü’nden Ersin Özek, AFAD İl Müdürlüğü’nden Dilek Nuriye Şenol, Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nden Havva Yamaner, İl Özel İdaresi’nden Ruhsat Denetleme Biriminden Ziya Çalışkan, Jeoloji Mühendisi İbrahim Aslan, arazi sahipleri, Saraydüzü Köy Muhtarı Ahmet Çelik, Proje Temsilcisi İbrahim Aktaş, Koordinatör Erdoğan Saran, Proje Danışmanı Serdar Tütüncü katıldılar. >> Burcu AYDIN’ın haberi
“Bize niye sormadınız?”
Saraydüzü köy muhtarlığında düzenlenen
toplantıya katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden Emriye Mollasadioğlu, toplantı sonunda Kocatepe Gazetesi muhabirine, “Niye bize sormadan ses kayıt açtınız?” sorusunu sordu.
Muhabirin toplantının basına kapalı olmadığını belirtmesi üzerine “Yine de bize sormalıydınız, bundan sonra sorun.” cevabını verdi. Ayrıca Mollasadioğlu’ toplu fotoğraf çekimi sırasında, “Bu kadar çok fotoğrafı ne yapacaksınız?” şeklinde de ayrıca bir soru yöneltti. Halka açık ve halkı bilgilendirme amaçlı düzenlenen toplantıda “nerede olduğunun farkında olmayan” bir kamu görevlisininanlam verilemeyen bir tavır takınışı şaşkınlıkla ve tepkiyle karşılandı. (Kocatepe Haber Merkezi)