Emg Testi Nasıl Yapılır?

Emg Testi Nasıl Yapılır? Sorusu bugün internette ne çok araştırılanlar listesinde yer aldı. Peki, Emg Testi Nasıl Yapılır? Detayları haberimizde…

(Elektromiyografi), kısaltılmış adıyla EMG vücuttaki kasların elektriksel ürettiği aktivitesini ölçebilmek ve kaydedebilmek için başvurulan bir tıbbi yöntemin tedavisinin nasıl olduğu en çok araştırılanlar arasında yer aldı.Peki, EMG Testi  nasıl yapılır? Sizler için araştırdık….

EMG Nedir?

(Elektromiyografi), kısaltılmış adıyla EMG vücuttaki kasların elektriksel ürettiği aktivitesini ölçebilmek ve kaydedebilmek için başvurulan bir tıbbi yöntemdir. (Elektromiyografi), EMG vücuttaki kasların çalışması sonucu meydana gelen elektriksel olarak verilen sinyallerinin algılanmasını sağlayarak kaslarda oluşan fonksiyonlar incelenmesinde kullanılmaktadır. Test sinir sistemi, kas hastalıkları vb. gibi hastalıkların teşhisinde kullanılır. Genellikle EMG testinde vücutta bulunan kas zayıflığı ağrı ile kas spazmları hastalarının tanısını ve teşhisini koymak için kullanmaktadır. EMG sıklıkla nörolog, fiziksel tıp, rehabilitasyon uzmanları tarafından yapılmaktadır. Test sırasında oluşan kas ağrılarının ve rahatsızlıklarının geçici olduğu ve kişi de de yan etkilileri görülmediği tespit edilmiştir. EMG kas ve sinir hastalıkların ölçülmesinde uygulanan tıbbi tedavidir.

EMG Testi  Nasıl Yapılır?

(Elektromiyografi), kısaltılmış adıyla EMG testi iki yönteme bölünürken biri sinir iletimlerinin ölçümü olurken diğeri ise kasların incelenmesi olarak ikiye ayrılmaktadır. Hasta olan birey de EMG testi hangi yönteme yakınsa o yöntem kullanılmaktadır Aksi takdirde iki yöntemde kullanılabilmektedir.  Hastanın incelenebilecek sinirlerine ve hastanın durumuna göre EMG testi 15 dakika veya 1 saat sürer. İlk Yöntemde sinir iletim ölçümü testinde kol ve bacak sinirleri doktor tarafından seçilir. Elektrot araç kişinin vücunda deri üzerine yerleştirilen elektrot aracılığı ile elektrik verilmesi sonucu uyarılır. Vücuda verilen elektrik kısa süreli olup zararsız olmaktadır. EMG testinde genel olarak 5 ve 10 sinirden ölçüm yapılmaktadır. Diğer bir yöntem olarak bilinmekte olan Kasların incelenmesi yönteminde de kol bacak ve kaslarda oluşan elektriksel aktivite incelenmektedir. Bu iğneden farklı olan testte çok ince olup özel olarak üretilmiş iğnelere yer verilmektedir. Test sırasında özel olarak üretilmiş bu iğne ile elektrik ve ilaç verilmemekte olup aynı zamanda iğneler tek kullanımlıktır. Kişini vücudunda bulunan kasların incelenmesi saniyeler sürerken test sırasında iğne kas içinde tutulmaya devam eder. Kişiler tarafından bu test ağrısız olup çok nadir durumlarda ağrı oluşturabilmektedir. EMG testinde genel olarak1 veya 10 Aralığında vücuttaki kaslar incelenir.

Bakmadan Geçme